Νέο favicon για την Google

Published by stelabouras in Internet

googlefavicon 

Μετά την πρώτη γενική αλλαγή του favicon της Google τον περασμένο Ιούνιο, ήρθε μια νέα έκδοση του εικονιδίου της, που φέρει το αρχικό γράμμα της εταιρίας και τα χαρακτηριστικά χρώματα του logo της.

Το νέο icon προήλθε ως ιδέα από την δημιουργία του André Resende, φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, μετά από κάλεσμα της εταιρίας για ιδέες. Όπως γίνεται γνωστό το νέο icon δεν είναι -μάλλον- τελικό, καθώς αναμένεται να ανανεωθεί ξανά.

Μπορεί μια τέτοια αλλαγή να μην φαίνεται τόσο σημαντική, παρόλα αυτά, για μια εταιρία που δραστηριοποιείται online σε πάρα πολλούς τομείς, η ύπαρξη ενός χαρακτηριστικού icon βοηθάει στην άμεση αναγνώριση της από τους χρήστες.

Έτσι λοιπόν, όπως έγινε και το καλοκαίρι, το εικονίδιο αυτό λογικά θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως favicon αλλά και ως icon στις εφαρμογές (iPhone apps, desktop apps etc) και στα websites της εταιρίας.

Προσωπικά προτιμώ την νέα πολυχρωματική έκδοση από την απλή προηγούμενη, καθώς φαίνεται πιο κοντά στο ύφος της Google.

Comments (2)

trb
January 11th, 2009 at 5:09 pm

σίγουρα καλύτερο από το προηγούμενο αλλα το αρχικό με το μεγάλο το G ήταν το καλύτερο απ’όλα. Εμένα πάντως ακόμα και τώρα μου δείχνει το παλιό το fav icon. Πως μπορώ να δω το καινούργιο ; Πρέπει να κάνω “Clear Private Data” στον Firefox ;

Petrakeas
January 11th, 2009 at 6:06 pm

@trb και εγώ αυτό είπα στο Στέλιο. Το παλίο G ήταν το καλύτερο