Αντιγραφή το “Stereo love” από τη.. Γαλάνη

Published by Petrakeas in Music

3403362149_e9497b1d81_o 

Το hit του καλοκαιριού “Stereo love” του Edward Maya έχει απίστευτη ομοιότητα με το “Όσες φωτιές” της Δήμητρας Γαλάνη .Έκανα ένα mix που το αποδεικνύει..  Το αν είναι αντιγραφή ή σύμπτωση θα το κρίνετε εσείς..

Ακούστε το παρακάτω.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

[thanx Φώφη για την παρατήρηση]

Comments (8)

giorgio
August 7th, 2009 at 1:17 am

Αν και έχουν μια ομοιότητα (αμυδρή, κατά την γνώμη μου) δεν νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από σύμπτωση. Ως μουσικά κομμάτια είναι εντελώς διαφορετικά και μου αρέσουν και τα δύο. Ειδικά της Γαλάνη, χρόνια τώρα.

tas0s
August 7th, 2009 at 1:20 am

Ένας φίλος που ασχολείται με μουσική,όταν είχε πρωτοακούσει το “Stereo Love” μου είχε πει ότι ο ρυθμός μοιάζει πολύ με ένα oriental τραγούδι της Γαρμπή.Το συγκεκριμένο τραγούδι της Γαρμπή είναι αντιγραφή/”εμπνευσμένο” από ένα τραγούδι των γειτώνων:https://www.youtube.com/watch?v=p7iI3NUHS08

Petrakeas
August 7th, 2009 at 12:57 pm

@tas0s όντως ολόιδιο!! Ποιο είναι πιο παλιό άραγε; Της Γαλάνη ή το Τούρκικο;

tas0s
August 7th, 2009 at 5:40 pm

@Petrakeas: Δεν έχω ιδέα.Έτσι και αλλιώς η ανταλλαγή/δανεισμός τραγουδιών μεταξύ των Τούρκων/Αράβων και εμάς είναι συχνό φαινόμενο:P Σαν μελωδία όμως θα έλεγα ότι φέρνει περισσότερο σε Ανατολή οπότε μάλλον αυτή την φορά εμείς δανειστήκαμε.

Μηνάς
August 8th, 2009 at 10:33 am

Της Γαλάνη το τραγούδι γράφει διασκευή του BAYATY κομματιού ενός συγκροτήματος από το Τουρκμενιστάν. Ο Ρουμάνος με το stereo love αν δεν το αναφέρει είναι καραμπινάτη παραβίαση δικαιωμάτων

giorgio
August 8th, 2009 at 8:49 pm

Μην ξεχνάμε ότι πλέον ένα τραγούδι μπορεί να έχει ομοιότητες με ένα άλλο έως 8 δευτερόλεπτα και να μην θεωρείται αντιγραφή.
Στην τελική, αν ακούσει κανείς ολόκληρα και τα δύο τραγούδια, ε, δεν νομίζω ότι μετά το stereo love θα ακούσει της Γαλάνη και θα πει, wow, αντιγραφή… είναι δύο εντελώς ξεχωριστά τραγούδια (το τουρκικό δεν το σχολιάζω καθόλου μετά το βίντεο που είδα!)

bakolaz
August 17th, 2009 at 11:56 pm

Για ριξτε μια ματια και στο
Ταξιδιάρικο πουλί
Μουσική: Eldar Mansurov
Πρώτη εκτέλεση: Πέτρος Δουρδουμπάκης & Κάτια Παπαδοπούλου ( Ντουέτο )

http://stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=7518

bakolaz
August 18th, 2009 at 12:02 am

To Stereo Love κατα την δικη μου αποψη δεν εχει καμια ομοιότητα με όλα τα υπόλοιπα κομάτια που αναφέρθηκαν. Είναι μάλλον απλή σύμπτωση