Γιατί μου την δίνουν τα fanboys…

Published by stelabouras in Consoles, Gaming, Internet, Software, Tech

fanboy 

Παντού μπορεί κάποιος να συναντήσει φανατισμένους. Από τον αθλητισμό μέχρι την θρησκεία, αλλά στην περίπτωση αυτή αναφέρομαι στους φανατισμένους με κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων / εταιριών, γνωστών και ως…fanboys!

Fanboys λοιπόν υπάρχουν πολλών ειδών, Apple, Microsoft, Console, Open-source, Linux και η λίστα διευρύνεται με τον καιρό. Πρόσφατα όμως άνθισε και μια νέα κατηγορία fanboy-σμού, τα γνωστά και ως Digg fanboys. Είναι οι χρήστες αυτοί του Digg οι οποίοι κάνουν submit τις top stories, που σύμφωνα με έρευνες μόνο 30 από τους 900.000 είναι υπεύθυνοι για το 1/3 των posts στην αρχική σελίδα, στην πλειοψηφία τους μικρής ηλικίας, κοντά στην εφηβεία.

Αυτό που μου την έδωσε χθες ήταν ο φανατισμός όλων των Digg fans σχετικά με την νέα υπηρεσία της Yahoo, Yahoo Suggestion Boards. Λόγω της υλοποίησης του rating των user-submitted suggestions που δανείζεται στοιχεία από το αντίστοιχο μηχανισμό του Digg, τα fanboys φανατίστηκαν κατά της Yahoo (“Yahoo rips-off Digg“)! Αυτές είναι χυδαιότητες και πάλι καλά που πολλοί αποφάσισαν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους. Το Digg δεν ήταν η πρώτη υπηρεσία που υλοποίησε το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά το delicious. Και το delicious είχε δανειστεί στοιχεία με την σειρά του από τον “πατέρα” όλων αυτών των social news sites, το Slashdot.

Το παραπάνω φυσικά αποτελεί ένα πρόσφατο (και πολύ χαρακτηριστικό) παράδειγμα φανατισμού από fanboys. Παρόμοια συμπεριφορά συναντάει κανείς σε συζητήσεις / ειδήσεις με Apple fanboys (Ο Steve Jobs είναι θεός, προσκυνούμε), Microsoft (τα Windows είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό, όλα τα υπόλοιπα είναι οδοντόπαστες), Console freaks (μπλά μπλά Wii, μπλά μπλά Xbox) κ.ο.κ. Η συμβουλή μου?

Όπου δείτε τέτοιους απλά χαμογελάστε και αγνοείστε τους, έχω προσέξει ότι είναι η καλύτερη τακτική απο το να ξοδεύω σάλιο τζάμπα..

Comments (3)

apatris
February 16th, 2007 at 5:34 pm

30 χρήστε ή 30.000 χρήστες;

stelabouras
February 16th, 2007 at 5:36 pm

30, καλά διάβασες! Μόνο 30 άτομα! Και για να δεις και στα υπόλοιπα sites τι γίνεται παραθέτω το εξής:
” At Netscape.com, a single user named ‘STONERS’ — in real life, computer programmer Ed Southwood of Dayton, Ohio — was behind fully 217 stories over the two-week period, or 13% of all stories that reached the most popular list. (Netscape, which gained fame with its namesake browser, is now owned by Time Warner’s AOL unit and operates a news site.) On Reddit, one of the most influential users is 12-year-old Adam Fuhrer”

papo
February 17th, 2007 at 9:34 pm

stelaboura θα σε βρουμε .πρόσεχε τι λες..

Mac mac mac mac mac mac mac mac mac mac mac mac!