PAX ’09

Published by stelabouras in Gaming, Videos

pax_logo 

Αυτές τις μέρες στο Seattle, διοργανώνεται η Penny Arcade eXpo ’09 (4-6 Σεπτεμβρίου). Η έκθεση ασχολείται με επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια με τις εταιρίες να ανακοινώνουν νέους τίτλους ή νέα στοιχεία για τα παιχνίδια που αναπτύσσουν. Όλως παραδόξως, στην PAX ’09 είδα trailers δύο παιχνιδιών που μου τράβηξαν την προσοχή.

Το πρώτο πρόκειται για το DeathSpank, το adventure-rpg του γνωστού στους adventurers, Ron Gilbert, που σύμφωνα με τον δημιουργό του, θυμίζει αρκετά Monkey Island στο adventure κομμάτι του και Diablo, στο RPG. Δείτε παρακάτω το trailer του DeathSpank, όπως και screenshots από το 1Up.

Ένας ακόμη τίτλος που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι το action RPG Torchlight. Το Torchlight γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Mythos (του οποίου η παραγωγή σταμάτησε απότομα) και πρόκειται για ένα παιχνίδι που κράτησε όπως μπορώ να δω αρκετά στοιχεία από τον προκάτοχό του, αλλάζοντας όμως ριζικά το όλο gameplay. Μπορεί να σας θυμίσει αρκετά το Diablo καθώς μέλη της ομάδας του Torchlight έχουν δουλέψει στα δύο Diablo games, οπότε οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Ακόμη ένας τίτλος που είχε αρκετά ενδιαφέρον trailer, ήταν το ‘The Secret World‘ mmo της FunCom που θα βγει για Xbox και PC.

Τέλος, as a sidenote να σημειώσω πως για τους fan του είδους, γίνεται ένα SCUMM-like adventure με τον τίτλο ‘Han Solo Adventures‘ από έναν…star wars fan! Μπορείτε να δείτε την πορεία του μέσα από το site, με screenshots και posts που κάνει συχνά αλλά και να πάρετε μια γεύση από το gameplay με το παρακάτω teaser trailer.