Dollhouse Season 2!

Published by ispofacto in Cinema, Television

dollhouse 

Όταν ο δημιουργός της Buffy και του Angel, μετά από χρόνια αποχής από την τηλεόραση, ανακοινώνει τη δημιουργία καινούριας σειράς, σίγουρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο καινούριο αυτό εγχείρημα. Κάπως έτσι έγινε και με το Dollhouse που από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του μέχρι και την προβολή του πρώτου episode, έγιναν πάρα πολλές συζητήσεις και δημιουργήθηκε μεγάλο buzz.

Το γεγονός ότι επιλέχθηκε σαν μέρα προβολής η παρασκευή σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά, καθώς είναι μια μέρα της εβδομάδας που κατεξοχήν το κοινό δεν παρακολουθεί τηλεόραση. Κατευθείαν έγινε σύγκριση με το Firefly που είχε επιλεγεί πάλι από το network η παρασκευή και μαζί με την μη χρονολογική σειρά προβολής των επεισοδίων είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει γρήγορα cancel. Ακολούθησαν όμως μεγάλες πωλήσεις όσον αφορά τα dvd της σειράς, γεγονός που οδήγησε και σε ταινία με την σεναριακή ολοκλήρωση της σειράς, δείχνοντας έτσι ότι ήταν καθαρά λανθασμένη κίνηση η μη συνέχιση της σειράς.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι έτσι θα γίνει και με το Dollhouse,απ’ότι φαίνεται οι παραγωγοί κατάλαβαν ότι πρέπει να αφήσουν τη σειρά παρόλο που είχε χαμηλή ακροαματικότητα, να χτίσει το δικό της fanbase και να εξελιχθεί σεναριακά ομαλά. Και μόνο το γεγονός ότι είχε πολύ υψηλό ποσοστό σε DVR, δείχνει ότι η ώρα είναι αν μη τι άλλο ακατάλληλη. Από τη στιγμή όμως που το newwork ανανέωσε τη σειρά με μία από της χαμηλότερες θεματικότητες της φετινής season, δείχνει ότι επιτέλους έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να κρίνουν την επιτυχία μιας σειράς μόνο από μια μορφή προβολής αλλά έχουν αρχίσει να λαμβάνουν υπόψη και πιο μοντέρνους τρόπους προβολής.

Comments (2)

Stefanos
May 17th, 2009 at 11:24 pm

ε δεν ειναι παντως και καμια επανασταση στην τηλεωραση,βασικα και να κοβωτανε δεν θα με χαλαγε πολυ,απλα ελπιζω στη 2η σεζον να αναπτυξουν περισσοτερο ενα κεντρικο στορι και οχι οπως φετος…

Cialis
July 25th, 2013 at 11:53 pm

Simply desire to say your article is as astonishing.
The clarity on your put up is simply excellent and i can suppose you’re a professional on this subject. Fine along with your permission let me to seize your feed to stay up to date with impending post. Thanks 1,000,000 and please keep up the gratifying work.