Automatons

Published by Petrakeas in Videos

automaton-hugo

Πρόσφατα είδα την ταινία Hugo, η οποία αναφέρεται στη ζωή του σκηνοθετή Georges Melies μέσα από μία ωραία ιστορία και λίγα έξτρα στοιχεία όπως.. automatons. Automatons είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε ρομπότ. Όλη η ταινία έμοιαζε απίστευα με το υπέροχο adventure game Syberia καθώς έχουν πολλά κοινά στοιχεία: automatons, διαραμτίζονται στην ευρώπη στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, τα “γραφικά” μοιάζουν,  ο σιδηροδρομικός σταθμός κλπ.

Ωστόσο όταν είχα παίξει το Syberia δεν είναι πιστέψει ότι ένα automaton, φτιαγμένο από γρανάζια, μπορεί να κάνει τόσα πολλά. Οπότε μετά το Hugo έκανα μια έρευνα και έμεινα έκπληκτος καθώς γύρω στο 1800 ο Henri Maillardet είχε φτιάξει ένα automaton το οποίο μπορούσε να ζωγραφίσει. Είχε “μνήμη” με την οποία μπορούσε να ζωγραφίσει 4 εικόνες και 3 ποιήματα! Δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί.

Τώρα που το σκέφτομαι, θεωρητικά ένας υπολογιτής (που βασίζεται σε ηλεκτρισμό) μπορεί να έχει ένα μηχανικό ισοδύναμο φτιαγμένο πχ από γρανάζια το οποίο προφανώς θα λειτουργεί πολύ πιο αργά..