iPhone App Ideas Part 1

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Software, Tech

iphone-world-explorer 

Η διαρκής ενασχόληση με ένα iPhone και η δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών για την φορητή πλατφόρμα της Apple μέσω του SDK, δίνει αρκετή τροφή στον οποιονδήποτε για ιδέες γύρω από νέες εφαρμογές.

Κατά καιρούς έχω σκεφτεί διάφορα μικρά utility/gaming/various apps που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα αν κυκλοφορούσαν για iPhone, κάποια από τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ και να ακούσω την γνώμη σας.

Ως πρώτη εφαρμογή θα παρουσιάσω μια απλή discovery application. Ας την ονομάσω World Explorer.

Το “World Explorer” πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταγραφής και ‘επιβράβευσης’ των περιοχών του κόσμου που έχει επισκεφτεί ο χρήστης.

Κάθε φορά που θα ταξιδεύει σε μια νέα πόλη και θα ανοίγει την εφαρμογή, η ίδια θα καταλαβαίνει από το GPS στίγμα του την τοποθεσία του, θα την συγκρίνει με τις συντεταγμένες πόλεων (νομών/χωρών/ηπείρων) που θα έχει στην μνήμη και αν ο χρήστης βρίσκεται μέσα σε έναν νοητό κύκλο γύρω από την κοντινότερη πόλη, τότε θα την έχει ανακαλύψει.

Συγκεντρωτικά, αν έχει “ανακαλύψει” όλες τις πόλεις του δήμου, θα έχει ανακαλύψει τον δήμο, μετά την χώρα, την ήπειρο και τέλος…θα γίνεται World Explorer!

Το παιχνίδι/εφαρμογή μπορεί εύκολα να λειτουργήσει σε offline mode, παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα για online features, όπως ranking μεταξύ χρηστών και νέους στόχους για ανακάλυψη (π.χ. εξερευνητής του Everest, περιπατητής της ερήμου Sahara κ.ο.κ.).

Αυτή ήταν μια μικρή περιγραφή της ιδέας του World Explorer, ακούω γνώμες!

Comments (8)

Thanasis
November 11th, 2008 at 10:53 pm

μμμ…
Κάτι από wow achievements μου θυμίζει αυτό :p
Υπομονή, μόνο 2 μέρες μείνανε…

Titanas
November 11th, 2008 at 11:16 pm

Ο χρήστης τι θα κερδίζει; Ίσως κάποιο World Explorer Ranking Top 100 για την ματαιοδοξία όλων μας ή ακόμα και κάποια virtual coins για να μπορεί να εξαγοράσει αργότερα με δώρα on/off line…

stelabouras
November 11th, 2008 at 11:25 pm

@Thanasis

You got me there. Όντως η αρχική έμπνευση είναι από το World of Warcraft ;)

@Titanas

Εκτός από το ranking και την ματαιοδοξία, την χαρά της ανακάλυψης :P Τώρα αυτό για τα virtual coins δεν μου φαίνεται και τόσο χρήσιμο αλλά whatever.

petros
November 12th, 2008 at 9:28 am

Μόνο οι ιδέες του Titanas είναι έξυπνες !!!!!

Το παιδί ρώτησε πως σου φάνηκε η ιδέα του. Είδες πουθενά να αναφέραται στο τι θα κερδίζει ο χρήστης μέσα από το παιχνίδι;;

Petrakeas
November 12th, 2008 at 2:26 pm

Θα μπορούσε να δείχνει και ποια άλλα άτομα χρήστες του app βρίσκονται κοντά σου (αν το επιτρέπουν) ή πού είναι οι φίλοι σου. Υπάρχει αυτό ήδη μήπως;

HaPagan
November 12th, 2008 at 7:00 pm

Πολύ καλή ιδέα και δε νομίζω να είναι δύσκολα υλοποιήσιμη… Πολύ έξυπνη ιδέα και το προγραμματάκι μπορεί να χαρακτηριστικό ως εκπαιδευτικό παιχνίδι. Θα μπορούσε να δίνει στον χρήστη πληροφορίες και φωτογραφίες από την γύρω περιοχή.

Yiannis Alexopoulos
November 12th, 2008 at 9:31 pm

@petrakeas Υπαρχει ενα social προγραμματακι το Whos Here που σου λεει ποιοι χρηστες ειναι κοντα σου και μπορεις να κανεις chat κλπ…

iPhone App Ideas Part 2 at Wiggler
December 1st, 2008 at 1:31 pm

[...] πρώτο post της σειράς παρουσίασα μια ιδέα που είχα για ένα απλό iPhone application/game [...]