iPhone 4S HDR vs normal photo

Published by Petrakeas in Multimedia

Με το HDR είχαμε ασχοληθεί από παλιά στο wiggler. Είχα γράψει ένα post σχετικά με αυτό και ο Στέλιος είχε κάνει ένα screencast για το πώς μπορεί να τραβήξεις μία HDR φωτογραφία με απλή φωτογραφική μηχανή. Πλέον HDR φωτογραφίες μπορούν να βγουν πολύ έυκολα πχ με το iPhone 4S *

Το iPhone 4S έχει την επιλογή με κάθε φωτό που βγάζει, να σώζει την κανονική έκδοση και την HDR (tonemapped). Η διαφορά φαίνεται κυρίως όταν στην ίδια σκηνή έχει σημεία πολύ σκοτεινά και πολύ φωτεινά. Στην HDR θα τα διατηρήσει, ενώ στην απλή οι λεπτομέρειες στα φωτεινά θα είναι τελείως άσπρες και στα σκοτεινά τελείως μαύρες.  Παρακάτω δείχνω κάποιες χαρακτηριστικές φωτό.  Προτείνω να τις ανοίξετε σε άλλο tab για να συγκρίνετε. (επίσης έχουν gps metadata οπότε μπορείτε να δείτε πού τραβήχτηκαν)

απλή έκδοση

HDR έκδοση

Η HDR βγήκε κατά λάθος λίγο κουνημένη. Στην απλή φωτό, αν προσέξετε να φανάρια είναι τελείως άσπρα (over exposed). Ενώ στην HDR διατηρείται η λεπτομέρεια. Επίσης στις σκούρες περιοχές έχουμε περισσότερη λεπτομέρεια.

απλή έκδοση

HDR έκδοση

Στην HDR έκδοση τα φώτα έχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια όπως και πριν. Ένα σημείωμα στην πόρτα είναι περισσότερο ευανάγνωστο αλλά και το πάτωμα πιο sharp. Προσέξτε το γκρι κουτί πάνω στη βιβλιοθήκη δίπλα στο φως. Στην HDR φωτό φαίνονται και τα 3 labels, ενώ στην απλή μόνο τα 2!!

* η “HDR” που σώζει το iPhone δεν είναι πραγματική HDR φωτό, αλλά tonemapped LDR που έχει προκύψει από HDR

Comments (6)

Alex
January 8th, 2012 at 12:32 am

Αυτή η φώτο είναι από το ΙΤΕ?

Petrakeas
January 8th, 2012 at 3:00 am

Ναι! Ήσουν εκεί;

Alex
January 9th, 2012 at 3:16 am

Είμαι CSDas και πέρασα μερικά χρόνια στο ΙΤΕ στο DCS. Μικρός που είναι ο κόσμος :)

Petrakeas
January 9th, 2012 at 3:18 am

Έχουμε και κοινούς γνωστούς !!

Alex
January 9th, 2012 at 3:26 am

Πολύ αστείο μου φαίνεται! Keep up the good work ;)

Markos Charatzas
January 10th, 2012 at 7:20 pm

Οι HDR πολλές φορές μου φένονται “ξεβαμένες” ειδικά σε skin tones :(