On demand Video στον browser

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Tech

adobe_media_player_icon 

Μετά από μια αρκετά chrome-ατιστή εβδομάδα, ήρθε η ώρα πιστεύω να αρχίζουμε να ξεθάβουμε μικρά αλλά σημαντικά νέα που δεν ακούστηκαν τόσο λόγω Google.

Amazon Video On Demand

Κάνοντας μια στροφή λοιπόν σε μια πιο in-browser υπηρεσία, το Amazon ανακοίνωσε την μετονομασία του “Amazon Unbox” σε “Amazon Video On Demand”.

Η διαφορά της ανανεωμένης υπηρεσίας σε σχέση με τον προκάτοχό της, βρίσκεται στον video player μέσα στην σελίδα του Amazon, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές, δωρεάν ή πληρώνοντας ανάλογα με το video.

Η διάθεση του Amazon Video On Demand, δίνει πλέον την ευκαιρία και στους χρήστες Mac ή Linux να παρακολουθήσουν σειρές, αφού πλέον είναι platform independent σε αντίθεση με τον Amazon Unbox client που διατίθεται μόνο για Windows. Ο flash video player διαθέτει ένα σχετικά απλό interface, δίνοντας μεγάλη σημασία στην σύνδεση του χρήστη, αφού παρουσιάζει video ανάλογης ποιότητας με το bandwidth του.

Για κάποιο περίεργο λόγο, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την υπηρεσία από τον υπολογιστή μου, χωρίς να είμαι αρκετά τυχερός σε άλλους υπολογιστές αφού αντιμετώπιζα το -καθόλου εξυπηρετικό- μύνημα περί χώρας εκτός U.S. που μπορείτε να συναντήσετε και στην αντίστοιχη υπηρεσία Hulu.

Σε γενικές γραμμές η ύπαρξη του Amazon Video On Demand αφήνει θετικές εντυπώσεις, τόσο για την ταχύτητά του αλλά και για το interface του (με τα fullscreen controls να θέλουν λίγη ακόμη δουλεία).

Joost client no more

Στον ίδιο χώρο, η ανακοίνωση του Joost να διακόψει/αναστείλει την ανάπτυξη του desktop client, και να επικεντρωθεί σε μια browser based λύση, τάραξε τα νερά.

To Joost προσπαθούσε καιρό να βασίσει την πλατφόρμα του σε έναν client, ανακοινώνοντας συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, παρόλα αυτά πολλά τεχνικά κυρίως προβλήματα δεν μπόρεσαν να το κάνουν mainstream, την ώρα που ίδιες υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν in-browser λύσεις, όπως το Hulu, ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των χρηστών.

Το πρόβλημα

Όποια και αν είναι η εξέλιξη του Joost, το κύριο πρόβλημα των video/audio on demand υπηρεσιών είτε browser based (Amazon Video On Demand, Hulu) είτε desktop (Adobe Media Player, Pandora) είναι ένα: Τα νομικά πλαίσια που απαγορεύουν την διάθεση του υλικού εκτός Αμερικής, καθιστόντας άχρηστες στον υπόλοιπο κόσμο τα περισσότερα media on demand services, κάνοντας -ακόμη και άθελα τους- διακρίσεις στους χρήστες.

Προφανώς τα ταχυδακτυλουργικά με τους proxy δεν είναι η λύση και όσο πιο γρήγορα βρεθεί η λύση τόσο το καλύτερο.

Comments (3)

Господин Тумаркин Д.В.
July 11th, 2013 at 2:47 am

Everyone loves what you guys tend to be up too.

This type of clever work and coverage! Keep up the superb works guys I’ve added you guys to our blogroll.

aspen real estate
August 3rd, 2013 at 1:34 pm

Post writing is also a excitement, if you be acquainted with after that you can write or else it is difficult
to write.

Rinnai Pemanas Air
December 28th, 2016 at 4:18 am

Great, I like it, it so funny