Νέα projects για την Google

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

google-labs 

Το Google Labs, μετά από μήνες αδράνειας επέστρεψε δριμύτερο, παρουσιάζοντας δύο νέα projects: Similar Images και News Timeline.

Το Similar Images αναζητά σχετικές εικόνες βάσει της πληροφορίας που περιέχουν (και όχι του text που βρίσκεται γύρω τους) και το News Timeline παρουσιάζει την ειδησεογραφία με έναν αρκετά βολικό και έξυπνο τρόπο.

similar-images

Το τελευταίο δίνει την δυνατότητα εμφάνισης των γεγονότων ανά μέρα, βδομάδα, μήνα, έτος ή δεκαετία(!) κάνοντας έτσι πολύ εύκολη την ιστορική ανασκόπηση. Από ότι μπόρεσα να δω, οι εγγραφές ξεκινούν από το 1400 και φτάνουν μέχρι σήμερα, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει αρκετό υλικό για μελέτη ιστορικών γεγονότων.

google-news-timeline

Τέλος, ερευνητές της Google παρουσίασαν ένα paper (pdf) με μια εναλλακτική μέθοδο CAPTCHA, αξιοποιώντας την, μέχρι στιγμής μεγάλη, αδυναμία των αλγορίθμων αναγνώρισης προτύπων να αντιστοιχίζουν περιστραμμένες εικόνες με τις αντίστοιχες original. Έτσι προτείνουν έναν νέο τρόπο αναγνώρισης spambots, σύμφωνα με τον οποίο ο χρήστης καλείται να περιστρέψει την εικόνα που του δίνεται μέχρι να ταιριάξει με την κανονική φωτογραφία.

captcha