Chadam

Published by stelabouras in Gaming, Multimedia, Videos

chadamposterimage 

Η 3D animated σειρά Chadam, δημιουργία των Alex Pardee και Jason Hall, εξιστορεί την ζωή του ομώνυμου χαρακτήρα που προσπαθεί, ως εκλεκτός, να σώσει τον κόσμο από το κακό, χρησιμοποιώντας την δύναμη της φαντασίας του.

Θα μου πείτε, γιατί το Chadam είναι κάτι το διαφορετικό; Για δύο λόγους:

Καταρχάς, ο τρόπος διανομής της σειράς θα γίνεται μέσω του Web και η μεταφορά της στην τηλεόραση, σε ταινία, videogames κ.τ.λ θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της σε αυτό το μέσο.

Δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος, είναι ο τρόπος κατασκευής της σειράς. Οι σκηνές, οι χαρακτήρες και η ιστορία δεν έχουν δημιουργηθεί με prerendered τρόπο σε κάποιο πρόγραμμα 3D γραφικών (Maya, Cinema4D, Blender, you name it) αλλά πρόκειται για real-time γραφικά, πίσω από τα οποία βρίσκεται η Unreal Engine 3. Η μηχανή γραφικών του Tim Sweeney που χρησιμοποιείται ευρέως στην παρούσια γενιά των παιχνιδιών (Gears of War, Bioshock), έχει χρησιμοποιηθεί για να δώσει ζωή στον Chadam και στο σκοτεινό περιβάλλον της πόλης Vulture.

Η επιλογή μιας 3D graphics engine και των real-time γραφικών για την δημιουργία της σειράς, μπορεί να μην είναι κάτι εντελώς νέο (βλ. Machinimas), παρόλα αυτά η χρήση της Unreal Engine 3 σε μια σειρά πίσω από την οποία βρίσκονται μεγάλες εταιρίες (Warner Bros) πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, που δείχνει την συσχέτιση αυτών των δύο μορφών τέχνης.

Μπορείτε να δείτε το trailer της σειράς παρακάτω και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο MySpace page καθώς και στην official page του Chadam.

Comments (2)

Nassos K.
August 7th, 2008 at 11:39 am

Εντυπωσιασκό και πολύ ενδιαφέρον. Αν και με ενοχλεί κάπως το τελικό αποτέλεσμα, μιας και θυμίζει πολύ παιχνίδι, νομίζω πως η όλη προσπάθεια είναι πολύ καλή.

Fanis
August 8th, 2008 at 8:52 pm

i unreal engine vriskete genika piso apo poli prama(console games klp)…