Wiggler Tiles

Published by stelabouras in General, Internet

wiggler-tiles 

Ως συνέχεια του project NWT (New Wiggler Theme), αποκαλύψαμε χθες μια ιδέα που δουλεύαμε καιρό (πριν από τα Χριστούγεννα), τα Wiggler Tiles. Τι είναι λοιπόν τα Wiggler tiles;

Τα tiles αποτελούν ένα εναλλακτικό view των posts του site, παρουσιάζοντας τις εγγραφές ως μικρά πλακίδια. Κάθε πλακίδιο περιέχει την χαρακτηριστική φωτογραφία του post καθώς και μερικές απλές πληροφορίες (τίτλος, author, comment number). Μετακινώντας τον cursor του mouse πάνω από κάθε tile, μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες λέξεις του post καθώς και την ημερομηνία δημοσίευσης και με click να μεταφερθείτε στην σελίδα του.

Σε συνδυασμό με τα keyboard commands που είχαμε ανακοινώσει κάποιες μέρες πριν, μπορείτε να διαβάζετε γρήγορα τα posts με την βοήθεια του πληκτρολογίου και μόνο. Έτσι όταν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε σελίδα περιέχει posts (index, search, category ή tag page) με το πάτημα του ‘T’ μεταφέρεστε αυτόματα στο tile view και με ‘N’ / ‘S’ και ‘P’ / ‘W’ μετακινείστε μεταξύ των posts. Όταν φτάνετε στο τελευταίο post με το πάτημα του ‘N’ φορτώνει η επόμενη σελίδα κ.ο.κ.

Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε αν πατήσετε τα 2 menu buttons πάνω δεξιά για εναλλαγή των views με το ποντίκι.

Σχετικά με τα posts, υπάρχουν 4 είδη: τα posts με φωτογραφία που βλέπετε μόνο την φωτογραφία και με mouseover (ή όταν έχετε επιλέξει το συγκεκριμένο post με το keyboard) βλέπετε το κείμενο, τα micro posts στα οποία φαίνεται άμεσα το κείμενο και τα vidcast και podcast posts που έχουν αντίστοιχο ξεχωριστό logo. Τα posts της ημέρας, φέρουν επίσης ένα ξεχωριστό badge.

Τέλος, προσθέσαμε ακόμη ένα keyboard command για όσους θέλετε να γυρίσετε πάλι πίσω στην κεντρική σελίδα, το ‘H’.

Ελπίζουμε να σας αρέσουν οι αλλαγές, stay tuned for more!

Comments (7)

homunculus
March 11th, 2009 at 8:31 pm

Εξαιρετική ιδέα και άριστη υλοποίηση. Πολύ μου αρέσει τέτοιου είδους eyecandy που έχει και λειτουργικότητα :) Η ιδέα ήρθε από κάποιο sweetcron theme?

stelabouras
March 11th, 2009 at 9:31 pm

Ευχαριστούμε homunculus!

Το project του Yong Fook ήταν όντως μια πηγή έμπνευσης :)

RooF
March 11th, 2009 at 11:39 pm

Με βολεψε παρα πολυ αυτη η αλλαγη!!! Μπραβο παιδια!

24net.gr
March 12th, 2009 at 12:13 am

πρωτότυπο…πρώτη φορά το συνάντησα σε blog και ομολογώ ότι με βόλεψε αρκετά!

HitMan
March 12th, 2009 at 12:52 am

Well done, ακόμη μία φορά :-)

Daffy
March 12th, 2009 at 2:40 pm

Bravo! για την πολύ ωραία δουλειά. Εγώ, προς το παρόν, θα μείνω στο ‘παλιό’ layout, που μόνο παλιό δεν το λες!