Swype: η καλύτερη μέθοδος για πληκτρολόγηση σε touch screen;

Published by ispofacto in Hardware, Software, Tech

swype

Με την έλευση του iPhone και την καθιέρωσή από αυτό της αγοράς των smartphones με οθόνη αφής, προέκυψε το θέμα της γρήγορης πληκτρολόγησης κειμένου. Σίγουρα η επιλογή των κατάλληλων γραμμάτων/κουμπιών στην οθόνη δεν προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η ανάγκη λοιπόν για μία ταχύτερη μέθοδο πληκτρολόγησης είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο αναζητήσεων και υλοποιήσεων από τις εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων.

Ο δημιουργός του T9 αποφάσισε να προσφέρει τη δικιά του μέθοδο πληκτρολόγησης που ακούει στο όνομα Swype, με πρώτο κινητό που την χρησιμοποιεί το Samsung Omnia II σε Windows Mobile 6.5 από τη Verizon. Η μέθοδος αυτή στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη για φαινομενικά πιο γρήγορη πληκτρολόγηση, καθώς ο χρήστης κατά κάποιο τρόπο σέρνει το δάχτυλό του στα γράμματα που αντιστοιχούν στη λέξη που θέλει να πληκτρολογήσει. Το παρακάτω βίντεο νομίζω μπορεί να περιγράψει καλύτερα την όλη διαδικασία.

Για όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν, έχουν γίνει ήδη leak εκδόσεις για Android και Windows Mobile που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν.

Comments (4)

RooF
January 8th, 2010 at 9:14 am

Αν στην πραξη δουλευει τοσο καλα οσο στο βιντεο θα ειναι τελειο!

Kosmas Kosmopoulos
January 8th, 2010 at 10:00 am

Υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα στο iphone εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Vasilis Stoidis
January 8th, 2010 at 5:48 pm

Κορυφαίο!

Billybatigol
January 8th, 2010 at 11:56 pm

Ke pos legete to programa gia to iphone?