Google Street view keyboard commands

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

street-view 

Βλέποντας τον παγκόσμιο χάρτη στο Google Maps, εξεπλάγην όταν πρόσεξα πόσο έχει εξαπλωθεί το Google Maps Street View project! Καταρχάς το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής είναι street view aware, όπως και το 40% (χοντρικά) της Αυστραλίας. Στην Ευρώπη το Street View έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Γαλλίας, και την Ρώμη στην Ιταλία.

Δεδομένου πως το Google Maps Street View θα επεκταθεί και άλλο και μπορεί να το δούμε και στα μέρη μας (μέχρι τότε όμως -και αν ποτέ έρθει- το καταπληκτικό kapou.gr θα προσφέρει αντίστοιχες απολαύσεις), ας δούμε λίγο το interface του Street view από την πλευρά του …keyboard!

Έτσι λοιπόν, σε “street” view, μπορείτε να δοκιμάσετε τα κλασσικά keyboards shortcuts που λειτουργούν σε κάθε first person shooter: W,A,S,D για να κοιτάξετε μπροστά, αριστερά, πίσω και δεξιά αντίστοιχα, και τα arrow keys ( ↑ , ↓ ) για…περπάτημα μπροστά και πίσω. Επίσης στις περιοχές που θέλετε να μεγεθύνετε την εικόνα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα + και – πλήκτρα για zoom in & out!

Θεωρώ πως η ύπαρξη (ακόμη και undocumented) των keyboard commands βελτιώνει δραματικά το experience της εφαρμογής, θυμίζοντας περισσότερο first person game παρά ένα ακόμη mapping tool.

Δοκιμάστε με τον χάρτη παρακάτω!

Comments (1)

Petrakeas
January 27th, 2009 at 12:29 am

Τέλειο!! Βρήκα το ξενοδοχείο στο οποία είχα μείνει στο Παρίσι. Είναι σαν να είμαι πάλι εκεί..


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη