Grim Fandango 10th year anniversary surprise!

Published by ispofacto in Gaming, Software

gim_fandango_cover 

Χωρίς αμφιβολία, το Grim Fandango αποτελεί ένα από τα καλύτερα adventures της δεκαετίας. Προσωπικά μάλιστα πιστεύω ότι αποτελεί ένα από τα τελευταία classic adventures που έβγαλε η Lucas πριν αρχίσει να βγάζει παιχνίδια που σαν αποκλειστικό σκοπό έχουν να αρμέγουν την αγελάδα που λέγεται Star Wars!

Εν όψη των δέκα χρόνων από την κυκλοφορία του, ο Tim Schafer έδωσε στην δημοσιότητα ένα μίνι βιβλίο 72 σελίδων που περιέχει μεταξύ άλλων: ανάλυση όλων των γρίφων του παιχνιδιού και το πως δημιουργήθηκαν, γρίφους που δεν μπήκαν στην final version, κομμάτια από το script του παιχνιδιού που δεν μπήκαν στην τελική έκδοση, ιδέες για cutscenes, early concept art κτλ!

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το pdf αυτό για τους fans του παιχνιδιού είναι must-read μιας και θα είναι απ’ότι φαίνεται το τελευταίο νέο από αυτό το classic adventure….

UPDATE: Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο jim_hellas το pdf δεν υπάρχει πια στο site καθώς η Lucas Arts έστειλε σχετικό μύνημα στον Tim Schafer περί copyright! Το βιβλίο μπορεί πάντως να βρεθεί με λίγο ψάξιμο σε γνωστά μέρη!

Comments (3)

jim_hellas
November 22nd, 2008 at 2:18 pm

Τελειο! Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να κατεβάσω το pdf από τη σελίδα προς την οποία δίνεις link. Αν το έχεις (κ μιας και είναι free) μήπως μπορείς να το ανεβάσεις κάπου και να δώσεις απευθείας link;

Petrakeas
November 22nd, 2008 at 2:22 pm

Πάντως είναι κρίμα ένα παιχνίδι 10 χρόνων να βάζει τα γυαλιά από τεχνολογικής πλευράς (γραφικά κλπ) και συνολικής ποιότητας παραγωγής στο νέο adventure “a vampyre’s story .
Και αυτό το λέω από το λίγο που έπαιξα το demo του τελευταίου.

lexx
November 24th, 2008 at 6:20 pm

Εκπληκτικό παιχνίδι. Το έχω παίξει πολλές φορές ανά τα χρόνια. Και τώρα θέλω ξανά. Γίνεται να βγουν ξανά τέτοια παιχνίδια;;;