Shadow of the Colossus

Published by Petrakeas in Gaming, Software

pcsx2-r4600-2012-03-09-00-29-20-511

Όπως είχα γράψει και παλιότερα έπαιξα αυτό το PS2 game σε emulator, χρησιμοποιώντας έναν Xbox 360 controller. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα ασχολήθηκα πραγματικά και το τερμάτισα πριν μερικές μέρες. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Αν είστε gamer που σέβεται τον εαυτό του, οφείλετε να το δοκιμάσετε είτε στα PS2/PS3 είτε στον υπολογιστή σας.

Εν συντομία, το Shadow of the Colossus συνδιάζει τη ψυχεδέλια ενός anime, την επική μουσική μιας ορχήστρας και πολύ έξυπνο gameplay. Όπως λέει και το IGN στο review του, πρόκειται για ένα έργο τέχνης. Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία και μαθαίνετε στοιχεία για τον κόσμο γύρω σας ξεφεύγει από το κλασσικό intro που έχουμε συνηθίσει και θυμίζει λίγο το Lost κατά μία έννοια. Τα γραφικά αν και δεν είναι καθαρά, είναι απίστευτα και αυτό φαίνεται και από τα screenshots που ακολουθούν. Δημιουργούν την αίσθηση ότι ο κόσμος στον οποίο περιφέρεστε υπάρχει και μάλιστα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής! Η αργή κίνηση των Κολοσών και η περίεργη όψη τους σε συνδιασμό με τα rag doll physics του χαρακτήρα καθώς προσπαθεί να κρατηθεί πάνω τους απλά πείθουν το μάτι.

Το παιχνίδι παίζει συνεχώς με τα συναισθήματα του gamer με κατάληλη μουσική και άλλα μέσα (δε θέλω να κάνω spoiler) και το αποκορύφωμα είναι η μάχη με τον τελευτάιο κολοσό που έχει μείνει στο μυαλό μου ως επική και συναισθηματικά φορτισμένη.

Όλο το gameplay αποτελείται από την αντιμετώπιση των 16 κολοσών και το ταξίδι ανάμεσα τους στον τεράστιο και έρημο κόσμο του παιχνιδιού. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να βρείτε τα αδύνατα σημεία του και αν τα εκμεταλευτείτε.  Ωστόσο αν δεν είχα το αυτόματο save system του emulator, θα με είχε ζορίσει. Οι περισσότεροι console gamers θεωρούν ότι βγαίνει σχετικά γρήγορα. Όπως και να χει, ειδικά αν σας αρέσουν τα adventure, action και rpg δοκιμάστε το Shadow of the Colossus και θα με θυμηθείτε.

Αν δε σας έπεισα, δείτε το video που ακολουθεί και τα screenshots!

[UPDATE δείτε τις ρυθμίσεις του PCSX2 για να τρέξει γρήγορα εδώ και τις ρυθμίσεις για τον XBOX360 controller εδώ]


Comments (3)

Vangelis
March 14th, 2012 at 2:53 pm

Δυστυχώς δεν μπόρεσα ποτε να το τρέχω ικανοποιητικά σε emulator. Πρέπει να δανειστώ κανά ps2.

Petrakeas
March 14th, 2012 at 2:56 pm

Vangeli δες το post μου για τα speedhacks που πρέπει να κάνεις για να παίξει γρήγορα
http://www.wiggler.gr/2010/01/04/shadow-of-the-colossus-emulated/

Ο emulator χρειάζεται αρκετή CPU (και όχι GPU), οπότε αν έχεις σχετικά σύγχρονο επεξεργαστή 2.5 Ghz θα παίξει. Εγώ το έπαιξα σε έναν Q9300 (έχει τα χρονακια του)

Petrakeas
March 14th, 2012 at 3:01 pm

Έβαλα στο τέλος του Post τις ρυθμίσεις για τον τελευταίο PCSX2