Το βιβλιαράκι των Vista

Published by Petrakeas in Software

vista logo.jpgΈπεσα προχθές σε ένα βιβλιαράκι της microsoft που λέει τα χαρακτηριστικά των vista beta 2. Να σημειώσω ότι είναι μορφής xps (το pdf της microsoft) και για να το δείτε εγκαταστήστε τον xml viwer, ο οποίος έχει ένα φοβερό εφέ όταν είστε σε thumbnail view και κάνετε hover πάνω σε σελίδες. Στο θέμα μας τώραemoticon.

Παρατήρησα κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:xps_viewer

Αυτό που δε μου άρεσε είναι ότι ο ήχος δε θα είναι hardware accelerated μέσω DirectSound, αλλά θα είναι software based. Επίσης μπαίνουν στο volume control καινούρια DSP features τα οποία μέχρι τώρα υπήρχαν στην X-Fi ως hardware δυνατότητες. Αναφέρω το Headphone Virtualization (ίδιο με το CMSS headphone της X-Fi), το οποίο δημιουργεί surround ψευδαίσθηση με ακουστικά. Επίσης έχει room correction (THX consol της X-Fi). Από ό,τι φαίνεται στα παιχνίδια θα υπερισχύσει το OpenAL το οποίο είναι πιο γρήγορο και hardware-accelerated και στη μουσική σύνθεση φυσικά το asio, το οποίο παρακάμπτει το λειτουργικό σύστημα.

vista_auxilary_display.jpgΕπίσης μου έκανε εντύπωση ότι τα Vista έχουν πρόβλεψη για βοηθητική οθονίτσα στους φορητούς πάνω στην οποία θα προβάλονται στοιχειώδεις πληροφοριές όπως βλέπετε στην εικόνα και θα μπορείς να κάνεις απλές λειτοργίες όπως να δεις mail κλπ.