Sleepwatcher: ο Mac κοιμάται και η τύχη του δουλεύει

Published by Petrakeas in Software

sleepwatcher

To sleepwatcher είναι ένα μικρό προγραμμάτκι για Mac το οποίο μπορεί να τρέχει τα scripts που θα του πείτε όταν ο mac πάει για sleep ή ξυπνάει. Για παράδειγμα όταν κλείνω το lid το έχω βάλει να κάνει unmount τα network drives και όταν το ανοίγω τα κάνει mount αυτόματα. Το Sleepwatcher πέρα από τα sleep,wake events μπορεί να πιάσει και άλλα όπως  (από)σύνδεση από ρεύμα, ακινησία ποντικιού κλπ. Τα scripts που μπορεί να εκτελέσει είναι bash scripts. Αν θέλετε να εκτελέσετε applescript θα πρέπει να το εκτελέσετε μέσω bashscript με την εντολή osascript ακολουθούμενη από το path του applescript.

PS. Για όσους επιχειρήσουν να το εγκαταστήσουν θα συμβούλευα σε αντίθεση με τις οδηγίες να το αντιγράψετε στο “usr/sbin/sleepwatcher” και πριν αντιγράψετε το .plist αρχείο αλλάξτε τη γραμμή “<string>/usr/local/sbin/sleepwatcher</string>” σε “<string>sleepwatcher</string>”

Comments (2)

trib
February 1st, 2011 at 11:01 pm

Δεν κατάλαβα τίποτα , αλλά ίσως….φταίει το ότι δεν έχω ιδέα από Mac. Αν πήρα “πρέφα” τι περίπου παίζει, μιλάς για αυτόματα εκτέλεσιμες μακρο-εντολές ; Μια εξήγηση 2-3 λέξεων να μαθαίνουμε και εμείς :)

Petrakeas
February 1st, 2011 at 11:39 pm

χαχα Αυτό ακριβώς που κατάλαβες είναι!
Σαν να έτρεχες στα windows ένα vbscript πριν πάει για sleep.