“That’s one small step for man, one giant leap for mankind”

Published by stelabouras in Misc, Multimedia, Software, Tech

wechoosethemoon 

Πριν ακριβώς σαράντα χρόνια, ο αστροναύτης Neil Armstrong είπε την παραπάνω φράση, ως ο πρώτος που περπάτησε στην επιφάνεια του δορυφόρου μας, σφραγίζοντας την πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στην Σελήνη.

Σαράντα χρόνια μετά, αν και δεν μπορούμε να πούμε πως οι επανδρομένες αποστολές σε άλλους πλανήτες/δορυφόρους είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι πραγματικά αλματώδης.

Ως υπενθύμιση / εορτασμό των σαράντα χρόνων της αποστολής Apollo 11, δημιουργήθηκε το website ‘WeChooseTheMoon.com‘ (από την AOL σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη του John Kennedy) που αναπαράγει real-time τις φάσεις του ταξιδιού, χρησιμοποιώντας videos, ηχητικά ντοκουμέντα (μέσω shoutcast) και εικόνες από το αρχείο της NASA, 3d αναπαραστάσεις, flash καθώς και το twitter, αποκαλύπτοντας την ενδοεπικοινωνία μεταξύ Apollo και βάσης.

Σε παρόμοιο ύφος η Google αποφάσισε να προσφέρει μέσω του Google Earth μια τρισδιάστατη αναπαράσταση της Σελήνης, μαζί με όλες τις πληροφορίες για τις αποστολές και την μορφολογία του δορυφόρου, καθώς και ηχητικές περιγραφές από αστροναύτες.

Τέλος, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε το Youtube έχει αλλάξει το logo του σε κάτι περισσότερο…σεληνιακό!

Comments (1)

trib
July 23rd, 2009 at 6:22 pm

καλο φτιαγμένο, ωραίο