eBook readers, το επόμενο trend;

Published by stelabouras in Gadgets

barnes-noble-ebook-reader

Get used στην παραπάνω εικόνα (το ebook reader που κρατάει η κυρία είναι το νέο της Barnes & Noble by the way). Πιστεύω πως σύντομα θα την βλέπουμε συχνά. Άτομα να περπατάνε μαζί με τον ebook reader/tablet τους, να κάθονται δίπλα σας στο λεωφορείο και να διαβάζουν το ηλεκτρονικό τους βιβλίο που παράλληλα θα είναι mp3 player, θα έχει net μέσω wifi κλπ κλπ, evolution!

Η αρχή μπορεί να έγινε με το Kindle, που μέχρι πρόσφατα ούτε ζωγραφιστό δεν το βλέπαμε στην Ελλάδα, αν δεν άλλαζε η Amazon την στρατηγική της και έπεται…συνέχεια!

Πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος Barnes & Noble ανακοίνωσε τον δικό του eBook reader (με το όνομα Nook), με έγχρωμη οθόνη αφής (σε αντίθεση με το Kindle), WiFi, mp3 player και πολλά ακόμη. Δεδομένου πως είναι σχεδόν βέβαιο πως η Apple έχει ένα tablet στα σκαριά, είμαι αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον των νέων αυτών gadgets.

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω ίσως είναι το portability, too big για να χωρέσουν στην τσέπη, too small για να χρειάζονται ειδική τσάντα. Damn!

Comments (2)

Petrakeas
October 21st, 2009 at 12:47 am

Zu gross, zu klein :P
Τόσο στο kindle όσο και στο Nook η ανάγνωση γίνεται από ασπρόμαυρη (τόνους του γκρι) E-ink display που είναι πολύ πιο ξεκούραστη από μία TFT..
Θέλω όμως να δω από κοντά το πόσο κοντά σε ένα αληθινό βιβλίο είναι η εμπειρία…

stelabouras
October 21st, 2009 at 1:23 am

“Zu gross, zu klein”

lol