Δες τι ακτινοβολία εκπέμπει το κινητό σου

Published by ispofacto in Gadgets, Hardware, Tech

radiation_cell 

Μετά από τόσες μελέτες που έχουν βγει και αναφέρουν για το κατά πόσο είναι επικίνδυνη η χρήση κινητών ή όχι ,είναι λογικό κάποιοι να είναι προβληματισμένοι για την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό τους. Σύμφωνα λοιπόν με την Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA), η μέτρηση της ακτινοβολίας γίνεται με μια ιδιαίτερη μονάδα μέτρησης το specific absorption rate ή SAR.

Για να είναι ένα κινητό μέσα στα προβλεπόμενα standards πρέπει το μέγιστο SAR level του να είναι λιγότερο από 1.6W/kg (watts per kilogram) στην Αμερική και 2W/kg στην Ευρώπη. Στην παρακάτω σελίδα περιέχεται ένας μεγάλος αριθμός κινητών και τα ποσοστά ακτινοβολίας τους. Για την ιστορία, το κινητό με το μεγαλύτερο SAR είναι το Motorola V195s, ενώ το κινητό με το μικρότερο είναι πάλι της ίδιας εταιρείας το Motorola Razr V3x. Το iPhone για όσουν έχουν περιέργεια είναι στα 0.974 W/kg.

Comments (14)

« 1 [2] Show All

kavaliotis

Να υποθεσω οτι με Bluetooth ειμαι ενταξει? Γιατι δυστυχως μερικες φορες πρεπει να μιλας πολυ στο κινητο λογω δουλειας…

June 30th, 2008 at 8:54 pm

DeltaMi

kavalioti από την στιγμή που χρησιμοποιείς το κινητό σου πολύ λόγο δουλείας θα σου πρότεινα dock για ανοιχτή ακρόαση και όποτε αυτό δεν είναι δυνατό να πας σε λύσεις  bluetooth.Επιπλέον μια θήκη για το κινητό στην ζώνη είναι πολύ αποτελεσματική γιατί όλοι μας έχουμε τα κινητά σε τσέπες δίπλα στην καρδιά ή σε τσέπες κοντά στην μέση μας.Ο λόγος που το bluetooth προτιμάτε από τον handsfree είναι ότι το τελευταίο λειτουργεί σαν κεραία!!Ελπίζω να σε βοήθησα.

July 1st, 2008 at 11:58 am

xpan

αυτό με την “κεραία” δεν το καταλαβαίνω. Εφόσον το κινητό ακουμπάει άμεσα ή έμμεσα στο σώμα μας, τότε γινόμαστε κεραία έτσι και αλλιώς…. μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ;

July 1st, 2008 at 3:26 pm

DeltaMi

xpan αυτό που λες ότι το σώμα μας λειτουργεί σαν κεραία δεν απολυτά σωστό και θα μπορούσα να πω ότι δεν στέκει κιόλας καθώς το κινητό μας βλέπει σας εμπόδιο στην οπτική του επαφή με τον σταθμό βάσης(NLOS).Αυτό που είπα με το handfree είναι ότι όταν σε έναν αγωγό που τον διαρρέει ρεύμα υπάρχουν ασυνέχειες και σημεία καμπής τότε τα σημεία αυτά εκπέμπουν ΗΜ κύμα , αποτέλεσμα όλο το καλώδιο που ακουμπά στο σώμα μας και περιτριγυρίζει το κεφάλι μας να είναι στην ουσία μια κεραία που εκπέμπει ΗΜ(μην συγκρίνουμε την ισχύ της με την κεραία του σταθμού βάσης). Ελπίζω να βοήθησα.

July 1st, 2008 at 5:21 pm

telas

to bluetooth ine entelos avlaves?

July 1st, 2008 at 11:46 pm

DeltaMi

telas προφανώς και όχι απλώς η “ζημία” που κάνει θεωρείτε αμεληταία και λίγο πιο πάνω από τα ‘όρια ακτινοβολίας που τρώμε καθημερινά

July 2nd, 2008 at 8:56 am

Selene

To iphone 3g έχει sar πάνω από 1 για όσους δε γνωρίζουν.1.38 για την ακρίβεια…

July 20th, 2008 at 7:26 pm

jenaki

Πριν από λίγες μέρες αγόρασα το Kινεζικής προέλευσης TCK V98 TV Mobile. Έκπληκτη είδα ότι στο βιβλιαράκι που περιέχονταν,δεν εμφανίζονταν πουθενά η τιμή SAR!!! Γνωρίζει κανείς μήπως τίποτα σχετικό?
Κατά πόσο είναι ασφαλή αυτά τα κινητά?

February 25th, 2009 at 1:13 am

Werner

jenaki, ama agorases kineziko kinto epeidi eisai tsiggouna ton exeis piei. (psaxneis na vreis kai to SAR panathema se…)

March 6th, 2010 at 10:09 pm

ντετεκτιβ

με αυτά τα κινέζικα δεν βρίσκεις άκρη!

March 30th, 2013 at 11:20 pm

« 1 [2] Show All

Leave a reply