Επιτέλους … ADSL!

Published by ispofacto in Internet, Misc, Tech

adsl 

Όπως είχα γράψει πριν ολίγον τι καιρό, λόγω μετακομίσεως στην Αθήνα οι ιντερνετικές ανάγκες μου θα είχαν …πρόβλημα μέχρι την ενεργοποίηση από τον ΟΤΕ. Προτίμησα τελικά να βάλω OTENET μιας και όπως έχω αναφέρει και σε παλιότερο post με τη forthnet είχα παλιότερα παρατράγουδα …το λιγότερο! Ο ΟΤΕ πάντως περιέργως, το ενεργοποίησε σχετικά γρήγορα. Περίμενα να ενεργοποιηθεί το λιγότερο σε 1,5 μήνα!

Φυσικά και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα! Μιας και όταν πληροφορήθηκα ότι η σύνδεσή μου είναι σε τελικά στάδια ενεργοποίησης, είπα να συνδέσω σιγά σιγά το modem στον υπολογιστή. Όπως ήταν φυσικό το modem περιείχε username και password από forthnet από τη σύνδεση που είχα στη Θεσσαλονίκη. Το περίεργο ήταν όμως ότι ο υπολογιστής έμπαινε κανονικά στο internet! Φυσικά, κατευθείαν βγήκα μήπως έρθει κανένας περίεργος λογαριασμός. Μετά από σχετικό τηλέφωνο έμαθα ότι είναι πολύ φυσικό να έχεις ενεργοποιημένο ADSL σε γραμμή π.χ. στη Θεσσαλονίκη και να το χρησιμοποιείς στην Αθήνα σε ADSL γραμμή!

Comments (11)

giannis
December 14th, 2007 at 10:06 pm

αδελφέ βοήθεια σώσε μας, τι πρόβλημα σου έβγαλε η forthnet; ρωτάω για να μάθω πριν πάθω. Μέχρι στιγμής δεν έχω τίποτα , αλλά ποτέ δεν ξέρεις …

giannis
December 14th, 2007 at 10:09 pm

άκυρο το help, είδα το link και κατάλαβα . Ίδωμεν λοιπόν!

Petrakeas
December 14th, 2007 at 10:23 pm

Wellcome back!!! Περιμένουνε πολλαααά post!
(θα πήξουμε πάλι με apple και nintendo ρε $#*&%# )

Anilikos
December 14th, 2007 at 10:36 pm

Όταν λες πολύ φυσικό να έχεις γραμμή στη Θεσσαλονίκη για πες λίγο τι εννοείς ispo
Ο brother μου είχε ένα παρεμφερές φαινόμενο τις προάλλες και ψάχναμε να βρούμε τι γίνεται.

Welcome back

karpidis
December 14th, 2007 at 10:59 pm

Ρε κάνεις σας(stelabouras,petrakeas) δεν του είπε τίποτα; Οικονομολόγος είναι ο άνθρωπος. Εσείς κομπιουτεράδες και δεν του εξηγήσατε πως παίρνοντας κάποιο πακέτο παίρνεις και γραμμή adsl και συνδρομή. Η συνδρομή είναι ανεξάρτητη που μπαίνεις… Η γραμμή επίσης… Αν δεν έκοψες τη forthnet απο Σαλόνικα ρε ΙΣΠΟ γιατί να μην έχεις τη συνδρομή…;

Alex
December 14th, 2007 at 11:10 pm

…και όσον αφορά τον ΟΤΕ, στο θέμα ενεργοποιήσεις είναι μακράν ο ταχύτερος. Έχω πάνω απο 10 περιπτώσεις που έβαλαν Connx και δεν πήρε σε καμμία απο αυτές πάνω απο 3 ημέρες.

Ράμματα για του γούνα του ΟΤΕ, έχουμε πολλά. Αλλά σε αυτό το θέμα μαμάει.

karpidis
December 15th, 2007 at 1:30 am

Έχοντας δουλέψει στο 134 μπορώ να πω πως μπα… Όσο κάνει και στις άλλες εταιρείες τον ίδιο χρόνο κάνει και για τον ίδιο. Υπάρχουν κάτι περιοχές (θυμάμαι πέρσι το παγκράτι και το π.ψυχικό) που υπήρχαν περιπτώσεις 2 μηνών… Στον κορυδαλλό (περιοχή που έμεναν οι φίλοι μου ήταν 3 μέρες). Το ίδιο για όλες τις εταιρείες. Μόνο που οι εταιρείες καθυστερούσαν να στείλουν τις αιτήσεις και οι πελάτες έβριζαν τον ΟΤΕ αφού έτσι είχαν μάθει. Στον προμηθέα λέγεται το σύστημα που δουλεύαμε και εμείς και οι τεχνικοί τα αιτήματα φαίνονταν πότε εκχωρήθηκαν. Οι εταιρείες έλεγαν διάφορα αλλά δεν έστελναν χαρτιά…

ispofacto
December 15th, 2007 at 1:53 am

karpidis το θέμα είναι ότι έχω λύσει το συμβόλαιο forthnet πολύ πριν κατέβω. Δεν είμαι άσχετος από pc βρε karpidis!!Ασχολούμαι με υπολογιστές δεκαετία και τώρα μάλιστα σπουδάζω πληροφορική! :)

karpidis
December 15th, 2007 at 9:57 pm

ispofactο: Sorry το τελευταίο συμπέρασμα δεν δείχνει να ήξερες πως υπάρχουν συνδρομές ίντερνετ ADSL που απλώς χρειάζονται μια γραμμή… Και ούτε αναφέρεις πως είχες κάνει κατάργηση συμβολαίου και ότι λειτουργούσε ήταν μάλλον επειδή το καθυστέρησαν. Πάντως τώρα που είσαι ΑΘήνα να πάμε για κανένα καφέ :)

ispofacto
December 16th, 2007 at 5:53 pm

ναι όντως δεν το έγραψα πολύ καλά… αλλά δεν θα βαστούσα και πολύ αν θα πλήρωνα 2 λογαριασμούς ιντερνετ ταυτόχρονα! :) Ναι εννοείται, να κανονίσουμε να τα πούμε από κοντά! :)