Mtvmusic.com, όταν το content δεν αρκεί

Published by stelabouras in Internet, Videos

mtvmusic 

Πρόσφατα ανακάλυψα το Mtvmusic.com (thanks nat_p3900), που ουσιαστικά πρόκειται για ένα video website με αρκετά videoclips από την βιβλιοθήκη του Mtv. Πρόκειται για μια αρκετά καλή προσπάθεια, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος του content που περιέχει, την δυνατότητα για εύρεση related καλλιτεχνών και γενικότερα την ευκαιρία να δει κάποιος παλιά και νέα videoclips σε μια κοινή πλατφόρμα χωρίς τον φόβο των copyrights.

Δυστυχώς όμως τα καλά με το Mtvmusic τελειώνουν κάπου εδώ. Με μόνη (ίσως) εξαίρεση την κεντρική σελίδα, φαίνεται πως δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο design του υπόλοιπου website, με αποτέλεσμα η πληροφορία να προσφέρεται “στεγνά” και πολλές φορές άσχημα (βλ. βιογραφικά καλλιτεχνών).

Με websites παρόμοιου περιεχομένου να είναι πολλές φορές υπόδειγμα σωστής οργάνωσης και παρουσίασης της πληροφορίας (βλ. Last.fm), θεωρώ πως το Mtvmusic θέλει αρκετή δουλειά ακόμη σε αυτόν τον τομέα. Λειτουργίες όπως code embedding και sharing γενικότερα πρέπει να γίνουν περισσότερο ευδιάκριτες, τόσο μέσα στο website όσο και στον player και κάποια ‘κρυφά’ χαρακτηριστικά του Mtvmusic (βλ. user profile pages) να αναδυθούν και να γίνουν πιο ευδιάκριτα.

Προσωπικά θα θεωρούσα κρίμα ένα τέτοιο collection / social website / video repository να πάει χαμένο, την στιγμή που οι δισκογραφικές κυνηγούν όσους χρήστες ανεβάζουν παρόμοιο υλικό στο Youtube.


Comments (3)

Natalia
November 6th, 2008 at 3:27 am

heh! αυτή είμαι εγώ από ότι θυμάμαι! :P Και γω ευχαριστώ! :D

Και σχετικά με το mtvMusic θα έλεγα ότι και εμένα με απογοήτευσε. Πόσο μάλλον σε τεχνικά ζητήματα, π.χ. για την ταπεινή μου σύνδεση που έκανε πολλλλήηηηηη ώρα μέχρι να αποφασίσει να μου φορτώσει ένα και μοναδικό βιντεάκι, τη στιγμή που βλέπω κανονικά στο youtube χωρίς να κολλάει (για σύγκριση ταχύτητας). Όσο για την οργάνωση περιεχομένου, εννοείτε δεν μπορεί καν να τεθεί σύγκριση με το φοβερό (κατ’εμέ) Last.fm! Κρίμα όμως γιατί έτσι, όπως αναφέρεις και συ, υποβαθμίζεται το υλικό που προσφέρει!!

Η… φυλή των “ΕΛ” απήγαγε τη μουσική μου, στο YouTube! « OMADEON
December 4th, 2008 at 12:46 am

[...] Mtvmusic.com, όταν το content δεν αρκεί [...]