37,964 εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας

Published by ispofacto in General, Misc, Various

et 

Η Drake equation υπολογίζει μέσα από ένα πλήθος παραμέτρων πόσοι ET πολιτισμοί μπορούν να αναπτυχθούν στον γαλαξία  και υπάρχει πιθανότητα να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Η εξίσωση παίρνει υπόψη της ένα πλήθος παραμέτρων και σίγουρα περιέχει έναν βαθμό υποκειμενικότητας όσον αφορά τις τιμές που δίνονται σε πολλές από τις μεταβλητές της: πόσοι πλανήτες είναι κατοικήσιμοι και υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ζωή σε αυτούς, πόσοι από αυτούς θα αναπτύξουν νοήμων ζωή κτλ

Ένας αστρονόμος από τη Σκωτία αυτοματοποίησε τη διαδικασία σύγκρισης των θεωριών ύπαρξης εξωγήινης ζωής δίνοντας έτσι ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα όσον αφορά τον αριθμό των ET civilizations. Σύμφωνα πάντως με την πιο αισιόδοξη εκδοχή (the theory of panspermia), υπάρχουν συνολικά 37,964 εξωγήινοι πολιτισμοί στο Milky Way. Αν φυσικά θέλουμε να είμαστε λιγότεροι αισιόδοξοι και πάρουμε υπόψη τα αποτελέσματα του εν λόγω αστρονόμου υπάρχουν μόνο 361 πολιτισμοί. Για τους απόλυτα απαισιόδοξους υπάρχουν μόνο ….10^-5!!!

Comments (4)

Νίκος Παπανώτας
October 25th, 2008 at 1:15 pm

Αυτά είναι νέα! Κι εγώ που νόμιζα πως είμαι μόνος μου :)

John
October 26th, 2008 at 3:58 am

Πολυ καλό Post ;)

mesasola
October 26th, 2008 at 8:15 am

Εγώ και με 361 ευχαριστημένος είμαι. Αρκεί να κάνουν καμιά βολτίτσα προς τα εδώ μπας και καταλάβουν μερικοί ότι δεν είναι οι Αρχηγοί των πάντων.

SoftZine » Blog Archive » Θεωρίες για την συνέχεια του… Lost!
November 23rd, 2009 at 7:58 pm

[...] 37,964 εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας [...]