Firefox 7 font rendering

Published by Petrakeas in Software

firefox-512-noshadow

Όταν βγήκε ο Firefox 4 χρησιμοποιούσε στα Windows το Direct2D ώστε να έχει hardware acceleration κατά το rendering των σελίδων και το  DirectWrite για το Font rendering. Ωστόσο το font rendering έγινε  αρκετά πιο blurry γιατί μάλλον δε χρησιμοποιούσε ClearType αλλά μια νέα μέθοδο Subpixel rendering του DirectWrite. To ίδιο σκηνικό γίνεται και σε άλλα windows προγράμματα που χρησιμοποιούν Direct2D όπως o Steam client. Ωστόσο ο MS Internet explorer 9 συνέχισε να δείχνει τα fonts με τον κλασσικό τρόπο και το παραδοσιακό ClearType.

Με χαρά διαπίστωσα ότι ο Firefox 7 επέστρεψε στο κλασσικό καθαρό font rendering που είχε παλιά! Βέβαια δεν ξέρω πόσοι από εσάς κατάλαβαν τη διαφορά και  ποιο από τα 2 renderings προτιμάτε, αλλά εγώ τουλάχιστον χάρηκα :P

Comments (2)

trib
October 2nd, 2011 at 10:43 pm

Ήμουν Chrome user για αρκετό καιρό, ώσπου είπα να δοκιμάσω τον Maxthon. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος αν εξαιρέσουμε το bug του ότι δεν αλλάζει η γλώσσα εύκολα και πρέπει να κάνεις αλχημείες ή διπλά πατήματα του shift.

Θα μου πεις είμαι εκτός θέματος και θα έχεις και δίκιο αλλά θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σου για έναν browser που δεν είναι τόσο διάσημος και γνωστός όσο οι Firefox, Chrome και Opera, παρ’όλα αυτά είναι πολύ δυνατός με εργαλεία που στους 3 προηγούμενους χρειάζεσαι τα ανάλογα plugins/addons για να τα βρεις.

telas
October 3rd, 2011 at 11:27 pm

άσε και μου είχαν σπάσει τα νεύρα με τo font rendering του FF, ευτυχώς μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να το αλλάξω από τις εσωτερικές ρυθμίσεις του FF