Pirates of the Caribbean 2 : Monkey Island is here!

Published by stelabouras in Cinema, Gaming

Pirates_of_the_caribbean_2_posterΠήγαμε χθές και είδαμε το Pirates of the Caribbean 2 : The Dead Man’s Chest..Αρκετά ευχάριστη ταινία, με χιούμορ, δράση, πειρατές, voodoomonkey_island_2 lady…Χμμμ μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό? Monkey Island? Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφωνήσαμε σχετικά με παρόμοιες σκηνές που υπήρχαν στην πολυ αγαπημένη μαςadventure game σειρά με πρωταγωνιστή τον Guybrush Threepwood!
Συγκεκριμένα σκηνές (οι οποίες έχουν καταγραφεί και υπάρχουν στην Wikipedia Entry της ταινίας) όπως το φέρετρο απο το οποίο ξεπροβάλλει ο Jack Sparrow – που μοιάζει αρκετά με το σημείο που ο Guybrush πηγαίνει στην Voodoo Lady στο Monkey Island 2, ή η φανταστική ομοιότητα της πλοκαμο-γενειάδας του Davy Jones με αυτή του LeChuck αλλά και διάφορα ακόμη μικρά αστεία που συνδέουν τις δυο παραγωγές, με έκαναν να νοσταλγήσω το Νησί των Μαϊμούδων, οπότε παραθέτω 1 screenshot προς θύμιση των παλιών καλών adventures..

Edit: Απο ότι φαίνεται ο δημιουργός του Monkey Island, Ron Gilbert το έχει καταλάβει και περιμένει ένα είδος αναγνώρισης απο την Disney (που για να πώ την αλήθεια, του το οφείλει)!

Comments (5)

lingas
September 3rd, 2006 at 1:53 pm

Άμα είχε και καμοιά σκηνή με insult-dueling θα ήταν τέλεια η μεταφορά :)

stelabouras
September 3rd, 2006 at 2:20 pm

Ω ναι! Ίσως είναι στις κομμένες σκηνές :P Χεχε

bigstar
September 3rd, 2006 at 5:35 pm

Αααχ…αρχισαμε να μεγαλωνουμε…Θυμομαστε τα παλια καλα adventure!
:)

Ωραία ήτανε πάντως, μόνο το Broken Sword νομίζω έμεινε στο ίδιο πνεύμα…

stelabouras
September 3rd, 2006 at 6:31 pm

Έτσι είναι bigstar, Day of Tentacle … Sam & Max … Full Throttle …Monkey Island …Broken Sword..αν και οι 3D εκδοχές των δύο τελευταίων δεν μου άρεσαν καθόλου! (Σημείωση: Δεν είμαι φανατικός adventuras, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ;) )
Ελπίζω με αφορμή την ταινία, να βγεί καμία συνέχεια στο Monkey Island (με γραφικά στο χέρι, ναι καλά..) ή τουλάχιστον το A Vampyre Story που θα κυκλοφορήσει να αναγεννήσει το είδος!

Petrakeas
September 3rd, 2006 at 10:48 pm

Στις ομοιότητες να προσθέσω τη σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν στο “Scum bar” , όπου ήθελαν να βρουν άτομα για το πλήρωμα και έρχονταν διάφοροι οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να γίνουν πειρατές! Σας θυμίζει monkey1 μήπως;
Επίσης όταν πήγαν στη “voodoo lady” η οποία κατοικέι σε ένα σπιτάκι μέσα σε ένα βάλτο το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα, θύμιζε φοβερά το monkey2. Ακόμα και η διαρύθμιση στο εσωτερικό!! Βέβαια η voodoo lady στα monkey δεν είναι τόσο sexy..