3D Faces

Published by stelabouras in Software, Tech, Videos

3d-face 

Μέσα στον Αύγουστο παρατήρησα πως ο τομέας του 3D face modeling έχει αρχίσει να γίνεται ξανά hot, με αρκετές εταιρίες να παρουσιάζουν θεαματικά demos από λύσεις που έχουν ετοιμάσει ή εφαρμόζουν ήδη στην gaming industry και όχι μόνο.

Ξεκινώντας με την εταιρία Pendulum Studios (Stuntman 2, Smallville), το παρακάτω video παρουσιάζει το πρόγραμμα “Alter Ego” που ουσιαστικά κάνει μίξη αρκετών χαρακτηριστικών του ανθρώπινου προσώπου, δημιουργώντας αρκετά αληθοφανείς εκφράσεις.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε γραφικά ενός τίτλου (in-game) όσο και για cinematics και pre-rendered σκηνές.

Συνεχίζοντας στον τομέα της τρισδιάστατης επεξεργασίας προσώπου, τα εργαστήρια της Microsoft κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα application απλό που εξάγει τα δεδομένα προσώπου από video, τα αναπαριστά στις δύο διαστάσεις με τον χρήστη να είναι ελεύθερος να αλλάξει όπως θέλει την επιφάνεια αυτή και στην συνέχεια εφαρμόζει το αποτέλεσμα στο ίδιο video δημιουργώντας αρκετά θεαματικά effects.

Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος.

Η Image Metrics, εταιρία γνωστή από δουλείες πάνω στα Grand Theft Auto 4, Devil May Cry 4, γνωστά videoclips και πολλά ακόμη, κατάφερε να δημιουργήσει ίσως το καλύτερο σύστημα computer generated face που υπάρχει έως τώρα, κατά την άποψή μου.

Δουλεύοντας μαζί με το ICT (Institute for Creative Technologies) του Πανεπιστημίου της California, δημιούργησε μια τεχνική capturing του ανθρώπινου προσώπου χωρίς markers, καθιστώντας έτσι δυνατή την αναπαράσταση στις 3 διαστάσεις ενός σχεδόν αψεγάδιαστου computer generated face.

Απλά δείτε το παρακάτω video με την ηθοποιό Emily O’Brein να εξηγεί και θα καταλάβετε.

Comments (2)

www.esturismo.eu
August 28th, 2008 at 11:40 pm

telioooo!!! makari na xera Character animation me Maya!

Petrakeas
August 29th, 2008 at 3:56 am

@www.esturismo.eu υποτίθεται με αυτά τα εργαλεία δε θα χρειάζεται να ξέρεις (τουλάχιστον face animation) :P