Tamta & Etostone – Κοίτα με

Published by Petrakeas in Music, Videos

snap258 

Το νέο* κομμάτι της Τάμτα, είναι παραγωγής Etostone και φαίνεται από μακρυά. Γενικά μου αρέσει πολύ το στυλ της μουσικής του, ειδικά στο album “Τόλμη” το οποίο δυστυχώς δεν ακούστηκε πολύ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι θα πάει σαφώς καλύτερα, μια και το ερμηνεύει η Τάμτα και ήδη ακούγεται αρκετά. Πολύ ατμοσφαιρικό, ειδικά στο άρπισμα στο 1:40 .

*έχει ένα μήνα περίπου αλλά όλο έλεγα να το postάρω και το άφηνα

Comments (18)

Vincent
March 3rd, 2009 at 11:56 pm

Για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ αδιάφορο έως βαρετό. :-)

Petrakeas
March 4th, 2009 at 12:04 am

@Vincent περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…

Spiderman
March 4th, 2009 at 1:54 am

Petrakea , symfwnw apolyta me auta pou grafeis . O Etostone einai koryfh ! Exw agorasei polla tragoudia tou online , apo klassikh mousikh mexri kai trance ! . Elpizw na dw kai alla tragoudia tou sto disko ths Tamtas otan vgei !

Petrakeas
March 4th, 2009 at 2:02 am

@spiderman δεν είχα ακούσει την ξένη δισκογραφία του Etostone
Με αφορμή αυτό που είπες είδα στο site του ένα κομμάτι: maximum crysis, inspired from the game crysis!!!

Daffy
March 4th, 2009 at 2:13 am

Πολύ καλός ο Etostone. Το maximum crysis μου αρέσει αρκετά, σαν gamer … :P

Μήτσος
March 4th, 2009 at 3:32 am

Θέμα γούστου δεν λέω, αλλά 3 ακόρντα σε ένα κλαβιέ και μία γκόμενα για εμένα δεν είναι μουσική ! Δυστηχώς όμως πουλάει … ! Κακούργα κοινωνία !

Spiderman
March 4th, 2009 at 4:47 pm

@Petrakeas , an sou arese to maximum crysis des kai ta ypoloipa! Oi “300″ einai apexto track ! Kai ego eimai gamer :)
@Daffy swstos ! Auto to vocal “maximum” spaei kokkala !

Basika thelei psaximo h 3enh diskografia tou . Exei dio pages apo 3ena tracks . Ta perissotera ta exw agorasei apo download stores gia 320 mp3 quality. Mou aresoune poly kai ta klassika tou tracks alla kai ta trance me vocals h xwris.
@Mhtsos , sigoura einai thema goustou , alla apoti blepw vgazeis kai mia kakia gia ena poly kalo tragoudi. tsk tsk tsk.

askardamykti
March 4th, 2009 at 4:51 pm

ok 3 ακορντα πανω σε ενα κλαβιε, αλλα πανω απο ολα σε ενα κομματι ειναι η μελωδικη γραμμη, ειτε ειναι ροκ, ειτε ρεμπετικο, ειτε ποπ ειτε οτιδηποτε. αυτο ειναι που μενει και σιγοτραγουδαει το μυαλο σου.
τα μουσικα οργανα, τα κομπιουτερ και τα λογισμικα ειναι το μεσο για την παραγωγη της μουσικης. εαν απουσιαζει η μελωδια γινονται τελειως αχρηστα και ανουσια στη χρηση.ο ηχος του etostone ειναι καθαρος, κρυσταλλινος και μελωδικος, σε αντιθεση με ολα αυτα τα τραγουδια της συγχρονης ποπ που αναλωνονται σε φανταχτερες ενορχηστρωσεις και προγραμματισμους για να καλυψουν την απουσια της μελωδιας.

Wolverine
March 5th, 2009 at 12:12 am

Μιας που το Post ειναι μουσικο και ειναι του Petrakea ας ρωτησω και γω κατι ολιγον σχετικο με μουσικη :

Στην προηγουμενη version του Winamp v5.541 αν δεν με απατα η μνημη μου σου ειχε τυχει να εχεις προβλημα με εξωφυλλα Petrakea ?
Δηλαδη ας υποθεσουμε οτι ειχες ενα τραγουδι που ειχε μεσα εξωφυλλο και καπακι ηθελες να ακουσεις ενα αλλο που δεν ειχε.Το Winamp επερνε το εξωφυλλο απο το πρωτο και το εβαζε στο δευτερο μονο του :S Αυτο βεβαια γινονταν μονο μερικες φορες οχι παντα. Anyway βγηκε v5.55 την εβαλα και θα δω αν θα το ξανακανει απλα πες μου αν σου ετυχε. (Windows Vista btw)

Spiderman
March 5th, 2009 at 1:49 am

@Wolverine einai spastiko na kaneis post se topic me allo thema.
@askardmykti symfwna apolyta me tis 3 teleutaies grammes toy mynhmatos sou . Eimai megalos fan tou Etostone , oles oi paragoges tou einai crystal clear, fat, melodious kai ear candy!!!!!!!

@petrakeas poly oraio to topic sou kai to blog sas genikos. Euxomai kai eis anwtera !

Petrakeas
March 5th, 2009 at 1:49 am

@wolverine δε μου είχε τύχει αυτό, αλλά γενικά ο τρόπος μου εμφανίζει τα εξώφυλλα media player και winamp δε με βολεύει. Ο windows media player έχει την τάση να σώζει album art ανά φάκελο και έτσι να επηρεάζονται όλα τα mp3 μέσα του.

Πάντως θα κατεβάσω τη νέα έκδοση του winamp. thanx!

Wolverine
March 5th, 2009 at 2:48 am

@Petrakeas thanks για την απαντηση.

@Spiderman και τα Greeklish αντι για Ελληνικα που γραφεις ειναι σπαστικα.Σου ειπε κανενας τιποτα ??? ΟΧΙ !!! Εξαλλου τον Petrakea ρωτησα οχι εσενα.

Φιλικα.

Μήτσος
March 9th, 2009 at 4:52 am

@askardamykti

Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και ούτε είμαι και εγώ ο κατάλληλος να εξηγήσω γιατί αυτό το οποίο χαρακτήρισες ως μελωδική γραμμή δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο σε θέμα μελωδίας. Αν και υπήρξα μουσικός παραγωγός,dj και παίζω 3 όργανα, πάλι επιμένω ότι το κομμάτι είναι κάτι που απλά πέρασε …. το είδαμε και θα φύγει ! Δεν είναι ούτε Axel F, ούτε Conquest of Paradise, ουτε Νostalgia του Yianni, ούτε Pet Shop Boys, oύτε Jean MichelleJjarre ούτε John rudess ! Aν είναι έτσι, και οι Scooter και η Μarusha είναι μελωδικοί; Γιατί εμένα μου έχει μείνει η μελωδία hyper-hyper …..

Μην το πάρεις προσωπικά, απλά θεωρώ το κομμάτι λιτό και εμπορικό ( αλλά επειδή είμαι εγώ περίεργος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και όλος ο υπόλοιπος λαός …). Όσο για το άρπισμα στο 1:40 πάλι καλά που δεν μου το είπες ταξιμί γιατί ….θα με μαζεύανε.

Χωρίς υπερβολές γράφω ένα τέτοιο κομμάτι σε 1 ώρα ! Ιδιαίτερα αν έχω την Τάμτα να το τραγουδάει ..!

Τι να πω, ίσως εγώ να γέρασα και να μου φταίνε αυτά τα καινούργια, κάπως ! Περιττό να πω ότι με την ελληνική ποπ δεν τα πάω καλά ε, φαίνεται !

Petrakeas
March 9th, 2009 at 1:13 pm

@Μήτσος όσο αναφορά αυτά που έγραψα εγώ, δεν είπα ότι το κομμάτι δεν είναι εμπορικό, ούτε ότι είναι κλασσικό. Είναι απλά (κατά τη γνώμη μου) κάτι ευχάριστο που θα το ακούσουμε για λίγο, ωστόσο είναι ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε.
Επίσης ξέρω ότι όντως δεν είναι πολύ δύσκολο να το γράψεις σαν κομμάτι, γιατί έχω γράψει και εγώ σε αντίστοιχο στυλ (όχι επαγγελματικό βέβαια)
http://www.wiggler.gr/2007/06/15/pj-feat-balia-suni8eia/
Ωστόσο το ότι μπορεί να γράφτηκε σε μία ώρα λόγω της απλότητάς του δε λέει κάτι, γιατί όπως θα ξέρεις ακόμα και κλασσικά κομμάτια έγιναν πάνω στην έμπνευση της στιγμής..

Alexandros
March 11th, 2009 at 12:25 am

@Mitsos ,

Και εγώ είμαι μουσικός και DJ , τα τριπλάσια χρόνια από σένα φίλε. Πιστεύω εκτίθεσαι με αυτά που λές . Δεν χρειάζεται να σχολιάζεις τόσο αρνητικα ενα φοβερό τραγούδι. Δείχνεις οτι ζηλευεις . Αν είσαι τόσο μαγκας και γραφεις σε μια ωρα ενα τοσο καλό τραγουδι γιατι δεν κανεις και εσυ κανα τραγουδι να κυκλοφορισει σε cd ? Πολυ μαγκες σαν και σενα γραφουνε σε φτηνα προγραμματα και το παιζουνε DJ και μουσικοί αλλα στο τελος είστε μονο φουμαρα. Και μην μου πεις για συστηματα και κυκλωματα της δισκογραφιας το εχουμε ξανακουσει το παραμυθι.

MItsos
March 12th, 2009 at 1:06 am

@ Alexandros

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου !

1. 3 επί Χ χωρίς να ξέρεις το Χ είναι λίγο άτοπο έτσι ;
(Δεν είμαι καλός στα μαθηματικά, ας βοηθησει λίγο ένας που ασχολείται) !

2. Εκτίθομαι εγώ που σχολιάζω αρνητικά για εσένα που το βλέπεις θετικά ” το φοβερό αυτό τραγούδι”. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να πω την άποψη μου όταν κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ωραία κομμάτι ; Δηλάδη σύμφωνα με την “Αλεξάνδρια” δημοκρατία, επιτρέπονται μόνο τα πόστς που υποστηρίζουν θετικά το “φοβερό” αυτό κομμάτι ;
Αν είναι έτσι γιατί δεν κατακρίνεις και τον Vincent ; Kαι μετά είπα “αλλά επειδή είμαι εγώ περίεργος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και όλος ο υπόλοιπος λαός”), δεν έχω το δικαίωμα να εκφραστώ ότι αυτοκριτικάρομαι ότι είμαι περίεργος ;

3. Ζηλέυω, το κομμάτι ή μήπως τη δημοτικότιτα του ή μήπως ζηλέυω τελικά εσένα που έχεις τριπλάσια χρόνια, που δεν ξέρεις και πόσα χρόνια έχω εγώ ; Μήπως όμως εγώ έχω CD ? Μήπως έχω και 3 CD Public ; Mήπως είμαι στο εξωτερικό (London) ενώ εσύ παίζεις ακόμη στο παρακμιακό μπαράκι της γειτονιάς με τα αντιγραμμένα τα RICOH και προσπαθείς να βγάλεις το ρημαδομεροκάματο, κυνηγώντας τελιωμένες γκόμενες που είναι τύφλα από τα ποτά του barman ; Για πες μου αλήθεια όλα αυτά δεν τα είδες ; Γιατί είδες σίγουρα τόσο πολλά μέσα από το ποστ μου ( Tην ηλικία μου, το ποιόν μου, τις γνώσεις μου, τα software tools μου κλπ) ! Πές μου τώρα μάντη Κάλχα – Αλέξανδρε τι άλλο θα πρέπει να ξέρω πριν ξαναποστάρα για να μην χαλιέται η περσόνα σου ;

Λοιπόν για τελιώνουμε ! Είπα Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και ούτε είμαι και εγώ ο κατάλληλος, την επόμενη φορά που θα ποστάρω πες μου να περάσω απο το μπαράκι σου, να πάρω άδεια απο το FIR σου και μετά να μιλήσω ! ‘Ενα μόνο να σου πω και τελιώνω ….οι γνώσεις μου πάνω σε μουσική (όποιες και αν είναι αυτές) δεν έχουν καμεία σχέση με το αν θα μπορώ να σχολιάζω όπως θέλω, όσο θέλω και αν θέλω ότι θέλω ! Ο μόνος λογοκριτής εδώ μέσα είναι οι ιδιοκτήτες του Wiggler και αν τους έθιγε το post ας το σβήναν ! Έσένα μπάτσο ποιος σε έβαλε ;

Φιλικά έτσι !

Alexandros
March 12th, 2009 at 3:08 am

@Mitsos

Πες μας τότε, ποια cd έχεις κάνει να σε κρίνουμε και εμείς όπως εσύ κρίνεις τους άλλους. Άντε να δούμε , αν και πιστεύω θα μασήσεις και δεν θα πεις . Είμαι σίγουρος προτιμάς να κρύβεσαι και να δείχνεις με το δάχτυλο παρά να μας πεις ποια είναι τα δικά σου .
ps.Έχω κάνει London και έμενα στο Archway πολλά χρόνια. Χίλιες φορές Ελλάδα παρά σε μια χώρα που ακόμα και οι γραβατομένοι πέρνουν τα ναρκωτικά τους ακόμα και απο το περίπτερο.
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να υποβιβάζεις την Ελλάδα φίλε. Ακόμα και έτσι όπως είμαστε ζούμε ποιο ευχάριστα την ζωή μας χωρίς να περνούμε την δόση μας. Αυτόν τον ήλιο τον πληρώνουμε ακριβά αλλα αυτός ο ήλιος είναι που μας κάνει τη ζωή ευχάριστη.
Προδότη , καρφί , ιούδα και εσκαριώτη . Αν είμουνα admin θα σε έκανα delete για εθνική προδοσία.

Νέο κομμάτι από Etostone: I Take U High at Wiggler
April 22nd, 2011 at 1:29 pm

[...] Etostone πρόσφατα κυκλοφόρησε νέο κομμάτι με τη Tama Ray στα [...]