The Neverhood, ένα πανέμορφο adventure game

Published by Petrakeas in Gaming, Software

neverhood_02

Το Neverhood είναι ένα από τα αγαπημένα μου adventures και μου θυμίζει εποχές που για να τερματίσω ένα παιχνίδι έκανα μήνες μια και ήμουν γυμνάσιο και υπήρχαν “περιορισμοί” στη χρήση του υπολογιστή! Επίσης το internet δεν ήταν τόσο διαδεδομένο οπότε η μόνη περίπτωση να ξεκολλήσεις από κάποιο γρίφο ήταν να τύχει να έχει το walkthrough κάποιο περιοδικό! Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι το είχα παρατήσει μέχρι που το PC master και συγκεκριμένα ο Τσουρινάκης είχε κάνει review στο παιχνίδι (με καθυστέρηση χρόνου) και είχε αναφέρει σε μία λεζάντα  τη λύση ενός γρίφου! Και έτυχε να είναι αυτός που είχα κολλήσει.

Anyway! Το παιχνίδι έχει απίστευτη ατμόσφαιρα, γραφικά, μουσική και σενάριο. Συγκεκριμένα, όλος ο κόσμος του είναι φτιαγμένος από πηλό και χρησιμοποιεί stop motion animation. Ο χαρακτήρας (ο Kalymen μια και είναι από πηλό) είναι κάτι σαν τον πρωτόπλαστο και στον παράξενο κόσμο που βρέθηκε σιγά σιγά ανακαλύπτει την ιστορία που έχει να κάνει με τη δημιουργία του, το δημιουργό του και έναν κακό τύπο που ήθελε να κυριαρχήσει εκεί! Το κλασσικό σενάριο του καλού και του κακού μαζί με πολύ δόση γέλιου!

Δείτε το βίντεο καθώς δείχνει gameplay από την αρχή του παιχνιδιού.

Comments (7)

Nikos Kouremenos
October 4th, 2010 at 10:40 pm

ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

istoselidas
October 4th, 2010 at 11:46 pm

Τι μου θύμισες… θυμάμαι είχε στο παιχνίδια ένα σπίτι το οποίο ήταν ατελείωτο και περπατούσα δεξιά για κανένα δύωρο μέχρι που έφτασα στο τέλος και δεν είχε τίποτα…! Δεν ξέρω αν ήταν bug ή οτιδήποτε πάντως βαρέθηκα να ξαναπάω πίσω :Ρ και το παράτησα.

Petrakeas
October 5th, 2010 at 1:42 am

Αυτό που λες είναι το Hall of fame. Και εγώ το είχα περπατήσει!
Η πλάκα είναι ότι μπορείς να διαβάσεις όλο αυτό το διάδρομο! Απορώ πώς κατάφεραν να γράψουν τόσο υλικό! Εδώ εμείς βαριόμαστε να το “περπατήσουμε”! Πού να το διαβάσουμε κιόλας;;

lexx
October 5th, 2010 at 3:05 am

Που το θυμηθήκατε ρε παιδιά; Μπράβο. Καταπληκτικό game.

Petrakeas
October 5th, 2010 at 6:58 pm

Βασικά το έχουμε ξαναναφέρει και συγκεκριμένα ο άλλος adventuras του blog ο ispo:
http://www.wiggler.gr/2006/04/24/the-neverhood-pc-game/

makis
October 5th, 2010 at 9:48 pm

κάθε φορά που διαβάζω άρθρο για παιχνίδι στο wiggler θυμάμαι τα ξενύχτια παίζοντας……..πραγματικά ιδιαίτερα παιχνίδια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο την πλειοψηφία των σημερινών παιχνιδιών.

fok
November 11th, 2010 at 5:32 am

awesome game… :)