Κυκλοφορίες παιχνιδιών

Published by stelabouras in Gaming, Software

gow2_offbox 

Όταν περιμένεις πως και πως τους επόμενους 2 μήνες, τίτλους προς κυκλοφορία όπως Star Wars: The Force Unleashed, Fallout 3, Halo Wars, Gears of War 2, Fable 2, Warhammer Online και και και…είναι λογικό να θέλεις να μάθεις πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσουν και να έχεις ένα website που θα μπορεί να σε πληροφορήσει ανά πάσα στιγμή.

Σε αυτό το post θα παρουσιάσω όχι ένα αλλά δύο websites που εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό γιατί η αναμονή για έναν gamer είναι και αυτή μέρος της εμπειρίας.

Ξεκινώντας με το λιτό Game-releases.net, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως ένα αρκετά σωστό και straight to the point site, που μέσα από ένα απλό αλλά περιεκτικό calendar view παρουσιάζει με σωστό και εύκολο τρόπο τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τίτλων για κάθε σύστημα.

Ο επισκέπτης μπορεί να φιλτράρει το περιεχόμενο ανάλογα με το/τα συστήματα που τον ενδιαφέρουν και να λάβει ειδοποιήσεις μέσω email για κάθε τίτλο που τον ενδιαφέρει, μόλις αυτός είναι διαθέσιμος.

Από ότι μπόρεσα να δω, το Game-releases.net διαθέτει ακριβείς πληροφορίες για ένα διάστημα 2 μηνών.

Το δεύτερο website, πρόκειται για το VGreleases.com, από τους δημιουργούς του καταπληκτικού N4G και είναι κατά την γνώμη μου, το απόλυτο website για πληροφόρηση γύρω από τους αναμενόμενους τίτλους.

Με κατηγορίες ανά σύστημα, personalized views, meta-scores, νέες πληροφορίες γύρω από τα release news, ανάποδη χρονομέτρηση για κάθε τίτλο, καθώς και λεπτομερές view ανά χρονικό διάστημα που επιλέγει ο χρήστης, το VGreleases είναι ένα πλήρες website που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή.
Παρόλα αυτά πιστεύω πως εάν διέθετε και το εκπληκτικό calendar του Game-releases τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Εσείς από πού ενημερώνεστε για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των αγαπημένων τίτλων σας; Wikipedia; IGN; Gamespot ή Gametrailers;

Comments (3)

Ionas
August 30th, 2008 at 2:18 pm

Είχα πρόσφατα την ίδια απορία. Για browser-based checking έχεις ήδη αναφέρει τα 2 sites που ήξερα και εγώ. Προσωπικά όμως έψαχνα ένα διαφορετικό είδος notification: RSS ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιο online calendar (.ics).

Τελικά το μόνο που βρήκα από .ics είναι αυτά στο http://www.hwhq.com/releases τα οποία δεν είναι updated τόσο συχνά αλλά για non-hardcore απαιτήσεις κάνουν την δουλειά τους μια χαρά (δηλαδή έχουν τα major releases αλλά αν π.χ. γίνει μία αλλαγή στο release date 1-2 εβδομάδες πιο πριν δεν πιστεύως οτι θα την πάρουν χαμπάρι :P).

Απο την άλλη, υπάρχει πάντα η ενημέρωση μέσω πειρατικού καραβιού. Παλιά είχαμε το NFOrce αλλά πλέον έχει κλείσει. Tο νεο incarnation του είναι το http://www.nfohump.com με ίδιο layout και ίδιες επιλογές (platform/release specific RSS feeds – δες εδώ http://www.nfohump.com/index.php?menu=options&item=rssfeeds)

stelabouras
August 30th, 2008 at 10:07 pm

Όντως, το θέμα των RSS ξέχασα να το αναφέρω αν και το είχα στο μυαλό μου όταν είχα ξεκινήσει να ψάχνω.

Τα .ics φαίνονται up-to-date όπως είδα, αν και προτιμώ περισσότερο το RSS ;)

Το nfohump δεν φαίνεται να παίζει την στιγμή που το είδα, thanks πάντως για τα links Iona!

derbederis
August 31st, 2008 at 3:33 pm

Εγώ ενημερώνομαι από wikipedia!