Wonderbra decoder: πώς λειτουργεί

Published by Petrakeas in Internet, Videos

wonderbra-soundbeam

Θα έχετε δει φαντάζομαι τη sexy καμπάνια της Wonderbra. Βλέπετε αυτό το βίντεο, ενώ παράλληλα έχετε στο iPhone/android σας το “decoder” app της καμπάνιας (κατεβάστε το εδώ και εδώ). Το “μαγικό” της υπόθεσης είναι ότι ενώ παίζει το βίντεο στον υπολογιστή σας, η εφαρμογεί συγχρονίζεται “μαγικά” με αυτό και δείχνει το μυστικό της Αντριάνα… Ώρα να αποκαλύψουμε το μυστικό της.. καμπάνιας.

Ο τρόπος που γίνεται αυτός ο συγχρονισμός είναι μέσω του ήχου. Στο βίντεο (το οποίο αναπαράγεται στον υπολογιστή) υπάρχουν υψήσυχνα σήματα (τα οποία μπορείτε μετά βίας να ακούσετε) τα οποία έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν πληροφορία. Το κινητό σας αναλύει τον ήχο που ακούει με το μικρόφωνό του και εντοπίζει τα σήματα και καταφέρνει να μάθει ποιο σημείο του video βλέπετε. Έτσι προβάλει το ανάλογο υλικό και όλα φαίνται συγχρονισμένα.

Τα παραπάνω φαίνονται αν ο ήχος αναλυθεί από το Soundbeam iPhone app. Δείτε το παρακάτω βιντεάκι και προσέξτε στις ψηλές συχνότητες (στα δεξιά) 2 spikes που ανβοκατεβαίνουν: αυτή είναι η πληροφορία! Κατεβάστε το Soundbeam από εδώ.