To …Nobel δεν είναι αρκετό!

Published by ispofacto in General, Misc, Various

pissarides_award

Αν νομίζετε ότι έχετε κάνει πάρα πολλά χρόνια σπουδές, έχετε πάρα πολλά διπλώματα και θεωρείται ότι είναι απλά τραγικό που δεν βρίσκετε ακριβώς την δουλειά που θέλετε, σκεφτείτε την παρακάτω περίπτωση. Έχετε πάρει Nobel στην οικονομική επιστήμη, είστε καθηγητής στο ΜΙΤ και αποφασίζουν προφανώς ότι δεν είστε κατάλληλος για να συμμετάσχετε στο διοικητικό συμβούλιο του Federal Reserve (aka Fed)!

O λόγος για τον καθηγητή Peter A. Diamond που είναι κάτοχος Nobel για την συνεισφορά του στη μελέτη της αγοράς εργασίας και της ανεργίας. Προφανώς  κατανοώντας το πως λειτουργεί η αγορά εργασίας αλλά και την αλληλένδετη σχέση μεταξύ αγοράς εργασίας και επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό προαπαιτούμενο στην σχεδίαση αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής. Νομίζω πάντως ότι και ο ελληνοκύπριος κάτοχος Nobel Δρ. Christofer A. Pissarides αν ήθελε να βρει δουλειά στην Ελλάδα, μπορεί να είχε το ανάλογο πρόβλημα!

Comments (3)

dd
June 18th, 2011 at 7:20 pm

δε ξερω για τον απο πανω αλλα ο πισαριδης απλα αποκλειεται να εβρισκε κατι εδω περα :P

trib
June 18th, 2011 at 11:42 pm

Nobel is overrated :P

Red Garland
June 28th, 2011 at 1:59 pm

Ίσα ίσα ο Πισσαρίδης μάλλον θα ήταν η εξαίρεση. Πρόσφατα η ΑΣΟΕΕ του έκανε ειδική τιμητική εκδήλωση και ήταν εκεί όλη η κρεμ-ντε-λα-κρεμ της Ελλάδας συν η υπουργός Κατσέλη. Άλλωστε οι απόψεις του βρίσκουν πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση: Συρρίκνωση δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, ευελιξία στην αγορά εργασίας κτλ. why not?
Απλά κανείς με τέτοιο όνομα δεν είναι χαζός να φύγει από την πόλη και να πάει στο χωριό, ειδικά τώρα που το χωριό καίγεται.