Απαράδεκτη η εγγύηση-service της HTC

Published by Petrakeas in Hardware

P1150003-edit

Είμαι κάτοχος του Htc Touch Cruise εδώ και 2 χρόνια περίπου. Όταν μου έπεσε κατά λάθος με αποτέλεσμα να χαλάσει η TFT οθόνη του, μου είπαν ότι δεν καλύπτεται η βλάβη από την εγγύηση γιατί την προκάλεσα μόνος μου.. Αυτό το δέχτηκα..

Πρόσφατα σταμάτησε να αποκρίνεται η touch screen (digitizer) από μόνη της. Με ενημέρωσαν πως έπρεπε να πληρώσω 100 ευρώ γιατί υπήρχαν γρατζουνιές στην οθόνη… Googlara για το αν οι γρατζουνιές επηρεάζουν τη λειτουργία μιας resistive touch screen. Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από τον αριθμό των layers της..

Anyway παρήγγειλα το ανταλλακτικό μόνος μου, μια και το βρήκα στα 25ευρώ… Είμαι σίγουρος ότι για το service της HTC κοστίζει λιγότερο από 15ευρώ το εξάρτημα. Η δουλειά που χρειάζεται για να εγκατασταθεί είναι 15 λεπτά το πολύ για έναν έμπειρο τεχνίτη .. Δεν πιστεύω η Htc να τους πληρώνει με185 ευρώ την ώρα… Αν είναι έτσι να πάμε και εμείς για δουλειά εκεί!

Συμπερασματικά, θεωρώ απαράδεκτη την αντιμετώπιση της Htc όσο αφορά after-sale καταστάσεις. Ακόμα και να δεχτώ ότι εγώ ευθύνομαι για τη βλάβη της touch screen, από τη στιγμή που η συσκευή καλύπτεται από την εγγύηση θα έπρεπε να σεβαστούν το πελάτη και τα χρήματα που έδωσε (η συσκευή έκανε 500 ευρώ πριν 2 χρόνια) και να ζητήσουν ένα λογικό ποσό (πχ 40 ευρώ) και όχι να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να βγάλουν περισσότερα χρήματα.. Δε γνωρίζω αν η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις άλλες χώρες ή μόνο στην Ελλάδα.. Κρίμα Htc

P1150028

Comments (26)

Mikko
January 15th, 2010 at 10:53 pm

Antapokrisi apo Amsterdam: HTC ollandias apla stelnoun tin syskevi sou stin portogalia an einai stin eggyisi, an den einai sou proteinoun ite na agoraseis allo kinito ite na pas se kanena mastora stin geitonia sou, dipla apo to souvlatzidiko, apenanti apo to synergeio, mprosta sto periptero…. kapos etsi.

Petrakeas
January 15th, 2010 at 11:00 pm

Άμστερνταμ;; Καλή φάση!!!
Δλδ δεν πληρώνεις τπτ; Είχες στείλει ποτέ συσκευή για service;

orck
January 15th, 2010 at 11:41 pm

Και το service των φορητων υπολογιστων λειτουργει ετσι οπως το περιγραφεις. Τα ανταλλακτικα και η εργασια ειναι τοσο ακριβα που το σκεφτεσαι δυο φορες εαν αξιζει να επισκευασεις η ειναι καλυτερα να προβεις σε αγορα νεας συσκευης. Πιστευω οτι και στο εξωτερικο ετσι ειναι τα πραγματα.
Εσυ ξερεις 5-10 πραγματα και το καταφερες μονος σου, ποσοι ομως μπρουν να ξεβιδωσουν μια βιδα;

JohnDel
January 16th, 2010 at 4:06 am

Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με την nokia στο κινητό μου. Χαλασμένη οθόνη από δικό μου λάθος, το πήγα, το άφησα και μετά από 5 μέρες που το είδανε μου ζήτησαν 140 ευρώ. Τελικά αγόρασα από το ebay οθόνη, κατσαβίδι και οδηγίες αλλαγής της οθόνης με 20 δολλάρια… μου είχαν χαλάσει και τη βίδα και δε μπορούσα να την ξεβιδώσω με τίποτα…

^^TnT^^
January 16th, 2010 at 2:09 pm

Good to know :) έχω το ίδιο κινητό το πήρα πάνω κάτω την ίδια περίοδο με σένα (θυμάμαι το unboxing post) και έχω 2 τεράστιες γρατσουνιές στην οθόνη…. οπότε τώρα δεν το σκέφτομαι καν για αλλαγή εφόσον ακόμα ανταποκρίνεται στο touch.. (αν και είχα φανταστεί ότι το service θα είναι lame)

javapapo
January 16th, 2010 at 2:16 pm

H eavy
T aiwanese
C rap

Petrakeas
January 16th, 2010 at 2:20 pm

@orck δε μου ήταν εύκολο να το ανοίξω. Αν είχα επιδότηση θα σκεφτόμουν όπως λες να πάρω κάποιο καινούριο.. Αλλά δε γίνεται να τους αφήνουμε να μας εξαπατούν με αυτό το τρόπο.. Δυστυχώς δεν έχει ο καθένας το χρόνο και κάποιες γνώσεις για να ασχοληθεί μόνος τους.
@JohnDel και η nokia τα ίδια;;
@TnT σκέφτομαι να περάσω καμιά πειραγμένη rom.. Αλλά θα βάλω πρώτα την official 6.1
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=59&cat=2&dl_id=113
Εσύ έχεις βάλει τίποτα τέτοιο;

^^TnT^^
January 16th, 2010 at 2:29 pm

Είχα για ένα χρόνο περίπου την 6.1 χωρίς προβλήματα, τώρα τελευταία όμως άρχισε να κλείνει μόνο του… και αφού το service δεν ήταν επιλογή είπα να δοκιμάσω πειραγμένη ROM. Δοκίμασα WM6.5 by pcarvalho. Ρίξε μια ματιά στο forum.xda-developers.com εύκολο είναι τα τα βρεις. Αν χρειαστείς κάτι (λέμε τώρα ) let me know

P.S είναι εύκολη η αντικατάσταση την οθόνης άμα “πιάνει το χέρι σου”;

Petrakeas
January 16th, 2010 at 2:42 pm

Και εγώ αυτή του pcarvalho σκεφτόμουν (για τη 2G άκουσα καλύτερα λόγια.. ισχύει; Έχει ελληνικό πληκτρολόγιο; )

Η αντικατάσταση δε θα έλεγα ότι είναι εύκολη, αλλά σίγουρα είναι κάτι εφικτό. Φοβόμουν μη σπάσω τίποτα ή κόψω κανά τυπωμένο κύκλωμα.. Θέλει προσοχή. Δες αυτό για περισσότερα:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2199806#post2199806

^^TnT^^
January 16th, 2010 at 2:49 pm

H 2G είναι έκδοση του pcarvalho; αυτή που έχω έχει απενεργοποιημένο το 3G και το ενεργοποιείς από το Comm Manager όπως και το wifi. Ελληνικό δεν έχει μπορείς να εγκαταστήσεις εσύ όμως. Κάπου το έχω καταχωνιασμένο αν δεν το βρεις από αλλού.

Tweets that mention Απαράδεκτη η εγγύηση-service της HTC at Wiggler -- Topsy.com
January 16th, 2010 at 3:56 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by Wiggler.gr, grblogs. grblogs said: [wiggler] Απαράδεκτη η εγγύηση-service της HTC: Είμαι κάτοχος του Htc Touch Cruise εδώ και 2 χρόνια περίπου. Όταν … http://bit.ly/7LAjIJ [...]

amorphis
January 16th, 2010 at 4:03 pm

Χμ, το γνωρίζεις τώρα που το ξεβίδωσες μόνος σου ότι δεν έχεις πια εγγύηση, ε; Εκτός αν έχεις κάνει τόσο καλή δουλειά που δεν το πάρουν είδηση. Η εγγύηση θα χανόταν σίγουρα αν τους ζητούσες να σου δώσουν το ανταλλακτικό και να το αλλάξεις εσύ. Αυτό γίνεται στη Nokia… η λογική είναι ότι εφόσον υπάρχουν βίδες και δεν είναι κάτι απλά αποσπώμενο, πρέπει να το κάνει τεχνικός τους γιατί από εκεί και πέρα δεν ευθύνονται αυτοί για ενδεχόμενες μελλοντικές ζημιές που θα βγάλει. Και αν το σκεφτείς είναι λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι η τιμή…!!

@JohnDel: Τα 140ευρώ που λες μου φαίνονται εξωπραγματικά..οι τιμές άσχετα με την οθόνη ή το τηλέφωνο είναι στάνταρ. Δλδ είτε έχεις ένα κινητό με 40ευρώ είτε έχεις το Ε90 σου χρεώνουν τα ίδια για την εργασία 24ευρώ+ΦΠΑ από τη στιγμή που έχει βίδες και πρέπει να το ανοίξουν. Αντίστοιχα, οι οθόνες έχουν πάνω κάτω την ίδια τιμή. Σύνολο για αλλαγή οθόνης βγαίνει γύρω στα 50ευρώ με ΦΠΑ σε όλα τα κινητά. Από εκεί και πέρα αν είχες ρίξει το τηλ κάτω και τους χες στραβώσει την πλακέτα θα στο έβγαζαν το πιο πιθανό ανεπισκεύαστο. Αν επέμενες θα προσπαθούσαν να στο φτιάξουν, θα ανέβαινε η τιμή λόγω νέου ανταλλακτικού και θα σου έλεγαν μια τιμή όσο περίπου και η συσκευή..γιατί νέα πλακέτα είναι νέο τηλέφωνο στην ουσία. Αυτά…και τα λέω με κάθε σιγουριά καθώς δούλευα εκεί. Α!! Όσο για τις βίδες, χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες βίδες που ξεβιδώνουν με συγκεκριμένο κατσαβίδι. Αποκλείεται να τις στράβωσες εσύ στην προσπάθειά σου;

Petrakeas
January 16th, 2010 at 4:16 pm

@amorphis γνωρίζω ότι χάθηκε η εγγύηση, καθώς όταν ξεβίδωνα την πρώτη βίδα (με το κατσαβιδάκι που ήρθε μαζί με τη touch screen) χάλασα το προστατευτικό αυτοκόλλητο. Αλλά τέτοια εγγύηση τι να την κάνεις;

Αν στο μέλλον βρω μία συσκευή σε καλύτερη τιμή αλλά με αμφίβολη εγγύηση δε θα προβληματιστώ πλέον.. Δε μου προσέφερε ποτέ τίποτα η εγγύηση της HTC, αφού πάντα πλήρωνα για το service.

Ανεστης
January 20th, 2010 at 1:41 pm

Και πληρώνουμε και πάνω 100 ευρώ ακριβότερα το κάθε τεμάχιο στην Ελλάδα λόγω της “ελληνοποίησης” του λογισμικού…

Tech Insider
February 1st, 2010 at 6:39 pm

Το λες και μόνος σου, “15 λεπτά το πολύ για έναν έμπειρο τεχνίτη”. Και ο άπειρος πόση ώρα θέλει; Γι’αυτό κοστίζει τόσο πολύ :-)

Nikos
November 17th, 2010 at 9:40 pm

Ψάχνω για κάλυμμα μπαταρίας (πίσω πλευράς του) στο κινητό μου, Sharp GX34 της Vodaphone, όπως φαίνεται σε φωτογραφία στο https://img249.imageshack.us/img249/6817/sharpgx34.jpg

Το έχετε; Ξέρετε που μπορώ να ψάξω; Γράψτε μου στο nglnop2003παπάκιyahoo.com
Ευχαριστώ

Kyknos
November 18th, 2010 at 4:55 pm

Κ εμενα μου εσπασε η οθονη πεφτοντας κ τωρα προσπαθω να βρω ενα σερβις η καποιον τελος παντων που να μπορει να μου το φτιεξει…..σε λογικες τιμες παντα! Αλλα ειμαι προτιμη να δωσω κ κατι παραπανω να γινει καλα η δουλεια γιατι οπως ειπαμε το κινητο κοστιζει 500 ευρω κ επισης μου ειναι δωρο με συναισθηματικη αξια κ αγαπαω το κινητο μου! :P μη γελατε!!! :) Ας με βοηθησει καποιος σας παρακαλω!

Paris
December 7th, 2010 at 3:52 pm

Paidia geia sas exw ena htc HD mini kai thrimatistike I othoni(to ekseteriko ..apo Mesa blepw) kserete poso kostozei?

Petrakeas
December 7th, 2010 at 3:54 pm

Γιατί δεν πας σε ένα κατάστημα service της HTC? Λογικά 100 ευρώ θα σου βγει…

Android στο 3 χρόνων Htc Touch Cruise at Wiggler
April 20th, 2011 at 12:51 am

[...] εδώ και 3 χρόνια το Htc touch cruise (ή αλλιώς Polaris) και έχει τραβήξει πολλά. Τελευταία του είχα περάσει και μία πειραγμένη rom με [...]

Τασοσ
June 16th, 2011 at 4:53 pm

Τι να τους πεις,οτι ειναι μ…ες??Εγω περιμενω 1 μηνα να ερθει ανταλακτικο(ολη η πλακετα)και οταν θα ειναι ετοιμο εγω θα ειμαι Εξωτερικο.Αντε να πανε να γ..νε!!

geohud
June 30th, 2011 at 6:12 pm

τασο ειχα 2 μηνες περιμενω για αλλαγη πλακετας σε htc desire. το κινητο ηρθε προχθες και τωρα δεν ανοιγει καν….

geohud
June 30th, 2011 at 6:13 pm

τασο ειχα 2 μηνες περιμεν για αλλαγη πλακετας σε htc. το κινητο ηρθε προχθες και τωρα δεν ανοιγει καν….

GEORGE
September 3rd, 2011 at 5:02 pm

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η HTC και η εγγύηση της.!!!!
Εχω ένα HTC wildfire περίπου 1 χρόνο. Βρίσκετε συνέχεια μέσα σε δερμάτινη θήκη, χωρις γρατζουνίες, Χωρίς πεσίματα και γενικά πολυ προσεγμένο.
Πριν απο 1 εβδομάδα αρχισε ξαφνικα να δονείτε συνεχόμενα οπότε και το πήγα στο Service που μου είπαν οτι έχει υγρασία και κοστίζει η επισκευή
Ευρω 143!!! Τι λές ?? Εχω άλλο 1 χρόνο εγγύηση.
Γιατί να μην καλύπτετε ? Δηλαδή εαν μιλούσα ιδρωμένος στο κινητό θα είχε υγρασία ? Ποιά πρέπει να είναι δηλαδή η χρηση του HTC ? Να είναι στο κουτί του απλα για να το θαυμάζουμε και για την δουλειά μας να έχουμε τα παλιά μας (- τίμια) κινητα (Sharp, Nokia..) ?

Είμαι πολύ δυσαρεστημένος απο την εν λόγω εταιρεία.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ να ξαναπάρω HTC.

AKIS Tselentis
July 23rd, 2012 at 1:37 pm

Απαράδεκτο service πανάκριβοι ποτέ ποια δεν ξαναπαίρνω htc!!!!

Dominique
May 6th, 2013 at 6:18 pm

But don’t worry that much. A status symbol and a nice distinction for the hardcore connoisseur. They give a great deal on all the watches, for both men and women.