Torrent + RSS

Published by Petrakeas in Internet, Software, Television

torrent_rss

Είναι κουραστικό να πρέπει να εντοπίζετε ένα ένα τα torrents των επεισοδίων μίας σειράς. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αυτοματοποιείται η διαδικασία και μόλις βγαίνει ένα νέο επεισόδιο να ειδοποιείστε ή να κατεβαίνει αυτόματα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό

1-a) Υπάρχουν site τα οποία δημιουργούν ένα RSS με τη σειρά που σας  ενδιαφέρει. πχ το ezRSS. Αν κάνετε subscribe σε αυτά με τον RSS reader σας, θα δέχεστε ειδοποίηση μόλις βγει ένα νέο επεισόδιο

1-b)Πολλές μηχανές αναζήτησης torrents (πχ isohunt) μπορούν να επιστρέψουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε RSS. Οπότε μπορείτε πάλι να κάνετε subscribe στο RSS.

2)Ένας πιο προχωρημένος τρόπος είναι με τη χρήση του utorrent. Μπορεί το πρόγραμμα να διαβάζει από ένα RSS και με βάση τα κριτήρια που έχετε επιλέξει να καταλαβαίνει από μόνο του πότε βγαίνει ένα νέο επεισόδιο και να βάζει το αντίστοιχο torrent προς κατέβασμα ή και να το ξεκινάει το κατέβασμα. Μάλιστα μπορεί να τα σώζει στο φάκελο που του έχετε υποδείξει εσείς. Τα RSS που μπορείτε να του βάλετε μπορούν να προέρχονται από έμπιστη πηγή όπως το ezrss ή από μηχανή αναζήτησης η οποία μπορεί να επιστρέφει και “ψεύτικα” torrents. Διαβάστε τον οδηγό αυτό για να το καταφέρετε. Αρχικά μπορεί να σας παιδέψει αλλά όταν τελικά δουλέψει θα σας λύσει τα χέρια.

3) Μια άλλη λύση είναι το TED. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τρέχει στον υπολογιστή σας και του λέτε ποιες σειρές σας ενδιαφέρουν. Όταν βρει νέα επεισόδια και διασταυρώσει ότι μπορούν να κατέβουν κατεβάζει το αρχείο torrent σε ένα φάκελο (όχι το ίδιο το επεισόδιο). Έπειτα μπορείτε να πείτε στο utorrent όταν βρίσκει αρχεία torrent σε αυτό το φάκελο να κατεβάζει αυτόματα το περιεχόμενό τους!

Comments (7)

Antony_256
April 25th, 2010 at 3:51 pm

http://showrss.karmorra.info/ + utorrent
Ένα feed + προαιρετικά filters για αυτόματη οργάνωση.

Petrakeas
April 25th, 2010 at 4:03 pm

Πολύ καλό φαίνεται!

Raptor7
April 25th, 2010 at 7:45 pm

πολύ καλό ποστ ! το εφάρμοσα ήδη με Ted + μTorrent και δουλεύει καταπληκτικά !

Petrakeas
April 25th, 2010 at 7:50 pm

@Raptro7 glad to help :)
Γρήγορα τα κατάφερες πάντως. Εμένα με είχε ζορίσει το utorrent γιατί ήθελε να το κάνω restart για να πιάσουν οι ρυθμίσεις για το αυτόματο download κάποιες φορές. Και είχα και ένα θεματάκι σχετικά με το τι θεωρεί ότι έχει κατέβει, αλλά είδα ότι μπορείς να κάνεις clear history (στο παράθυρο που βγαίνει όταν πατάς ctrl+R).
Επίσης το έχω βάλει να μην ξεκινάει αυτόματα, αλλά να τα βάλει τα torrent στο queue ώστε να επιτηρήσω πρώτα.. Αλλά αν το torrent προέρχεται από TED είναι σίγουρα ok.!

Νέα έκοδση μTorrent at Wiggler
December 20th, 2010 at 2:13 pm

[...] να αυτοματοποιήσετε το κατέβασμα σειρών δείτε ένα παλαιότερο post μου. Related postsYoutorrent, torrent meta-search [...]

http://www.dailymotion.com/video/x1bh61k_psn-code-generator_videogames
March 5th, 2014 at 5:38 pm

I’m not sure exactly why but this website is loading very slow
for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
I’ll check back later and see if the problem still exists.

magiecarte.eu
September 6th, 2014 at 8:19 pm

I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on.
Cheers