Ενεργοποίηση push mail sto Mail app του MacOS

Published by Petrakeas in Internet, Software

macmail

Την τελευταία βδομάδα προσπαθώ να μάθω τα τερτίπια του MacBook pro και η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα Just don’t work! Ένα από αυτά είναι το push mail για το gmail.

Καταρχήν push mail είναι με το που φτάνει ένα email στο server, να φτάνει στιγμιαία σε εσάς και να μη χρειάζεται να ελέγχει το πρόγραμμά σας ανά περιοδικά διαστήματα (polling). Ενώ το Mail.app υποστηρίζει μεν κάτι τέτοιο δε δουλεύει αμέσως.. Πρέπει να κάνετε πρώτα κάτι που μόνο διαισθητικό δεν είναι. Δείτε εδώ.

Το άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι δε συγχρονίζει με το gmail server τα read και unread σε αντίθεση με τον thunderbird 3.. Any thought?

UPDATE: τελικά συγχρονίζονται τα read/unread με κάποια καθυστέρηση. Αλλά βρήκα άλλο bug.. Στο mail.app δεν ακούω ήχο όταν έχω new mail. Το ίδιο και στο thunderbird 3… Και απ’ ό,τι βλέπω στο google είναι πολύ γνωστό το πρόβλημα.. Κρίμα..

UPDATE2: τελικά τα Growl και GrowlMail δίνουν λύση πλαγίως..

Comments (5)

Tweets that mention Ενεργοποίηση push mail sto Mail app του MacOS at Wiggler -- Topsy.com
May 15th, 2010 at 4:50 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by grblogs. grblogs said: [wiggler] Ενεργοποίηση push mail sto Mail app του MacOS: Την τελευταία βδομάδα προσπαθώ να μάθω τα τερτίπια του Ma… http://bit.ly/cHaoiD [...]

fragfrag
May 15th, 2010 at 8:28 pm

To new mail sound xrisimopoiei ta global settings tou os. System preferences>sound>sound effects>play user interface sound effects.

Petrakeas
May 15th, 2010 at 8:30 pm

Ενεργοποιημένο το έχω εκεί. Γενικά έχω ήχους Notification.
Μπορείς να τα ρυθμίσεις και μέσα από τα Preferences του Μail ποιο ήχο θέλεις. Το θέμα δεν είναι εκεί. Τα έχω κάνει αυτά.
Είναι στο ότι έχει αποδεδειγμένα bug με το push mail, αν κ δε συμβαίνει σε όλους..

ioanniskar
May 16th, 2010 at 1:39 pm

Και σε μένα συμβαίνει…μόνο με GrowlMail μπορεί να δουλέψει.

Petrakeas
May 16th, 2010 at 2:07 pm

@ioanniskar indeed!