Auto-tune

Published by stelabouras in Software, Tech, Videos

auto-tune

Το Knowyourmeme κυκλοφόρησε ένα άκρως ενημερωτικό (και σατιρικό) video γύρω από την ιστορία του Auto-tune.

Το Auto-tune πρόκειται για μια τεχνολογία που ανέπτυξε η Antares, η οποία μπορεί να διορθώσει τον τόνο της φωνής on the fly, βοηθώντας μουσικούς και τραγουδιστές … που δεν μπορούν να πατήσουν καλά στις νότες!

Η τεχνολογία αυτή όμως, αν και αρχικά όπως θα δείτε αναπτύχθηκε για ανάγνωση σεισμικής δραστηριότητας, πλέον χρησιμοποιείται με παραλλαγές σε αρκετά μουσικά κομμάτια.

Και φυσικά, guess what, there is an app for that! Το ‘I’m T-Pain‘ είναι μια εφαρμογή για iPhone που κάνει την ίδια δουλειά αλλά πρέπει να σημειώσω πως ποτέ δεν μπόρεσα να το δω να δουλεύει τόσο καλά όσο στο παρακάτω video!


Comments (2)

Tweets that mention Auto-tune at Wiggler -- Topsy.com
November 12th, 2009 at 12:40 am

[...] This post was mentioned on Twitter by Wiggler.gr, grblogs. grblogs said: [wiggler] Auto-tune: Το Knowyourmeme κυκλοφόρησε ένα άκρως ενημερωτικό (και σαÏ.. http://bit.ly/3KiaQs [...]

aMUSiC
November 24th, 2009 at 1:38 pm

Ένα πολύ πιο δυνατό πρόγραμμα από το Autotune είναι το Melodyne της Celemony (το οποίο όμως είναι και 100 φορές πιο δύσχρηστο). Αν το ψάξεις όμως μπορείς να φτιάξεις τη φωνή να είναι στον τόνο χωρίς να ακούγεται ψεύτικη…

who needs singers anyway.. =P