Opera mini 5 beta 2

Published by Petrakeas in Software

opera-mini

Πριν λίγες μέρες δοκίμασα τον Opera mini 5 beta 2. Για όσους δεν ξέρουν είναι ο πιο γρήγορος java browser και τρέχει σε όλα τα κινητά (όχι απαραίτητα smartphones), αρκεί αν υποστηρίζουν Java. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον Opera mobile 10 beta 2 για windows mobile, ο οποίος μοιάζει λίγο με webkit based mobile browsers (όπως του iPhone και των android κινητών) και υποστηρίζει touch gestures, tabbed browsing και έχει πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση.

Έμεινα έκπληκτος όταν είδα πως ο Opera mini έχει γίνει ολόιδιος με τον Opera mobile, οποίος είναι native (wmobile ή symbian) app. Η δουλειά που έχουν κάνει σε java είναι εκπληκτική. Δεν καταλαβαίνεις διαφορά πλέον. Το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να τρέξει σε πληθώρα κινητών (dumbphones). Είναι πιο γρήγορος από τον κανονικό Opera mobile, γιατί η σελίδα περνάει πρώτα από τους servers της Opera για να συμπιεστεί και μετά “κατεβαίνει” στο κινητό. Μπείτε από τον browser του κινητού σας στην  διεύθυνση “m.opera.com” για να το κατεβάσετε δωρεάν.

Comments (3)

βασιλης
December 25th, 2009 at 3:35 am

παντως στο κινητο μου lg viewty αλλα και στο psp μεσω emulator java τρεχει εξαιρετικα αργα και με πολλα προβληματα.
ελπιζω η τελικη εκδοση να ναι βελτιωμενη,εκτος πια και αν το κινητο μου θεωρειται τοσο μπαναλ..
για το psp οκ,δικοι μου πειραματισμοι.η 4.χ που φοραει παντως παει μια χαρα (με εξαιρεση τα ελληνικα)

Petrakeas
December 25th, 2009 at 7:45 pm

Το δοκίμασα στο samsung u600 που είναι αρκετά πιο παλιό από το viewty και μου φάνηκε σχετικά αργό το menu του, αλλά όχι πολύ αργό όπως περιγράφεις..
παράξενο..

RooF
December 25th, 2009 at 10:00 pm

Μολις το περασα σε htc diamond και ειναι πολυ καλυτερος απο τον opera που εχει ενσωματωμενο. Εχει δικο του πληκτρολογιο καλυτερο απο το ενσωματωμενο και ειναι πολυ πιο γρηγορος.