To Broken Sword 4 από τεχνικής πλευράς

Published by Petrakeas in Gaming, Software

broken sword 4Καταρχήν , να πω ότι προτιμώ τα BS.1. ,B.S.2 που ήταν 2D. Ωστόσο η τέτρτη συνέχεια ( Angel of death) είναι πολύ καλύτερη από το B.S.3 , το οποίο ήταν η πρώτη απόπειρα της σειράς για 3D. Το B.S.4  έχει πολύ καλύτερα γραφικά από τον προκάτοχό του και σε βάζει πραγματικά μεσα στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.
Τα γραφικά μπορεί να είναι τρισδιάστατα αλλά έχουν μία καρτουνίστικη και ζεστή αίσθηση. Ωστόσο αν θέλετε να δείτε σε μεγάλη ανάλυση και με antialiasing ενεργοποιημένο, χρειάζεται μια Geforce6xxx τουλάχιστον.
Πέρα από τα γραφικά, την κινηματογραφική ατμοσφαιρα του παιχνιδιού συμπληρώνει ο ήχος ο οποίος πέρα από το ότι είναι κρυστάλινος, υποστηρίζει και surround. Χαρακτηριστικά αναφέρω ένα σημείο του παιχνιδιού όπου ήμουν σε ένα ξενοδοχείο (δείτε screenshot) και από πίσω μου άκουγα ένα ανεμιστήρα, ενώ από πλάγια το χτύπημα ενός παλιού ξύλινου ρολογιού. Όλα αυτά, είναι πολύ καινοτομικά για ένα adventure game. Τέλος, έχει εγκαταλειφθεί η console αίσθηση χειρισμού του B.S.3 και μπορείτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε στην οθόνη και ο George Stobbart θα προχωρήσει.