Επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αποκωδικοποιητής ή module;

Published by ispofacto in Hardware, Tech, Television

neotion

Σε περίπτωση που η τηλεόρασή σας δεν έχει MPEG4 υποστήριξη αλλά μόνο MPEG2 δυστυχώς, ως γνωστόν, θα πρέπει να καταφύγετε στην αγορά έξτρα εξοπλισμού για να μπορείτε να δείτε τα κανάλια της Digea καθώς δεν είναι σε MPEG2 όπως τα αντίστοιχα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια.

Αν η τηλεόρασή σας έχει υποδοχή CI (Common Interface), τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα CI module, όπως αυτό της Neotion που υποστηρίζει την μετατροπή του MPEG2 σήματος σε MPEG4, έτσι ώστε να μην καταφύγετε σε έναν επιτραπέζιο αποκωδικοποιητή που αναμφίβολα θα πιάνει αρκετό χώρο και θα σας αναγκάσει να χρησιμοποιήσετε δύο τηλεχειριστήρια.

Προτού προβείτε στην αγορά θα σας συμβούλευα να δείτε την λίστα συμβατότητας τηλεοράσεων αλλά και να βρείτε feedback από χρήστη με ίδια τηλεόραση όπως η δικιά σας, για να δείτε αν δουλεύει ικανοποιητικά. Στην δικιά μου περίπτωση δυστυχώς απ’ ότι διάβασα από κατόχους της ίδιας τηλεόρασης με εμένα, η απόκριση στην αλλαγή καναλιών ήταν αργή (4 δευτερόλεπτα) και πολλοί συναντούσαν αρκετά προβλήματα, οπότε αναγκαστικά κατέφυγα στην λύση του επιτραπέζιου αποκωδικοποιητή.

Comments (1)

prokrisi
July 7th, 2010 at 10:10 pm

αγοραζεις αυτην την μοντουλα και κανεις αναβαθμεισης σε αυτην . Αν και πιστευο σε βαθος χρονο τα καναλια θαγινουν συνδρομιτικα οπως το πορτογαλλικο CABO καθε καναλι θα εχει πακετο απο καναλια .