Η Προμηθέα και οι παπάδες!

Published by stelabouras in Misc, Videos

promethea 

Η Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία (that’s a big name!) είναι το κορίτσι θαύμα που στην ηλικία των 14 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της ΗΠΑ και ήδη σκέφτεται για σπουδές σε επιστήμες όπως η Στατιστική, η Χημεία, η Νανοτεχνολογία και άλλες.

Σε μια ομιλία της στην εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο της Αμερικής, που μπορείτε να δείτε και στο video, προκλήθηκε πανικός, όταν η Προμηθέα είπε (μέσα στα άλλα) απλά την αλήθεια: Το ότι δηλαδή η εκκλησία επί τουρκοκρατίας ουσιαστικά ακολουθούσε κατά γράμμα τις εντολές των Οθωμανών και προσπάθησε να περιορίσει / εξουδετερώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των επιστημών ή τουλάχιστον της μόρφωσης του Γένους..

Δεν είμαι σίγουρος αν τον λόγο τον έγραψε η ίδια (που μιλούσε σπαστά τα ελληνικά) αλλά δεν έχει και τόσο σημασία. Το ότι κάποιοι θορυβήθηκαν είναι το μόνο λογικό καθώς η αλήθεια δεν τους συνέφερε..Μπράβο Προμηθέα!


Comments (51)

KCorax
March 1st, 2007 at 4:03 pm

Η αλήθεια είναι οτι η κοπελίτσα είπε και κάτι άλλα πραγματάκια:
- σχετικά δλδ με το πως η ελληνική γη (απο την πελλοπόνησο) ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε
- η ζωή εμφανίστηκε πρώτα στην γύρω απο την “πελλοπονική” οροσειρά.
- Ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στον Όλυμπο.
- Η εμφάνιση άλλων εμβίων όντως καθυστέρησε εκκατομύρια έτη (;!;!;!) για τις γύρω περιοχές (μάλλον σκεπτόταν δεινοσαύρους σε αυτό το σημείο).
-Έπειτα βασιζόμενη σε ‘μελέτες’ αμφισβητεί την ινδοευρωπαϊκή σαν πρωτογενή γλώσσα.

Σταμάτησα στο 20ο λεπτό και δεν έχω διάθεση να συνεχίσω.

Petrakeas
March 1st, 2007 at 4:16 pm

Μα η ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και φυλή είναι ήδη υπό αμφισβήτηση από αρκετούς επιστήμονες. Και επίσης τίποτα δεν είναι σίγουρο, οπότε το στυλάκι “σταμάτησα στο 20ο λεπτό” δε μου λέει και πολλά…
Επίσης το τρίτο σου “επιχείρημα” περί υπόλοιπων εμβίων είναι άστοχο…

Alex
March 1st, 2007 at 4:29 pm

Το γιατί θα πρέπει να δεχόμαστε ως απόλυτη αλήθεια, αυτό που λέει ενα πανέξυπνο άτομο στις θετικές επιστήμες, δεν το έχω καταλάβει. Προσωπικά δηλώνω άγνοια για την ιστορία και δεν μπορώ να αντιπαραθέσω ιστορική άποψη. Επίσης γνωρίζω πως διχάζονται και οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί επι των όσων είπε η κοπέλα.

Το οτι κάποιος είναι ιδιαίτερα έξυπνος σε κάποιον τομέα, δεν του δίνει το αλάθητο σε άλλους τομείς.

Αυτά που έγραψε ο KCorax, οπωσδήποτε επιβεβαιώνουν πως ελέχθησαν πολλές ανακρίβειες και αστήρικτα επιχειρήματα.

Αυτό όμως που εγώ παρατήρησα, όχι μόνο σε αυτή της την εμφάνιση, αλλά και σε παλαιότερη στις Ειδήσεις (οταν είχε έρθει Ελλαδα), είναι πως πρόκειται για τετράγωνο άνθρωπο με χαμηλό βαθμό συναισθηματικού IQ. Σαφώς, κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα…

Εκτός της επιστήμης, η οποία τα τελευταία χρόνια εκθειάζεται απο παντού, υπάρχουν και άλλοι τομείς τους οποίους ο άνθρωπος έχει ανάγκη. Υπερφυσικό, θρησκείες κλπ. Δεν δημιουργήθηκαν απο κάποιους για προπαγάνδα. Απο τις πρώτες κοινωνίες εφευρίσκονταν απο τους ανθρώπους για να καλύψουν συναισθηματικές ανάγκες.

Όπως δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την επιστήμη, έτσι δεν επιτρέπω σε κανέναν να κρίνει την Πίστη εκκατομυρίων ανθρώπων. Γιατί απλά ειναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά…

Petrakeas
March 1st, 2007 at 4:38 pm

Διαφωνώ, όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει την επιστήμη, τη θρησκεία και οτιδήποτε. Κατά τη γνώμη μου όμως, διαφορετικό πράγμα είναι ο χριστιανισμός (θρησκεία,πίστη) και διαφορετικό εκκλησία- πατριαρχείο.
Οπότε, άσχετα αν έχει δίκιο ή όχι δεν κατηγορεί τη θρησκεία, αλλά του χειρισμούς της ορθοδοξίας.

KCorax
March 1st, 2007 at 4:51 pm

Εντάξει ήμουν κακεντρεχής, αλλά θα ανατρέψει βιβλιογραφία τόσων ετών με διατυπώσεις τύπου Λιακόπουλου ; Αν έχει να πει κάτι το τόσο συνταρακτικό ας το στείλει σε ένα επιστημονικό περιοδικό ανρθωπολογίας.

Το “είναι σε αμφισβήτιση απο πολλούς επιστήμονες” δε μου λέει τίποτα. Το ακούω σαν καραμέλα χρόνια τώρα, αλλά δεν έχω βρει ποτέ *καμία* βιβλιογραφική αναφορά.

Τα παλαιότερα λείψανα ανθρώπου είναι τρία κρανία που έχει βρεθεί στην Αιθιοπία και έχουν ηλικία 160.000 χρόνια πριν απο τη Lucy (πάλι αφρική) γύρω στα 3.1 εκ. χρόνια πίσω. Αν μη τι άλλο δεν υπάρχει κάποιο κενό στην χρονολογία όσο αφορά ανθρωπολογική κάλυψη. Το μόνο hot θέμα αυτή τη στιγμή είναι το αν ο αφρικανικός αυστραλοπίθηκος έζησε δίπλα στον homo habilis ή όχι. Είναι πρoφανές λοιπόν ότι όταν μιλάει για καθυστέρηση διάδοσης της τάξης των εκκατομυρίων ετών μιλούσε για δεινοσαύρους .

jim_hellas
March 1st, 2007 at 5:37 pm

Έλεος! Εγώ το σταμάτησα πολύ νωρίτερα, στα 15 λεπτά! Πως κάνει εισαγωγή η χαμένη ξανθιά στην αρχή; Αποδοκιμάζει άμμεσα τις απόψεις της κοπέλας και προετοιμάζει τον ακροατή να την “λιθοβολήσει”!

Με εκνεύρισε! Ακούς εκεί… “για να δούμε τι γίνεται αν δεν υπάρχει σύνεση και γνώση” “δεν μιλάει καλά την ελληνική”!

Ε, άλλη φορά ας καλούν μόνο ελληνογκαγκά να τους χαϊδεύει τα αυτιά και να βγαίνουν όλοι ευτυχισμένοι.

Τεσπά… με εκνευρίζει που δεν υπάρχει ουδετερότητα. Και μαλακίες να λέει κάποιος, ε, έτσι δεν τον παρουσιάζεις!

jim_hellas
March 1st, 2007 at 5:40 pm

όλα αυτά χωρίς να ακούσω στο βίντεο τι είπε η ίδια η κοπέλα, ε… Μπορεί να είπε χειρότερες βλακείες κ από τον Λιακό…

stelabouras
March 1st, 2007 at 6:43 pm

Μην εστιάζετε -κακώς- σε αυτά που είπε η Προμηθέα πριν αρχίσει να λέει για την Εκκλησία. Άλλωστε ο τίτλος του post το φανερώνει, ότι είπε για την εκκλησία κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας είναι απολύτως σωστό, άσχετα αν το έγραψε αυτή ή όχι.

Alex
March 1st, 2007 at 7:34 pm

Stelabouras, είναι απολύτως σωστό; Θα μπορούσες να με διαφωτίσεις με σχετική βιβλιογραφία;

banned
March 1st, 2007 at 9:08 pm

loool… το ονομα της προιδεαζει. Μαλλον η μαμα της την εχει πωρωσει με τα λιακοπουλικα.

Απο ιστορια δεν εχω ιδεα αλλα εχει παντα πλακα να βλεπεις τους “μεσιτες του θεου” να τσαντιζονται

AlexScream
March 2nd, 2007 at 12:27 am

η θεωρία περί ινδό – ευρωπαικής φυλής έχει καταρρεύσει

όπως επίσης και οι αηδίες περί φοινικικού αλφαβήτου

ο ρόλος της εκκλησίας την περίοδο της Τουρκοκρατίας είναι επίσης γνωστός πχ το ότι καταδίκαζε κάθε είδους επαναστάσεις γιατί απλά την συνέφερε αφού οι οθωμανοί είχαν δώσει την περίοδο της Τουρκοκρατίας πολλά δικαιώματα και ελευθερίες σε αυτήν

όπως και τα περί βυζαντίου που επειδή οι πρόγονοι ημών δεν ασπάζονταν τον χριστιανισμό οι κατά καιρούς αυτοκράτορες άφηναν τα σλαβικά φύλα να λεηλατούν της περιοχές της μακεδονιάς για να τους αναγκάσουν να αποτάξουν τον λεγόμενο “ειδολωλατρισμό” και γκρέμιζαν αρχαιοελληνικούς ναούς με τα μάρμαρα των οποίων έχτιζαν μετά εκκλησίες..

αφήστε τον λιακόπουλο και διαβάστε ιστορία..

κάποτε μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα (με διαφεύγει το όνομα) είχε πεί: “ιστορία είναι αυτή που δεν ξέρουμε”

η κοπέλα είπε απλά μια από τις αλήθειες που πονάνε!

επίσης να πώ ότι δικαίωμα μου είναι να αμφισβητώ τα πάντα! και ιστορία,και επιστήμη και εκκλησία! για αυτό το λόγο άλλωστε ο θεός μου έδωσε την κριτική ικανότητα

επίσης επειδή είδα ότι πολλοί αντιδρούν υπερβολικά να τονίσω ότι στόχος δεν είναι η θρησκεία αλλά οι ανθρώποι που την απαρτήζουν και που κατά καιρούς έχουν υποπέσει σε σφάλματα και εγγλήματα για τα οποία πρώτοι αυτοί θα λογοδοτήσουν όταν και εάν η δευτέρα παρούσια κάποτε έρθει..

RooF
March 2nd, 2007 at 12:47 am

Δεν βλεπω το βιντεο και δεν θα σταθω στην ορθοτητα των λεγομενων της (απο οτι διαβαζω). Θα σταθω στο οτι για αλλη μια φορα φανηκε το κομπλεξ των και καλα Χριστιανων.

Ειναι γεγονος. Η Εκκλησια ηταν ειναι και θα ειναι υπερ των συμφεροντων της.

Hrr
March 2nd, 2007 at 11:32 am

Πάντως στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας αναφέρετε ότι ο ένας τραγόπαπας προστάτεψε εν μέρη την μικρή…Αυτό δεν το περίμενα η αλήθεια είναι! Μπράβο του..

banned
March 2nd, 2007 at 2:22 pm

Ναι ο παπας στο τελος ηταν καλος. Τόσωσε.

Παντως αυτο με το οτι η ιστορια μπορει να αμφισβητηται δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη αν καποιος ερθει και με καθαρισει γιατι δεν του αρεσουν αυτα που πιστευω, μπορει σαν γεγονος να εχει πολλες εκδοχες? Οταν λεει οτι οι κληρικοι ρουφιανευαν τις επαναστασεις ή το εκαναν (ενας, πολλοι, ολοι) ή δεν το εκαναν.

Petrakeas
March 2nd, 2007 at 2:43 pm

Και ποιος σου λέει ότι όλοι σκέφτονταν και έπρατταν με τον ίδιο τρόπο; Από τη μία κατέστρεψαν πολλά στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, από την άλλη διατήρησαν το ελληνικό στοιχείο, έστω στη σημερινή του κατάντια.
Δύσκολο πράγμα η ιστορία και οι πολλές πλευρές της.

Πήγασος
March 3rd, 2007 at 6:09 am

Εγώ πάντως αν είχα να διαλέξω ποιά θα με καβαλίκευε, η Προμηθέα ή η ξανθιά θα προτιμούσα εκείνη που δεν έχει ακόμη καβαλικέψει το καλάμι.

Ευανδρος
March 4th, 2007 at 2:54 am

Ανοιξτε τις πυλες του εγκεφαλου σας για να δοξασετε εστω για λιγο τον Δημιουργο, ξεκολλειστε βρεεεεεεεεε, αφηστε στην ακρη για λιγο τον δογματισμο σας, σταματηστε να κριτικαρετε την κοπελιτσα, και ευχαριστηστε την που σας εδωσε αιτια να ψαξετε για την αληθεια. Αυτο που διακρινει τον Ελληνα μεσα στους αιωνες η διψα του για την αληθεια, η ελευθερια του και ο μη δογματισμους του. Ψαξτε για την αληθεια και ισως ξαφνιαστειτε και εσεις οι ιδιοι με αυτα που θα βρειτε. Εχετε την δυναμη να το κανετε, η φοβαστε οτι θα καταρρευσει ο μικροκοσμος σας? Τολμηστε λοιπον. Ο τολμων νικα….Απλα και Ελληνικα…

KCorax
March 4th, 2007 at 3:01 am

Απλά, Ελληνικά και ανορθόγραφα !

Ευανδρος
March 4th, 2007 at 3:36 am

Ωραία πανέξυπνε φωστήρα του γένους ημών, “ευχαριστείστε” λοιπόν, ικανοποιήθεις τώρα? Η απλώς φοβάσαι να ομιλήσεις διά τας αλήθείας και την ουσίαν, και αναζητείς απεγνωσμένα καταφύγιον εις λεπτομέρειας, για να κρύψεις την πνευμαντικήν σου πενίαν? Καί εάν, εάν λέγω ήσουν ολίγον τι προσεκτικότερος, θα άκουγες ότι δεν αναφέρεται η Πελοπόννησος όπως συ λέγεις.
Ίσως θα ήτο βέλτιστον, εάν ησχολήθεις με εννοίας πιότερον οικίες προς σέ.
Χαίρε συνέλληνα, εν τοις σκότοισι ευρισκόμενε….

KCorax
March 4th, 2007 at 3:47 am

Εύανδρε,

Το ‘ευχαριστήστε την’ ήταν σωστό. Το ‘ξεκολλειστε’ ήταν προβληματικό. Επίσης τα ελληνικά σας ερωτηματικά με σκοτώνουν. Ψάξου επίσης για το που μπαίνουν τα ν σαν επιθέματα λέξεων. Είναι οι ίδιοι κανόνες για καθαρεύουσα και αρχαία.

Δεν έγραψες κάποιο επιχείρημα μόνο προτροπές και μια δήλωση (το ‘Αυτο που διακρινει τον Ελληνα…’). Μου αρέσουν οι συζητήσεις με επιχειρήματα (αλήθεια!), αλλά στο κείμενό σου δε βρήκα κανένα.

Παρεμπιπτόντως απο τη μια φορά που παρακολούθησα το βίντεο είμαι σχεδόν βέβαιος οτι αναφέρθηκε σε ‘πελλοπονική οροσειρά’ . Εσύ τι άκουσες ;

kmak
March 4th, 2007 at 4:58 pm

Αυτα που είπε η Προμηθέα για τον θάνατο του αδερφού του Κολοκοτρώνη (πριν την επανάσταση του 21) απο προδοσία καλόγερων απο ενα μοναστήρι αληθεύουν. Τα επιβεβαιώνουν πανεπιστημιακοί καθηγητές ιστορίας, είναι τεκμηριωμένα.

ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ
March 5th, 2007 at 12:50 pm

όλα όσα είπε είναι τεκμηριωμένα…
πολύ λυπάμαι … για τους ανθρώπους που
ανέχτηκαν την ΔΙΑΚΟΠΗ της ομιλίας της.
Πάρα πολυ. Κρίμα. Ντροπή !!!
Κανένα λιακοπουλικό δεν ευθύνεται για τις γνώσεις
τις και το κείμενό της μιας και καταρχήν είναι υποστηρικτής της Χριστιανορθοδοξίας…
Αυτό που διαπίστωσε απλά το κορίτσι
είναι πως η Ελληνική Γλώσσα .. είναι το πιο
τρανταχτό ΣΗΜΕΙΟ .. ΑΠΟΔΕΙΞΗ .. για την ανωτερότητά του πολιτισμού μας. Πράγματι
αφαιρέσουμε την Ελληνική Αφαιρούμε ταυτοχρόνως
και ……….. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ / ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ / ΦΥΣΙΚΗ / ΧΗΜΕΙΑ / … ΙΑΤΡΙΚΗ(1ο έπρεπε να το αναφέρω.. αυτό)… και άλλες επιστήμες.
Κατάλαβε το αυτονόητο το κορίτσι και έπραξε
με αγνότητα και θάρρος. Μπράβο της, εύγε!!!
Χαίρε ΠΡΟΜΗΘΕΑ !!!

Γ. Πάντζαρης
March 6th, 2007 at 10:57 am

Όσοι πιστοί (αλλά άπιστοι) ας ανατρέξουν ΚΑΙ στην ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Κ.Ν.ΣΑΘΑ! Καλό θα σας κάνει…

eparatos
March 8th, 2007 at 11:53 pm

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση η Προμηθέα, η εμφάνισή της δεν ήταν έκπληξη γι’ αυτούς που ξέρουν, αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση, αυτό που άλλη μια φορά εκδηλώθηκε σ’ όλη του την “μεγαλοπρέπεια” είναι το πατροπαράδοτο Ελληνικό κόμπλεξ προς κάποιον που ξεχωρίζει. Αντί σαν συνέλληνες να καμαρώσουμε την 15χρονη ομογενή, πέσαμε όλοι πάνω της να την ξεσκήσουμε [σαν σύγχρονη Υπατία]. Κανένας σχεδόν δεν κρίνει τα λεγόμενά της, την ουσία των πραγματων, αλλά όλοι κάθωνται και λασπολογούν και φτιάχνουν σενάρια και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Το τι ειπώθηκε [και γράφτηκε] για νεο-εποχιακό μεσσία, για αόρατους μέντορες, για καταχθόνιους συγραφείς τού κειμένου, για καβαλημένο καλάμι, για πράκτορες των Αμερικάνων, για σχέδιο τής εκκλησίας, για εθνικούς διχασμούς… μέχρι που αμφισβήτησαν και την Ελληνικότητα της κοπέλας! Σ’ αυτά είμαστε πρώτοι, στο να βλέπουμε παντού φαντάσματα και συνομοσίες και να μιλάμε με δογματικές απαγγελίες αντί για επιχειρήματα.
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι οτι η Προμηθέα με συγκίνησε πολύ και μου αναπτέρωσε τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
“Ω Έλληνες, ψυχή τής ψυχής μου…”

Γ. Πάντζαρης
March 9th, 2007 at 9:52 am

Καλοδεχούμενο το σχόλιο και ευχαριστώ σε. Με την σειρά μου θα επαναλάβω κάποιον ξεχασμένο ποιητή….[Διευκρινίζω... η ορθογραφία είναι του Ποιητή!]

‘Ω Πνεύμα γης τρισένδοξης,
που η Φήμη έχει βραχνιάσει
κηρύτοντάς σου το όνομα
σ’ ολόκληρη την πλάσι,
καταίβα από τον Όλυμπο
μ’ ολόχρυση πορφύρα
και τη γενειά τη στείρα
απόδιωξε με μια.

Και κράζω: Πνεύμα αθάνατο,
Πνεύμα Γιγάντων γίγα,
Καταίβα από τον ¨Όλυμπο
Και με ρομφαία κυνήγα…
και σύντριψε …και σώριασε
στην άβυσσο, στα σκότη
ότι απαντήσεις… κι’,ότι
στο διάβα σου βρεθή.

Να μείνουν μόνον μνήματα
ηρώων στη χώρα τούτη
που η Δόξα επρωτοσκόρπισε
τ’ αθάνατά της πλούτη.

Ίσως από τα λείψανα
κι’ από μια μέρα σ’ άλλη
κάποια γενειά μεγάλη
και πάλι αναστηθή.

Γ. Πάντζαρης
March 9th, 2007 at 7:52 pm

χε χε χε… το τι θα ακούσω/δω τώρα.. το φαντάζομαι!!!!

Tade
March 10th, 2007 at 10:51 am

Κρίμα στο καημένο το κοριτσάκι. Με τους παλαβούς που έμπλεξε, πάει χαράμι το χάρισμά του. Για μια φορά ακόμα ντροπή στους Νεοπαγανιστές, που εξέθεσαν διεθνώς ένα παιδάκι, για να προωθήσουν τις θέσεις τους.

Δείτε ένα δείγμα για το τι είδους μαργαριτάρια της έδωσε ο παγανιστικός Δαυλός να απαγγείλει:

http://www.oodegr.com/neopaganismos/prwties/pelagoniki1.htm

http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/skythop1.htm

http://www.oodegr.com/neopaganismos/pateres/grigoriosE2.htm

http://www.oodegr.com/oode/istoria/o8wmanoi/sklav_ekkl2.htm

http://www.geocities.com/vasargyr/africa.htm

Αυτά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πόσο εξέθεσαν διεθνώς οι Νεοπαγανιστές ένα παιδάκι, δίνοντάς του να διαβάσει ένα σωρό ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ανιστόρητες, τύπου Δαυλού – ΥΣΕΕ κλπ.

Αλλά και οι άλλοι οι Ορθόδοξοι “φωστήρες” της Ομογένειας, που φώναξαν σε γιορτή των Τριών Ιεραρχών να μιλήσει ένα 15άχρονο παιδάκι με το όνομα… “Ολυμπία – Πυθία – Προμηθέα”, να κάνει ομιλία; Πόση ανοησία πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει τέτοια γκάφα; Το όνομα αυτό βρωμάει Νεοειδωλολατρία από χιλιόμετρα! Έπρεπε τουλάχιστον να το υποψιαστούν, ότι τους έχουν στήσει μηχανή.

Εκτός αν δεν είναι ούτε αυτοί τόσο αθώοι… Μου φαίνεται δύσκολο να δεχθώ ότι η Ελληνική ομογένεια (Ορθοδόξων και Νεοπαγανιστών), διακατέχεται από τόση βλακεία!

Ευανδρος
March 12th, 2007 at 2:57 am

πολύ όμορφο ποίημα

mc1979
March 12th, 2007 at 4:12 pm

Η Προμηθεα αποδεικνυει με την υπαρξη της,τη σκεψη της,τις γνωσεις της και το λογο της οτι το ελληνικο φως δε σταματησε να εκπεμπει τις αχτιδες του διαχρονικα και στα περατα της οικουμενης.Δεν εχει παρα να ασχοληθει κανεις με την ελληνικη ιστορια ,την αρχαια ελληνικη γραμματεια και τοτε θα δει αναμφιβολα οτι αυτο το παιδι -θαυμα δεν ειπε τιποτα στην τυχη και σιγουρα πουθενα δεν εκανε λαθος στα λεγομενα της.Οσοι ,αντι για επιχειρηματα,χρησιμοποιουν ειρωνειες επιδεικνυοντας το χαμηλο πνευματικο τους επιπεδο, εχω να πω οτι αποτελουν κλασικα παραδειγματα αυτοαποκαλομενων συγχρονων “προοδευτικων”δυναμεων που σνομπαρουν καθετι το ελληνικο,αγνοοντας οι αδαεις οτι ηελληνικη σκεψη βασιζοταν παντα στην ανευρεση της αληθειας και για το λογο αυτο πανω σε αυτην οικοδομηθηκε η αναπτυξη του συγχρονου πολιτισμου.

Γ. Πάντζαρης
March 12th, 2007 at 4:44 pm

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την άποψή σου. Παρ ότι θεωρώ εαυτόν ερασιτέχνη “μελετητή”, (το μι μικρό!) της Ιστορίας μας, έχω άποψη, την οποίαν, όταν απαιτηθεί, δέχομαι να υποβάλω στην καλοπροαίρετο κριτική και άλλων ερασιτεχνών, έστω ανηκόντων στις “προοδευτικές δυνάμεις”, υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα με αντιμετωπίσουν με κείμενα, με σελίδες και με παραγράφους συγγραφέων οι οποίοι έζησαν ή τουλάχιστον, υπήρξαν χρονικώς κοντά στα υπό εξέταση γεγονότα. Με άλλα λόγια, ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΕΜΕΝΑ, ή ΕΣΕΝΑ, αλλά τον Θουκυδίδη, τον Πλούταρχο, τον
Διόδωρο.. άντε.., τους κάνω την χάρη… και τον Κοραή, τον Ζαμπέλιο, τον Σάθα…

Υ.Γ. Γαμώτο, μήπως είμαι αφελής? .

chris mangoutas
April 16th, 2007 at 4:38 am

Apo tin efimerida “Ellinikos Typos” tou Toronto, 13 Apr. 2007
http://greekpress.ca/paroikia2.html

Προμηθέα: παιδί θαύμα ή παιδί θύμα;

Στα έξι χρόνια της είχε τελειώσει το δημοτικό — όταν δεν το είχαν καν είχαν αρχίσει οι συνομήλικοί της. Στα 10 είχε τελειώσει το Λύκειο — όταν οι συνομήλικοί της δεν είχαν ακόμα τελειώσει το δημοτικό. Και στα 13 είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο — όταν οι συνομήλικές της έπαιζαν με τις κούκλες τους. Στην ομιλία της στο Σικάγο για τους Τρεις Ιεράρχες ξεσήκωσε την οργή των «χριστιανούντων» (ας μας επιτραπεί η δημιουργία άλλης μιας λέξης στα εκατομμύρια της γλώσσας μας), όταν είπε ότι ουσιαστικά ο Χριστιανισμός ήταν η ταφόπετρα του Ελληνισμού.
Πρόκειται για την Προμηθέα, το ελληνοαμερικανάκι που στα δεκαπέντε χρόνια του έχει αναταράξει την ομογένεια και όχι μόνο αυτή.
Κάναμε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουμε μαζί της, αλλά μάθαμε ότι η Προμηθέα αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό οικογενειακό πρόβλημα και έτσι δεν επιμείναμε περισσότερο. Ελπίζουμε, όπως μας υποσχέθηκαν οι φίλοι της, ότι σύντομα θα έχουμε κάποια συνέντευξη μαζί της σε καίρια σημεία όπως τα παρακάτω:
· «Στην ομιλία σου χρησιμοποίησες μία καθαρεύουσα που δε διδάσκεται πια πουθενά μετά την επίσημη καθιέρωση της δημοτικής. Πού έμαθες αυτή τη γλώσσα που εμείς, οι κατά χρόνια μεγαλύτεροί σου, δεν την ξέρουμε καλά;
· Η φιλοσοφία δεν είναι μαθηματικά, χρειάζονται δεκαετίες για να βρει κάποιος το δικό του τρόπο ζωής και μάλιστα κόντρα σε τόσο δυνατό κατεστημένο όπως το θρησκευτικό. Πώς εσύ βρήκες ένα short cut μόλις 15 χρονών;
· Είσαι διατεθειμένη να απαντήσεις άμεσα και προσωπικά σε όσα είπες;»
Στην ουσία προσωπικά πιστεύω ότι τα πολλά από όσα είπε είναι σωστά και ιστορικά εξακριβωμένα. Έχω κι ο ίδιος μελετήσει τη δράση των Τριών Ιεραρχών και πιστεύω ότι μπορεί να ήταν προστάτες των χριστιανικών γραμμάτων, αλλά ήταν θανάσιμοι εχθροί του Ελληνισμού. Αναφέρω από ένα παράδειγμα για τον καθένα από αυτούς.
Πρωτεργάτης της καταστροφής του Αρτεμισίου (του Μαυσωλείου της Εφέσου, ενός από τα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας) ήταν ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος» (John Freely, Classical Turkey, Penguin, London, 1990). Το Αρτεμίσιο είχε ανακαινιστεί το 262 από το Διοκλητιανό και «λειτουργούσε ως το 392, όταν ο Θεοδόσιος εξέδωσε έδικτο που έκλεινε τους ναούς των εθνικών σε όλη την επικράτεια. Ο ναός καταστράφηκε το 401 από όχλο του καθοδηγούσε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, που θεωρούσε το γεγονός αυτό σαν τον τελικό θρίαμβο του Χριστιανισμού κατά της ειδωλολατρίας» σελ. 11, ως άνω).
Αλλά και ο δεύτερος από τους τρεις ιεράρχες δεν είχε διαφορετική στάση για τον ελληνισμό: ο Βασίλειος, μαθητής κι αυτός, όπως και ο προηγούμενος, του φιλόσοφου Λιβάνιου» έγραψε διατριβή όπου χαρακτήριζε τους έλληνες φιλοσόφους ως άθλιους, βδελύγματα, μιάσματα και τα παρόμοια.
Όσο για τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό, τον τρίτο από τους Τρεις Ιεράρχες, χαρακτηριστική είναι η ρήση του «Ελλάς εμή, νεότης τε φίλη, και όσα πεπάσμην / και δέμας, ως Χριστώ είξατε προφρονέως» («Ευχαρίστως σου παράδωσα την Ελλάδα μου, τη γλυκιά μου νιότη, και σώμα μου και ό,τι άλλο είχα Χριστέ μου» (Constantine A. Trypanis, Greek Verse, Pelican, London, 1971).
(Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από τον επίλογο του ιστορικού μυθιστορήματός μου «Το ημερολόγιο της Αγίας Κλαίρης», εκδόσεις «Αλεξάνδρεια», Αθήνα, 1996).
Η Προμηθέα έχει βασικά δίκιο, είτε το κείμενο είναι δικό της, είτε «άλλων χειλέων όζει», όπως την κατηγορούν μερικοί: δεν είναι σοβαρότητα για την Ελλάδα να παραβλέπει τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, το Σοφοκλή, το Σωκράτη, το Θουκυδίδη, τον Επίκουρο, τους Προσωκρατικούς της, τους Λυρικούς της, και εκατοντάδες άλλους, αυτούς που τη δόξασαν στην ανθρωπότητα, και να γιορτάζει τα γράμματα και τις τέχνες της με τρεις ελάσσονες και ουσιαστικά καταστροφείς της ελληνικής δημιουργίας.
Δε διαφωνώ με όσα είπε η Προμηθέα στο λόγο της για τους Τρεις Ιεράρχες στο Μίσιγκαν, αλλά ως δημοσιογράφος ή έστω απλός υποστηριχτής του ελληνικού πνεύματος, θέλω να πειστώ, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ότι όσα είπε ήταν δικά της λόγια, γιατί οι πολιτικοί μπορεί να δικαιούνται να έχουν άλλους να γράφουν τους λόγους τους, αλλά οι επιστήμονες ποτέ.
Φυσικά ακόμα και έτσι αν ήταν, πάλι η Προμηθέα θα αποτελούσε μια εξαίρεση. Γιατί, έστω και αν ήταν «μασημένη τροφή», όπως την κατηγορούν μερικοί, δεν θα την διάβαζαν τα 15-χρονα συνομήλικα της παιδιά της Μηχανιώνας που είχαν αποφασίσει ότι ο Ελληνο-αλβανός Οδυσσέας δεν άξιζε να σηκώσει την Ελληνική σημαία (και τώρα μαθαίνουμε ότι είναι φοιτητής στο Χάρβαρντ, το οποίο σημαίνει ότι με την τεχνολογία θα μπορεί να καθορίζει τη ζωή μας περισσότερο από ό,τι καθορίσαμε εμείς τη δική του, ενώ αυτοί θα αγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα μπει ψωροϋπάλληλος στο Δήμο τους). Ή κάποιοι συνομήλικοι μαθητές της στην Αμάρυνθο που το μόνο τους ενδιαφέρον ήταν όχι απλά το σεξ, αλλά η καταγραφή του στα κινητά τους. Ή οι συνομήλικοι της χούλιγκαν των αθλητικών ομάδων που κλείνουν ραντεβού για να σκοτώσει ο ένας τον άλλον.
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βρει ελληνόπουλα μόνο στην Ελλάδα κάνει τραγικό λάθος. Μπορεί να τα βρει και στο Μίσιγκαν και στην Αστόρια και στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ και στην Τασκένδη και στο Σύντνεϊ και σε δεκάδες άλλες πόλεις σ’ όλο τον κόσμο, που ξέρουν ότι χρειάζεται «αρετή και τόλμη» για να προχωρήσει η Ελλάδα.
Δυστυχώς για πολλούς νέους στην Ελλάδα, ούτε η λέξη «αρετή», ούτε η λέξη «τόλμη» σημαίνουν κάτι. Πιστεύουμε ότι για την Προμηθέα σημαίνουν κάτι σημαντικό, είτε είναι παιδί θαύμα, είτε παιδί θύμα, είτε και τα δυο.
Και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει Προμηθέα και δε θα γίνει Επιμηθέα λόγω αλλοτρίων επιρροών, όπως κατηγορείται έντονα. Ο χρόνος θα το δείξει σαφέστατα. Αλλά μόνο η Προμηθέα μπορεί να το αποδείξει αυτό, όπως μέχρι τώρα έχει αποδείξει τόσα πολλά για τη ζωή της.

Χρήστος Μαγγούτας
chris@mangoutas.com

Σημείωση: Η Εκκλησία κατηγορεί την Προμηθέα ότι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης (όταν η ίδια εκμεταλλεύεται επί αιώνες παιδιά στις εκκλησίες με τα κατηχητικά, τα “μανουάλια” της, τα εξαπτέρυγα και χίλιους άλλους τρόπους, καταργώντας παντοιοτρόπως το “ΟΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ οπίσω μου ελθείν”). Το θέμα μου είναι ότι αυτή έπρεπε να είναι η διαφορά με την Εκκλησία: η Προμηθέα είναι επιστήμονας και δεν πρέπει όποιος τη σέβεται να τη χρησιμοποιήσει για να περάσει τις ιδέες του: αυτό δε συνάδει ούτε με την επιστήμη ούτε με το ελληνικό πνεύμα.

eparatos
April 16th, 2007 at 2:28 pm

Βλέπω πως άλλαξε προς το θετικό η αντιμετώπιση του θέματος της Προμηθέας, αν και ο δογματισμός κάποιων δεν καταλαβαίνει από αναφορές και αποδείξεις. Ο προλαλλήσας Χρήστος άπλωσε ένα αποκαλυπτικό σεντόνι, όμως οι ξερόλες δεν διαβάζουν [κατέχουν την εξ αποκαλύψεως αλήθεια] και οι Χριστιανοί καίνε βιβλία μέχρι σήμερα [π.χ. το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη "Μ στη ν"]. Κι έχεις και κάποιους που σου ζητάνε να παραθέσεις πηγές, σήμερα στην εποχή τού ίντερνετ, που μια αναζήτηση στο google θα σου φέρει άπειρο υλικό για το πιό απίθανο θέμα. Αλλά τί να λέμε, ξεχάσατε το σύνθημα “ίντερνετ=666″?

SismanConstant
May 14th, 2007 at 12:50 am

Pragmati i Promithea einai mia kopela me High IQ alla apo ta stoixeia pou gnorizo gia autin malon prokeite gia mplegmeni me thriskeutikes organoseis.
To oti einai eksipni den simenei oti mporei na diakrinei tis pagides tis zohs.
Min ksexname oti se thriskeutikes organoseis einai kai polla paneksipna atoma pou apla planonte kai xanoun adika ton kero tous.

DT
September 16th, 2007 at 4:09 pm

test

DT
September 16th, 2007 at 4:51 pm

stop den chriasomaste papades anatolitikes psalmodies ke klapsarikus amanedes naapagoreftun i turkiki musiki halva mpurek mpaklava tsifteteli zeimpekleri na archisome na metatrepume tis eklisies se chirostasia tus papades se chirovoskus na mpoikotarume ton karagioz mperte to imam mpaildi to tas kempap ke na anaptiksume protu vathmu synesthisi tis enias tu enieu ke syntetagmenu kratus oposdipote prepi na polemisome me oli tin dynami mas ton christianismo mechri na pai apo ki pu irthe stin erimo tis iudeas i promithea i stasi tu pnevmatos tis ke an thelete ke ton daskalon tis antikatoptrizun anoterotita ke tridiastato elliniko pneyma ine aksii thavmazmu ke mimiseos gia tin orthodoksi eklisia echo na po pote epitelus tha papsi na yparchi enoite ke i ali keto islam.chereto ke aspazome tin promithea ke an to ithele tha tin iothetusa amesos.

DT
September 19th, 2007 at 10:44 am

pios estamatise tin prokithea;afti den katigorise tus progonus mas.oli echume aftia ke akusame poso tus ethavmase.giati lete psemata.tus christianus ipe mono ti itan ke ine.englimaties,pseftes,ke idietera i orthodoksi an ekseresome tus afelis ke vlakes aksii tis provivaseos ston pio makrino planiti.tolmate na amfisvitite tus istorikus olu tu kosmu.milate gia ekpedeftikus ke onomazete tetius aftus pu mathenun sta ellinopula ta apotropea evraika paramytia palia ke keni diathiki. anti ton megalon mas sofon.o logos sas prokali emeto.epimenete akomi ke simera stin englimatiki sas antilipsi.afhome o evreos marangos theos sas na sas stili ston apo asas anakaliftisa kolasi.iste me ta mavra ichrisokentimena rasa sak apokriatika karnavalia otiki ripansi tu perivalontos.oso gia ton kyrio stamatako me tin megaliteri efcharistisi tha imun paron stin ektelesi tis aksiopinistu thanatu katigorias tin stigmi pu o dimios ta tu ekarfone mia velona me petreleo stin skliri afti kardia tu gia ton ellinismo.

KCorax
September 19th, 2007 at 10:57 am

Γιατί δεν μπορεί να πεθάνει πλέον αυτό το θέμα ; Ρε Στέλιο έχεις κλείσει συζητήσεις για 2-3 flame και αυτό το τσίρκο επιβιώνει έπειτα απο τόσο καιρό. Έλεος.

DT
September 19th, 2007 at 11:23 am

profanos den iste pnevmatika singenis me ton apo essas onomazomeno re stelio.tetiu idus disputiren prepi ochi na petheni alla sinechos na anazoogonitetha tu kathachorusa ego ke poli alli megali elliniki aksioprepia ke anoterotita an den energisi opos esis tha thelate.me ochi filikus cheretismus pros esas.

KCorax
September 19th, 2007 at 12:46 pm

Προφανώς η αρχαιολατρεία σας σταματά εκεί που πρέπει να κάνετε ένα κόπο παραπάνω για να διορθώσετε ορθογραφικά το κείμενό σας. Ή για να είμαι πιο ακριβής να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο απο ο(μικρόν) και ι.
Με σκοτώνει αυτό στους αρχαιολάτρες. Και μην ακούσω ανοησίες για προσωδία κλπ έχω μπουχτίσει απο τέτοια.

DT
September 19th, 2007 at 4:31 pm

Ich O DT bin grosser radikaler unter den Denkern der Gegenwart.Mit meinerAbsage an alle Religionen und meinem Plädoyer für ein freies,vernunftbestimmtes Leben finde Ich nicht nur in Griechenland sondern auch auf der kantze Welt.Ich plädiere für die Abkehr von den Religionen,die die Menschen nicht befreien,sondern einengen,die staat und Gesellschaft ohne jede Berechtigung beeinflussen und kontrolliren. oso gia orthografia tha mporusa polus apo tus epifanis mu ellines sinergates akadimaikus na sas dosun ligo mathima ochi mono stin orthografia ala ke stis ipolipes sas profanes elipsis.an katalavate to kimeno mu stin germaniki ine ortha grameno tote tha sas theoriso evgeni ellina apo kathari physi ke me endogeni anotera enstikta .idalos tha sas antimetopizo san ena christianiko fantasma me kreas ke ema.

DT
September 19th, 2007 at 4:45 pm

mpouchtisi den ine elliniko alla ke sis epitrepete na kanete lathi ascheta an echete ligotera elafrintika apo emena.

eparatos
September 19th, 2007 at 7:10 pm

Άντε πάλι, διαγωνισμός για το ποιός είναι πιό Έλληνας… Ας μάθουμε πρώτα να γράφουμε Ελληνικά, αφού με τις σημερινές δυνατότητες των υπολογιστών είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούμε αυτά τα τρισάθλια greeklish, πόσο μάλον σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σαν κι αυτό της Προμηθέας. Βάλτε πρώτα στα πληκτρολόγιά σας την Ελληνική και μετά μας λέτε πόσο Έλληνες είστε, με Ελληνική γραφή όμως κι όχι με greeklish [που ξεστραβώθηκα να τα διαβάσω]

DT
September 19th, 2007 at 11:31 pm

lipame gia ta pragmatika greeklish alla lipame pio poli pu ke esis epimenete sta aksiokatafronita turkika.an den gelieme to ante ine giuftitiko diladi turkiko.afto gia na gelasete ke ligo. ego diaskedasa me to ksestravothika na ta diavaso.

DT
September 22nd, 2007 at 4:59 pm

Ο ‘ανθρωπος ε’ιναι ‘ προβληματιζομενο ον.Οσο ξυπνα και ωριμαζει μεσα του η’ συνειδηση,τοσο δυσχερενεται η ζωη του απο περιπλοκες εξωτερικες που τον φερνουν σε αδιεξοδα.Μια απο τις πολλες ειναι και η θρησκεια.Μπορει ταχα ο ανθρωπος να ειναι πνευματικα ελευθεροσ,οταν για να διασφαλισει τα αγαθα της ζωης αναδεχεται θρησκευτικους περιορισμους.Απο τη στιγμη που αναγκαζεται να ζησει με τους ομοιους του.Να βγει απ’αυτον τον κλοιο δεν ειναι καθολου ευκολο.Και μονο να το επιχειρησει,κινδυνευει.Οχι μονο να δεχτει σκληρεσ κυρωσεις απο την οργανωμενη κοινοτητα,που δεν ανεχεται,τις ανταρσιες,αλλα και να ελεγχθει απο την ιδια.Υπαρχουν δυο τροποι να μυησει κανεις τους νεους στα θεματα της πολιτικης και θρησκευτικης ζωης και να διαμορφωσει την πολιτικη σκεψη και συμπεριφορα τους.Οδογματικος του μονολογου και ο κριτικος του διαλογου.Τον πρωτο τον μεταχειριζονται οι παπαδες τα ανεκαθεν ανελυθερα η ψευδελευθερα πνευματα ο δευτερος ταιριαζη στην δημοκρατια.Ο εθισμος η παναρχαια αυτη μεθοδος αγωγης στην οποια Στηριζεται η Προμηθεα ειναι και φυσιολογικα αλλα και ψυχολογικα ορθη.Τα συμπαιρασματα απ’αυτη τη συντομη αναλυση αφηνο τον αναγνωστη να βγαλη μονος του .Ισως ειναι αδυνατη ηπληρης συνεννοηση με τους ομοιους μας,γιατι οι ανθωποι δεν μοιαζουν ο ενας με τον αλλο ακομη και οταν ανηκουν στον ιδιο λαο ,στην ιδια γενεα,στην ιδια κοινονικη ταξ,στο ιδιο μορφωτικο επιπεδο.

Salvamin
May 25th, 2009 at 6:23 pm

Kala re DT ti provlima exeis?
Lipon katarxas oso iparxei to thema auto tha iparxoun kai sxolia. Mono otan klisei den tha iparxoun pleon sxolia.
Oso gia ta geeklish den nomizo oti einai auto to provlima to provlima einai oi anoisies pou leei kaneis kai oxi to alfavoto pou tis grafei.
Oso gia tis anoisies prepei na sas po oti katarxas o xristianismos meta apo tous apostolous einai ena kalostimeno simferontologiko magazi.
O Iisous Xristos den exei kamia sxesi me auta ta magazia (Katholikoi, Orthodoksoi, Protestades) dioti auta ta magazia einai katigoroi kai exthroi tou Xristou. Me apla logia ama katevene simera o Xristos oloi autoi oi neoxristianoi tha ton kinigousan kai tha ton skotonan giati apla autous tha katigorouse os ipokrites.

O Xristos den idrise KAMIA thriskeia alla antitheta anikse ton dromo ston anthropo gia na ginei apo plasma tou theou ena pedi tou theou.
O Xristos idrise ena aplo tropo zois themeliomenos stin anorthosi tis sinidisis kai tin epistrofi stin dikeosini tin agapi kai tin areti.
O Xristos einai autos pou edose to pneuma tou se kathe anthropo xoris diakrisi filis i filou.
Kai to spoudeotero o Xristos einai autos pou simera einai anestimenos kai auto oxi theoritika dioti ekatomiria anthropoi exoun eleftherothei apo katastrofikes eksartiseis kai apo thanasimi poreia stin zoi tous.
Alimono stous kerdoskopous tou neoxristianismou. Dioti einai aitia na vlasfimite to onoma tou Xristou eno autoi den anikoun se auton kai malista einai exthroi tou.

PapatChris
August 26th, 2009 at 7:23 pm

Diladi psifiste KKE!

Προμηθέα: μάθημα ιστορίας, το βίντεο ολόκληρο. | smyrnaios.net
December 30th, 2009 at 4:32 pm

[...] G. Sarigiannidis Wigglers Doncat [...]

Otinane
March 6th, 2010 at 12:23 am

Oti kai na grapso vlakeia tha einai opote den grafo tipota :(
(tora paei egrapsa…)

Delete Comment
June 19th, 2010 at 10:36 am

Παρακαλώ να διαγραφεί το Σχόλιο που έχει ώς τίτλο SismanConstant διότι είναι κατοχυρομένο λογότυπο.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ!!!
June 24th, 2010 at 5:23 am

Το ποσο ψοφαμε οι Ελληνες για ΠΟΖΑ δεν περιγραφεται!!!
Επειδη ζω στην Αμερικη (ερχομαι συχνα Ελλαδα),ευτυχως μακρυα απο τους Ελληνες πλεον,οφειλω να ξεκαθαρισω πως ενα μερος ,μεγαλο, των ΕλληνοΑμερικανων δεν σεβονται την χωρα που τους ταιζει!!!!
Για πολλους συμπατριωτες μας οι Αμερικανοι ειναι ενας ηλιθιος λαος και παντα βρισκουν αφορμη να κανουν επιδειξη της ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,,,με το κλασικο εμεις οι Ελληνες καναμε αυτο ,,η ταδε λεξη βγαινει απο το Ελληνικο δεινα και ουτω καθ’εξεις!!!
Εκανα τον προλογο αυτο ,για να δειξω σ’οσους εχουν αγνοια απο Αμερικη και Ελλινικη ομογενεια ,,οτι η μικρη Προμηθεα, και η οικογενεια της παραμενει ξενο σωμα τοσο στην Αμερικη οσο και στην Ελλαδα …Παπαγαλισε κειμενο σαλατα απο Λιακοπουλο Καλοπουλο στην καθαρευουσα ,,που δεν κατειχε…( αμα παρακολουθησετε το video θα παρατηρησετε οτι καποιες λεξεις τις τονιζει λαθος )…
Το ονομα της Προμηθεα σαφως δεν ηταν δικη της επιλογη αλλα καποιων ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ γονεων,,που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ το παιδι τους για δικους τους αρωστημενους λογους…
Γιατι ειναι αρωστημενο να δασκαλευεις ενα παιδι για την ανωτερωτητα των Ελληνων και του Ελληνικου αλφαβητου μπολιαζοντας το,, με ρατσισμο και φθονο για την χωρα που τους ανεστησε!!!!
Η εκκλησια και ο Χριστιανισμος θεωρουνται απο τους Ελληναραδες,, η κυρια αιτια που το μεγαλειο της Αρχαιας Ελλαδος ειναι παρελθον!!!
Για ολα φταινε οι Εβραιοι γι αυτους !!!
Στον προλογο της η μικρα κατηγορησε Αμερικανους ,οτι μας θεωρουν υπαναπτικτους και ομοφιλοφιλους!!!
και εγω σας πληροφορω οτι στο los Angeles που μενω μας εχουν σε μεγαλη εκτιμιση!!
Κοντολογης ,,, ειναι ενα κολπο της μαμας και του μπαμπα της μικρας,,, που λογω του ελληνοκεντρισμου τους δεν μπορεσαν να προσαρμοστουν στην Αμερικη αλλα απο την αλλη δεν αφηνουν την βολη τους για να ερθουν εδω στην ψωροκωσταινα!!!
Οποτε το ΠΑΙΔΙ θαυμα σκαει μυτη απο το πουθενα τα χωνει στους παπαδες,, με σκοπο οχι να λαμψει η αληθεια αλλα ,,περισοτερο, για να γινει ντορος,,και να Τσιμπισουν καποιο,,,ανοιχτομυαλοι here in Elladistan!!! και που ξερεις ,,ισως το παιδι θαυμα ερθει απο to Ameriqi γιανα μας κυβερνησει !!!!

Hackware
June 26th, 2010 at 3:14 pm

Mporei kaneis na mas pei ti egine me autin tin kopela?
Pou vriskete? Se ti katastasi einai?
Vlepo na grafete diafora alla gia to ti simvenei tora den kserei kaneis tipota?