Το νέο mic του newslens

Published by Petrakeas in General

nt1-a 

Πήραμε καινούριο μικρόφωνο για το podcast μας "newslens", το οποίο λειτουργεί με τo Yamaha μείκτη μας. Είναι μάρκας Rode… και συγκεκριμένα το NT1-A: The Worlds Quietest Studio Condenser Microphone! Όπως κατλάβατε είναι πυκνωτικό με studio προδιαγραφές και έχει απίστευτο ήχο. Πλέον οι μάχες ispo και korax θα "ζωντανεύουν" μπροστά σας σε μία surround εμπειρία!!! :P

Ο λόγος που πλέον θα χρησιμοποιούμε αυτό είναι για ποιότητα στον ήχο και επειδή μέχρι τώρα είχαμε 2 υπολογιστές και ενώναμε τα ηχογραφημένα κομμάτια.. Πέρα από την κούραση (του kcorax), η λύση αυτή από άποψη ακουστικής έχει πολλά προβλήματα.

Ακούστε το παρακάτω απόσπασμα.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Comments (11)

poromenos
January 17th, 2007 at 5:28 pm

gamataaaaa

jovanni
January 17th, 2007 at 6:39 pm

Την κρατάω την κακία μου τόση ώρα που στο τέλος θα δαγκωθώ και θα πάθω δηλητηρίαση.

Στην επόμενη ηχογράφηση θα φέρετε και Καζαντζίδη με Βάνου για τη μουσική επένδυση? :P

Σοβαρά τώρα ελπίζω να σας βοηθήσει.

RooF
January 17th, 2007 at 6:59 pm

κορυφαίο!

Άγγελος
January 17th, 2007 at 7:23 pm

Εμείς πάλι την παλεύουμε με ένα headset ανά 2 άτομα και πολλαπλά διπλά βίσματα!!! Η ποιότητα είναι ότι να ‘ναι (σε σύγκριση με αυτό που άκουσα εδώ), αλλά προσπαθούμε.

Για του λόγου το αληθές, check it here.

Petrakeas
January 17th, 2007 at 7:47 pm

@Άγγελος και ‘μεις μέχρι τώρα κάτι τέτοιες πατέντες κάναμε, αλλά επειδή είχαμε ήδη το μείκτη είπαμε να κάνουμε αυτό το βήμα. Πάντως μια χαρά ακούγεστε!
@jovanni ίσως όντως να είναι παραπάνω από τις ανάγκες ενός podcast αυτό το mic, αλλά είναι από τα πιο φθηνά της κατηγορίας του .

Βέβαια το mic δεν προορίζεται μόνο για το podcast ,αλλά και για vidcast voice overs, logos και… τραγούδια. “βάλε γάλα στη ζωή σου man!”

Alex
January 17th, 2007 at 9:30 pm

Μεγια το εργαλείο!!! Πολύ καλή ακουστική πραγματικά… Εγω την παλεύω με ενα Peerless πυκνωτικό.

poromenos
January 17th, 2007 at 11:29 pm

poso timate to ergalio man?
*na mas to noikiazete na kanoume kai ta dika mas podcasts:P*

Simos
January 18th, 2007 at 12:26 am

Hello! Τέλειο το μικρόφωνο!! Κι εμείς έχουμε ένα philips δεκαετίας… το καλύτερο όμως είναι ότι έχει βάση.. γιατί εγώ είμαι σαν τραγουδιστής σε μπουζουξίδικο της Εθνικής που το κραταώ στο χέρι… Μου έβαλες ιδέες τώρα… Θα πάρω κι εγώ! (εκτός αν βγάλεις στο κουρμπέτι το δικό σου και μας το νοικιάζεις εναλλάξ…)

Petrakeas
January 18th, 2007 at 1:00 am

Πολλές οι προτάσεις! Πρέπεi να βγει τιμολόγιο! Και όσοι φτήνουν όταν μιλάνε στα podcast θα πληρώνουν περισσότερο, γιατί τα πυκνωτικά χαλάνε από τη υγρασία.
Γύρω στα 200 έχει το mic. Ωστόσο δεν μπαίνει σε είσοδο υπολογιστή. Θέλει XLR και τροφοδοσία phantom

Simos δεν ξέρω πώς κρατάς το mic αλλά έχεις ένα από τα πιο καθαρά  σε ήχο ελληνικά podcast !

Simos
January 18th, 2007 at 12:36 pm

Πώς το κρατάω? Έχεις δει Χριστοδουλόπουλο; Κάπως έτσι… ;-) Άμα δεν “πιάσουν” αυτά που λέω, θα το ρίξω στο τραγούδι.. Εδώ τραγουδάει η Στέλλα..

200 ευρώ δεν είναι πολλά, το εργαλείο δείχνει (ακούγεται μάλλον) ότι φυσάει… αλλά αυτά με την τροφοδοσία και τα XLR μας μπέρδεψες… ειδικά με τη δική μου κάρτα ήχου, είμαι “καταδικασμένος” σε τραγουδιάρικο στυλ…

anyway, περιμένουμε τα νέα σας podcast!

Newslens Podcast Episode 12 at Wiggler
January 23rd, 2007 at 2:46 am

[...] Newslens Episode 12 αυτή την βδομάδα παρέα με το HTC3300 και το νέο Mic! Ελπίζω η ποιότητα της ηχογράφησης να σας ικανοποιήσει αφού επιτέλους λειτούργησε όλος ο εξοπλισμός! Δείτε τα shownotes για περισσότερα! [...]