Android στο 3 χρόνων HTC Touch Cruise

Published by Petrakeas in Gadgets, Internet, Software

P4190053

Έχω εδώ και 3 χρόνια το Htc touch cruise (ή αλλιώς Polaris) και έχει τραβήξει πολλά. Τελευταία του είχα περάσει και μία πειραγμένη rom με windows mobile 6,5 cooked από έναν έλληνα (kostas244)! Πρόσφατα έμαθα ότι μπορώ να βάλω android 2.2 (froyo). Μπορεί να μπει είτε στη nand της συσκευής σβήνοντας τα windows ή δοκιμαστικά στην SD card όπου τρέχει πιο αργά αλλά χωρίς να χρειαστεί να σβηστούν τα windows mobile.

Οπότε σήμερα αποφάσισα να κάνω το δεύτερο για αρχή. Η συσκευή αυτή είχε πάντα ένα πρόβλημα.. Κακογραμμένους drivers για τα γραφικά με αποτέλεσμα να είναι πιο αργή από το παλιό κινητό μου qtec s100 και να μην είναι διαίτερα responsive. Τώρα με το android (ακόμα και στην SD card) τρέχει απίστευτα γρήγορα. Ακόμα και τα fade animations του android τρέχουν σχεδόν με την ταχύτητα που έχουν σε μία τελευταία συσκευή. Τέτοια ταχύτητα είχα δει μόνο στα iPhones των Stelaboura και ispo.

Η διαδικασία του να βάλεις android δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς πρέπει να βρεις το σωστό συνδυασμό διαφόρων αρχείων. Ευτυχώς ένας Έλληνας πάλι δίνει μία “συνταγή” που έπαιξε αμέσως και με απλές οδηγίες. Δείτε το post εδώ αν ενδιαφέρεστε.. Σύντομα θα γράψω γενικότερες εντυπώσεις για το android..


Comments (4)

^^TnT^^
April 20th, 2011 at 1:51 am

το είχα κοιτάξει να το βάλω παλιότερα αλλά ακόμα υπήρχαν τεράστια προβλήματα σε βασικά θέματα οπότε κατέληξα και εγώ σε cooked 6.5. θα το ξανακοιτάξω τώρα που μου το θύμησες και θα το δοκιμάσω και εγώ πρώτα στην sd, και βλέπουμε για main OS. περιμένω τις εντυπώσεις :)

trib
April 20th, 2011 at 2:39 pm

Πάντα είχα την απορία, ένα κινητό δεν λειτουργεί με την ίδια λογική ενός υπολογιστή ; Δηλαδή για να έχεις ήχο θα πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο software για να γίνει η αποδικωποίηση (aka driver) και λοιπά.

Petrakeas
April 21st, 2011 at 4:32 pm

Βασικά άλλο η αποκωδικοποίηση ενός αρχείου ήχου και άλλο η δουλειά που κάνει ο driver. Αλλά ναι η διαδικασία είναι ίδια με τον υπολογιστή

soma
December 24th, 2012 at 2:47 am

Its such as you learn my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the e book in it or
something. I believe that you simply could do with a few percent to power
the message house a little bit, however instead of that, this
is fantastic blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.