Κινηματογραφική ατμόσφαιρα στα games

Published by Petrakeas in Gaming, Multimedia

modern_warfare_2

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και νιώθει κανείς ότι ζει το game; Τα γραφικά; Η τεχνητή νοημοσύνη; Θα έλεγα ότι είναι τα προηγούμενα, πολλά άλλα και κυρίως η λεποτμέρεια..

Τι εννοώ; Η παραπάνω εικόνα δεν είναι από το νέο NBA Live αλλά από το Call of duty: modern warfare 2. Όπως βλέπετε είμαστε σε μία αμερικάνικη στρατιωτική βάση. Μερικοί παίζουν basket (με απίστευτα ρεαλιστικό animation και εκφράσεις), ένας στο βάθος πίνει νερό, άλλοι στρατιώτες είναι σκοπιά κλπ. Μάλιστα αν προσέξετε στο βάθος κάποιοι κάνουν jogging!! Αν μπορούσα να στρίψω την κάμερα θα βλέπατε μηχανικούς να κάνουν επιδιορθώσεις σε ένα hummer και να ακούν r&b.

Όλα αυτές οι μικρές λεπτομέρειες σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Μπορεί το COD να έχει μία DX9 μηχανή, αλλά καταφέρνει να αποδώσει με πολύ ρεαλιστικά γραφικά τα παραπάνω και μάλιστα σε μηχανήματα με παλιές κάρτες γραφικών..

Comments (3)

Tweets that mention Κινηματογραφική ατμόσφαιρα στα games at Wiggler -- Topsy.com
November 27th, 2009 at 3:33 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by Wiggler.gr, grblogs. grblogs said: [wiggler] Κινηματογραφική ατμόσφαιρα στα games: Τι είναι αυτό που κάνÎ.. http://bit.ly/8YPeoo [...]

Jesus DeSaad
November 27th, 2009 at 5:58 pm

Απ’την άλλη basketball σε αμμο = άκυρο. Μετά από πέντε-έξι προσπάθειες να γκελάρεις τα παρατάς για πάντα.

Το παραπάνω το γράφω έχοντας προσπαθήσει το ίδιο πράγμα αυτό το καλοκαίρι σε αντίστοιχες συνθήκες.

Μερικές φορές οι artists φαινόμαστε ότι όσο ταλαντούχοι κι αν είμαστε, αν δε το νιώσουμε αυτό που θέλουμε να αποτυπωθεί, θα αποτύχουμε.
:P

Petrakeas
November 27th, 2009 at 6:02 pm

Χμμ Σωστή παρατήρηση.. Αλλά δε νομίζω ότι είναι άμμος..
Με κοκκινόχωμα μοιάζει γιατί σηκώνεται και σκόνη όταν παίζουν.. ;-) Πιο ρεαλιστικό θα ήταν ένας στρατιώτης να το έβρεχε το χώμα για να μη σηκώνεται σκόνη!