Ανοίξτε γρηγορότερα τα προγράμματα..

Published by Petrakeas in Software

launchy 

H Microsoft όπως φαίνεται δίνει αρκετή βαρύτητα στο πώς θα βρίσκουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να εκτελέσουμε, αφού σε κάθε γενιά των windows παρουσιάζει το νέο της start menu. Το βασικότερο feature από τα vista ως και τα Win7 είναι το ότι μπορεί κανείς να αρχίσει να πληκτρολογεί το όνομα της εφαρμογής και αυτή να εμφανίζεται.. Εδώ οι macόφιλοι θα ήθελαν να συμπληρώσουν ότι το feature αυτό το είχε πρώτο το macOS..

Anyway, ένας ακόμα πιο γρήγορος τρόπος είναι με το “launcy“. Πατώντας alt+space εμφανίζεται η μπάρα του launchy και μετά αρχίζετε να πληκτρολογείτε το πρόγραμμα που θέλετε να ανοίξετε. Εκτός από προγράμματα, στα αποτελέσματα μπορεί να εμφανίσει αρχεία, links ή να κάνει και google search.

Έχει πολύ όμορφα skins όπως φαίνεται παρακάτω και θα επιταχύνει κατά πολύ τον τρόπο που δουλεύετε αν το μάθετε..

snap003

snap004

Comments (12)

Titanas
October 8th, 2009 at 1:29 am

Το χρησιμοποιώ από το 2007 και δεν το αλλάζω με τίποτα. Είναι από τα πρώτα πράγματα που βάζω σε κάθε μηχάνημα που δουλεύω

Petrakeas
October 8th, 2009 at 1:58 am

Και εγώ από παλιά το χω, και το εγκατέστησα σε φρέσκο install windows 7 και με αφορμή αυτό είπα να το postάρω!

theo
October 8th, 2009 at 3:03 am

alt+space

Wise_One
October 8th, 2009 at 9:40 am

Launchy στα ΧΡ και Gnome-Do στο Ubuntu, μου έκαναν τη ζωή ευκολότερη. Όχι όπως το ηλίθιιο Vista Search που θέλει τα γράμματα σε σειρά…

Karatzanis
October 8th, 2009 at 10:35 am

Το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνει και το Google Quick search Box που βρίσκεται μαζί με τη google toolbar για τον IE. Μαζί με search τόσο Local όσο και στο internet. Η μόνη μάλλον διαφορά είναι ότι δεν είναι skinnable.
Αλλά με ενδιαφέρει να ρωτήσω τo/τα process του launchy τι resources θέλει?

Petrakeas
October 8th, 2009 at 11:08 am

@Karatzanis 5MB καταναλώνει απ’ ό,τι βλέπω..

Karatzanis
October 8th, 2009 at 11:34 am

Μάλλον εδώ έχουμε κάτι ενδιαφέρον!

Εγκατέστησα το lanchy στο pc μου (win vista 32bit) και βλέπω ότι δεσμεύει ~13.,5-14,5 MByte στο process του. Το αντίστοιχο του Google Quick Search Box είναι στο ~37MByte.

1o Συμπέρασμα & ερώτημα ταυτοχρόνως: Το lanchy δεσμεύει λιγότερη μνήμη σε win7! Νομίζω όμως ότι αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι @Petrakeas έχεις κάνει fresh install οπότε το μηχάνημά σου δεν είναι φορτωμένο από εφαρμογές, επομένως το lanchy δημιουργεί σχετικά λιγότερα objects για το μενού και συνεπώς δεσμεύει και λιγότερη μνήμη.
2ο Συμπέρασμα: Το αντίστοιχο Plugin της Google δεσμεύει περισσότερη μνήμη αλλά είναι snappier και τα αποτελέσματα που σου δείχνει είναι περισσότερα γιατί χρησιμοποιεί το indexing mechanism του gogole desktop χωρίς να περιορίζεται σε ορισμένους μόνο φακέλους (όπως το launchy)…

Petrakeas
October 8th, 2009 at 11:39 am

Αυτό που λες θα είναι. Δεν έχω εγκαταστήσει αρκετά προγράμματα ακόμα, οπότε δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει Indexing.
Πάντως η βασική εφαρμογή του launchy δεν είναι τόσο για αναζήτηση αρχείων. Εκεί το plugin της google κάνει καλύτερη δουλειά μάλλον.

Αλλά για να κάνεις launch εφαρμογές, νομίζω ότι βολεύει περισσότερο το launcy. Αν και αυτό είναι θέμα συνήθειας..

Sugarenia
October 9th, 2009 at 1:15 pm

Do you know how I know you’re gay?

Από το Launchy skin σου. :P

Έχω βολευτεί εδώ και μερικά χρόνια το Enso του Aza Raskin. Soz :)

Petrakeas
October 9th, 2009 at 4:00 pm

@Sugarenia Από το skin το καταλαβαίνεις εσύ; Μάλλον δεν ξέρεις και πολλά για τους άντρες :P
Πάντως εγώ ξέρεις από πού κατάλαβα ότι είσαι λίγο ψώνιο; Ποιος άλλος θα αντιπρότεινε ένα (ομολογουμένως παράξενο) πρόγραμμα σαν το Enso, για να δείξει ότι διαφέρει…;

Sugarenia
October 9th, 2009 at 4:12 pm

Ναι, έτσι κάνουμε εμείς τα ανέραστα ψώνια, προτιμάμε προγράμματα χωρίς gay skins :)

Πλούτωνας
October 11th, 2009 at 1:47 am

Επίσης, οι macόφιλοι θα ήθελαν να συμπληρώσουν ότι η πρώτη εφαρμογή που έκανε αυτά τα πράγματα ήταν το quicksilver του MacOS Χ. Μάλιστα είναι έτη φωτός μπροστά γιατί έχει plugins (π.χ. μπορείς να διαλέξεις εικόνες από τον σκληρό σου κ με λίγα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο να τις κάνεις scale ή να τις ανεβάσεις στον flickr λογαριασμό σου) και μπορείς να χρησιμοποιείς δεδομένα μέσα από κάποια εφαρμογή χωρίς να την ανοίξεις (π.χ. να κάνεις paste το τηλέφωνο ενός φίλους σου που είναι περασμένο στο addressbook).