Ebooks + Web 2.0 = Scribd

Published by stelabouras in Internet, Misc, Software, Tech

scribd 

Ίσως να το έχετε ξανασυναντήσει το συγκεκριμένο site, ίσως πάλι να το ακούτε για πρώτη φορά. Το Scribd (άλλο ένα υπέροχο όνομα) είναι για τα ebooks ότι είναι το Youtube για τα videos.

Τα features του περιελαμβάνουν, flash viewer, export σε pdf, doc, txt, mp3 voice (!), κώδικα για embeding του ebook στο blog σας (όπως σε αυτό το post), related περιεχόμενο, digg-style rating system, comments και…και..και..αρκετά ακόμη.

Το θέμα όμως που προκύπτει, είναι κατά πόσον το περιεχόμενο του Scribd είναι τελείως νόμιμο και τι κάνει το ίδιο το site για να αποτρέψει έναν χρήστη από το να ανεβάσει παράνομα ebooks..Μέχρι τώρα δεν έχω βρεί απάντηση στο ερώτημά μου εκτός απο την παρακάτω παρατήρηση στην σελίδα καταχώρησης (ακόμη και ανώνυμα):

“WARNING: Do not upload copyrighted material for which you don’t own the rights or have permission from the owner.”

Φυσικά με τέτοιες επισημάνσεις δεν ιδρώνει το αυτί ορισμένων που προτιμούν να ανεβάζουν copyrighted material


Comments (2)

krap
March 10th, 2007 at 10:32 am

Εξαιρετικό το βρίσκω σαν site… Ε καλά τώρα το copywrited material είναι παντού. Και εκεί να μην ανέβαζαν υπάρχουν κέρατα όπως όλοι μας γνωρίζουμε. Πολύ καλή δουλειά παιδιά ;-)

chriszla
April 18th, 2008 at 1:06 pm

επειδή τις τελευταίες μέρες ανέβασ και εγώ μερικά αρχεία στο scribd, σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, σου προσφέρει τη δυνατότητα να θέσεις τα αρχεία σου σε κατάσταση private αλλά και να απαγορέψεις τη δυνατότητα download του αρχείου.
Ακόμη, όλες οι αναρτήσεις διέπονται απο Creative Commons Attribution Lisence την οποία μορείς να καθορίσεις όπως θέλεις εσύ.