Proccess explorer

Published by Petrakeas in Software

proccess explorerΩς γνωστόν στα windows XP άν πατήσετε ctrl+alt+del βγαίνει ο task manager (συνήθως, γιατί αν δε βγει…άσε καλύερα). Εκεί βλέπετε ποια services και εφαρμογές τρέχουν και ποια σας ρουφάνε τους πόρους. Το προγραμματάκι proccess explorer κάνει την ίδια δουλειά αλλά καλύτερα!
Μπορείτε να δείτε ποια προγράμματα τρέχουν ως μέρος του explorer, του συστήματος (κλπ). Επίσης εμφανίζει εικονίδιο δίπλα από το όνομα (για να μη βγάλετε τα μάτια σας να διαβάσετε αυτή τη λίστα) και βγάζει μια περιγραφή του προγράματος αλλά και τις registry entries του. Τέλος, αν δείτε ύποπτο όνομα εφαρμογής, αρκεί δεξί κλικ πάνω της και επιλογή "google". Παράξενο implementation για ultility της microsoft (ή καλύτερα της θυγατρικής εταιρίας Sysinternals).

Comments (5)

Tero
November 17th, 2006 at 2:15 am

Αν μπορούσε κιόλας να κλείσει μια ύποπτη εφαρμογή no matter what, τι καλά που θα ήταν…

Tero

Petrakeas
November 17th, 2006 at 2:28 am

Ε είπαμε.. δεν είναι κ antivirus!!! :P

Θοδωρης
November 17th, 2006 at 5:42 am

Το γεγονος οτι ο Mark Russinovich “περασε” στην microsoft δεν κανει θυγατρικη την εταιρεια. Το ξεκαθαρισε και ο ιδιος.
Το προγραμματακι σκιζει. Ψαξτε το και θα δειτε οτι φτανει μεχρι και procedure threads στο kernel. Το filtering του επισης ειναι πολυ βελτιωμενο απο τα filemon, regmon.

ανταποκριση απο Microsoft TechEd 2006, Βαρκελωνη,
Θοδωρης

Petrakeas
November 17th, 2006 at 12:30 pm

Χαιρετίσματα από Ελλάδα! Λεπτομέρειες δεν ήξερα για τη sysinternals, απλά είδα ότι έχει συνεργασία με τη M$ και υπέθεσα ότι την αγόρασε.

Θοδωρης
November 17th, 2006 at 1:54 pm

Διορθωνω… H Winternals & η Sysinternals εξαγοραστηκαν. Αν και προχτες μας τα μασηξε λιγο, σημερα ο Russinovich to ξεκαθαρησε οτι θα τα site θα τα βλεπουμε μεσω του Technet site κλπ κλπ.

http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2006/07/18/on-my-way-to-microsoft.aspx

ψαχνωντας βρηκαμε το παραπανω… να δουμε…

σορρυ αλλα information flows