Συνέντευξη από την ομάδα του Theseis game

Published by stelabouras in Gaming

theseis-games-minotaur 

Το Wiggler.gr εξασφάλισε μια πρώτη ματιά στο καταπληκτικό next-gen ελληνικό game, Theseis! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος της Track7games είχε την υπομονή να απαντήσει όλες τις περίεργες ερωτήσεις που μας βασάνιζαν για τον πολυαναμενόμενο τίτλο! Ελπίζουμε να σας καλύψαμε!

Καταρχάς, θα θέλαμε να συστηθείτε. Με λίγα λόγια, ποιος είστε, ποια είναι η Track7games οι στόχοι και τα σχέδια της εταιρίας?
Είμαι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος προώθησης του Θέσεις παγκοσμίως. Δεν είμαι developer, αλλά ένα σημαντικό είναι ότι είμαι hardcore gamer, όπου με αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής από τα παΐδια του development, είναι απίστευτο το πόσο ταλαντούχα είναι αυτή η ομάδα.

Θεωρείτε τα games είδος τέχνης?

Ναι πιστεύουμε πως τα games είναι ένα είδος τέχνης.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας game και γιατί?

Είναι παρά πολλά!

Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια την βασική ιστορία και το όλο concept του Theseis?

Ο Ανδρόνικος Καλογήρου, είναι άνθρωπος αφοσιωμένος στην επιστήμη και πολέμιος κάθε προκατάληψης. Από το γραφείο του, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εργάστηκε σκληρά για περισσότερα από 5 χρόνια ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και αποκαλύπτοντας το ‘υπερφυσικό’ σε αυτό που πραγματικά ήταν: φαντασιώσεις μεθυσμένων και υστερίες αμόρφωτων.

Όμως η ασφάλεια που νιώθει μέσα σε αυτόν τον ‘πραγματικό’ κόσμο που ζει πρόκειται να καταρρεύσει όταν ένα τηλεφώνημα από την Φοίβη, την θετή αδελφή του και ένθερμη υποστηρικτή του μυθικού, τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του όχι απλά είναι εξαφανισμένος αλλά θεωρείται πως είναι νεκρός. Με βαριά καρδιά, ο Ανδρόνικος ταξιδεύει στους τόπους που μεγάλωσε, ψηλά στις ελληνικές κορυφογραμμές όπου θα θάψει ένα άδειο φέρετρο και θα βρει την θυμωμένη, θετή του αδελφή. Δεν μπορεί όμως να φανταστεί ότι κάθε βήμα φέρνει αυτόν και τη Φοίβη πιο κοντά σε αυτό που τους επιφυλάσσει η μοίρα, χωρίς επιστροφή. Γιατί ο θάνατος του πατέρα τους σήμανε το ξεκίνημα της μεγαλύτερης μάχης μεταξύ του καλού και του κακού, με τα λάφυρα να είναι το ίδιο το μέλλον αυτού του κόσμου.

Από τις κρυφές σπηλιές κάτω από την ελληνική μητρόπολη, γεμάτη με απομεινάρια μιας άλλης εποχής και θησαυρούς του παρελθόντος, σε μακρινά μυθικά μέρη σε όλη την Ελλάδα, ο Ανδρόνικος και η Φοίβη θα προσπαθήσουν να λύσουν το αίνιγμα μιας αρχαίας συνωμοσίας, που ύπουλα και με φόνους κατάφερε να μείνει κρυφή. Αυτό που θα έβρισκαν όμως, ίσως ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί πίσω από τις σκιές και το χρόνο, μια μεγάλη δύναμη βρίσκεται σε λήθαργο περιμένοντας τη στιγμή που θα ξαναβγεί στο φως της μέρας, ξαναβρίσκοντας τη θέση της ανάμεσα στους ανθρώπους.

Δέος και τρόμος, χιούμορ και αστραπιαίες αποφάσεις, ανακάλυψη και προδοσία, μυθικό και πραγματικό, όλα συνυφασμένα σε ένα γρήγορο πέρασμα στην ‘άλλη πλευρά’. Εκεί, οι μόνοι σου σύμμαχοι είναι αρχαίοι μύθοι του λαού, ασαφή (διφορούμενα?) μεσαιωνικά βιβλία και πάνω από όλα, η ευστροφία σου.!

theseis1

Το παιχνίδι θα είναι adventure ή θα δανείζεται στοιχεία και από action games (βλ. Tomb Raider)?

Ναι θα υπάρχουν action sequences. Χωρίς πιστολίδι, χωρίς θανάτους, αλλά με αρκετό action που θα βασίζεται στην σκέψη (π.χ. πως μπορώ να ανέβω μέχρι εκεί; Πως μπορώ να αποφύγω αυτούς τους αντίπαλους και να περάσω χωρίς να με πάρουν είδηση;) . Το theseis μπορεί να συγκριθεί με αλλά μεγάλα παιχνίδια action/adventure που έχουν πουλήσει εκατομμύρια. Και αυτός είναι ο στόχος του Thesειs. Να κάνει διάφορα στο τι σημαίνει action/adventure, με καινούργια στοιχειά . το Thesειs θα έχει ένα mix από διάφορα παιχνίδια που ήταν πτυχωμένα. Π.Χ, stealth, action, magic, humor, puzzle solving, 2 playable characters, και μια καινούργια μορφή inventory system όπου το βλέπουμε σαν πρωτοπόρο σ’αυτό το genre.

Θα υπάρχουν σκηνές μάχης στο παιχνίδι?

Υπάρχουν αρκετές action ακολουθίες, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολες. Εναλλάσσονται αρμονικά στο παιχνίδι και δένουν με το σενάριο και τη διήγηση, οπότε πιστεύουμε ότι δε θα ξενίσουν τους φανατικούς φίλους των adventure.

Ποια είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού?

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για να μπορούμε να σας πούμε για σίγουρα. Παντός αρχές 2008 το βλέπουμε, με την καλύτερη να είναι Τέλος 2007.

Το παιχνίδι τρέχει σε μηχανή γραφικών που δημιουργήσατε από το μηδέν?

Ναι , Η μηχανή είναι φτιαγμένη από το development team του Θέσεις. Είναι σχεδιασμένη εξ αρχής με στόχο next-gen γραφικά και την αξιοποίηση DirectX 9.0 και Shader model 3.0.

theseis2

Αν το game πουλήσει καλά, θα σκεφτείτε να αναπτύξετε συνέχειες?

Εξαρτάτε, το σκεφτήκαμε, απλά έχουμε άλλες ιδέες για το επόμενο τίτλο της Track7.

Πιστεύετε ότι η πλατφόρμα XNA είναι εύκολη στον προγραμματισμό από την άποψη ενός Xbox360 developer?

Από αυτά που μου έχουν πει τα παιδιά του προγραμματισμού, Ναι είναι εύκολη.

Έχετε σκεφτεί την ανάπτυξη games σε αυτή την πλατφόρμα ως εταιρία?

Εννοείται, μπορώ να σας πω πως έχουμε καταλήξει πως αυτός ο τομέας είναι “must” πλέον.

Δεδομένου ότι η βιομηχανία παιχνιδιών στρέφεται περισσότερο στα Mmorpgs, έχετε σκεφτεί ως εταιρία το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός τίτλου με τέτοιες δυνατότητες?

Όχι αυτήν την στιγμή. Θέλουμε να φτιάξουμε παιχνίδι που θα βασίζεται και να δουλεύει με την ήδη υπάρχουσα μηχανή που φτιάξαμε από το μηδέν. Για να βγαίνουν και παιχνίδια ποιο γρήγορα.

Τι πιστεύετε για την σημερινή κατάσταση της αγοράς των games σε PC?

Δεν είναι και άσχημη, απλά είναι συγκεκριμένοι τίτλοι που πουλάνε πλέον. Όπως, WoW, The Sims ect. Στην τοπ 10 δεν θα δείτε action/adventure. Σπάνια θα δείτε κάτι τέτοιο πλέον.

Ποια είναι η άποψή σας για το PS3 και Xbox360?

Μπορώ να σας πω πως το Xbox 360 είναι μια παρά πολύ δυνατή κονσόλα από άποψη, online, γραφικά, και community, με ήδη 6.000.000 χρήστες του Xbox Live. Απίστευτη κοινότητα. Το PS3 είναι εξίσου καλό απλά έχει καθυστέρηση αρκετά, και η Microsoft είναι 1χρονο και κάτι μήνες μπροστά. Ήδη έχει εξασφαλίσει developers και έχει πάρει ένα μεγάλο πόσο του μεριδίου αγοράς. Εγώ παντός είμαι Χβοχακιας :)

Έχετε σκεφτεί να αναπτύξετε game ειδικά για το hardware του Nintendo Wii, δεδομένων των πωλήσεων που έχει κάνει?

Όχι δεν είναι στα σχεδία μας αυτήν την στιγμή.

theseis3

Θα υπάρξει περίοδος closed/open beta πριν την κυκλοφορία?

Θα το δούμε αυτό, δεν έχει αποφασιστεί.

Θα κυκλοφορήσει demo?

Ναι , ένα μηνά πριν βγει στην αγορά.

Ποιές είναι οι συνθήκες για ένα gaming studio στην Ελλάδα, πιστεύετε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα του game development στην Ελλάδα?

Σίγουρα υπάρχει. Απλά πιστεύω αρκετές εταιρίες μπορεί να φοβούνται κάτι που δεν έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν. Η εταιρεία δημιουργήθηκε για να προσφέρει δίοδο σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν χωρίς κανένα φραγμό το έργο που είναι κρυμμένο μέσα τους. Η ανάπτυξη στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ήταν η επακόλουθη κίνηση, για μια εταιρεία που απελευθερώνει την φαντασία μέσα από άτομα που μπορούν να δημιουργήσουν κόσμους φανταστικούς. . Αυτό μάλλον πιστεύουμε πως ναι θα ξυπνήσει και άλλες εταιρίες για αναπτύξει παιχνιδιών, αν γίνει κάτι τέτοιο θα είμαστε περήφανη και είναι χαρά μας και πολύ σημαντικό η Ελλάδα να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς και φυσικά και αυτόν τον τομέα. Μην ξεχνάμε πως είναι χαρά μας, μαζί με την ομάδα μας που δουλεύουμε από την Ελλάδα για να βγάλουμε προϊόντα τέτοιου είδος για το Εξωτερικό. Σχεδόν κάθε μέρα, μας στέλνουν άτομα βιογραφικά για να μπουν σ’αυτον τον τομέα, βλέπουμε πάρα πολλά ταλαντούχα παΐδια που έχει η Ελλάδα άλλα δυστυχώς αναγκάζονται να πηγαίνουν εξωτερικό η να αλλάζουν καριέρα σε ένα άλλο τομέα. Η δικά μας ομάδα είναι γεμάτο με πάθος και ταλέντο, και πιστεύω αυτό χρειάζεται για να αναπτυχθεί κάτι σαν την δικά μας εταιρία. Η πειρατεία είναι όντος μεγάλη στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε πως με το Theseis, πολλά άτομα θα αγοράσουν το παιχνίδι και δεν θα κάνουν κάποια κόπια, αυτό μας λένε πολλοί fans, από διάφορα forums και διάφορα ελληνικά sites, καθώς πιστεύουν πως πρέπει ο Έλληνας να αγοράσει το παιχνίδι τουλάχιστον να στηρίξουν το Theseis και την Εταιρία να βγάλει πολλά ακόμα παιχνίδια όπως το Theseis, και να βάλουμε την Ελλάδα στον χάρτη του Games Industry.

Κάποια τελευταία λόγια για το παιχνίδι?

Το παιχνίδι θα είναι άξιο όπως και στο εξωτερικό. Δεν υπαρχή τίποτα να φοβόμαστε από τον ξένο ανταγωνισμό. Έχει ενδιαφέρον, και πιστεύουμε αυτό είναι μια αρχή για την Ελλάδα να βγάλουμε το καλύτερο μας έξω στον κόσμο του Gaming. Φτιάχνουμε ένα παιχνίδι που είναι Ελληνικό, από Ελλάδα, από Έλληνες. Τι άλλο να πω?

theseis4

Ευχαριστούμε πολύ την Track7games και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο για την συνέντευξη! Keep up the good work guys!

Comments (15)

vrypan|net|weblog » Theseis: ένα ελληνικό παιχνίδι
April 4th, 2007 at 7:41 pm

[...] και (αν και δεν έχω καμία μα καμία σχέση με games) η η συνέντευξη που έδωσε η ομάδα ανάπτυξης στο Wiggler μου κίνησε το [...]

chzigkol
April 4th, 2007 at 8:05 pm

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι κάτι παραπάνω από μια αξιόλογη προσπάθεια από την ομάδα του Theseis.
Επιτέλους, ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και μάλιστα φτιαγμένο από Έλληνες.

George Moschovitis
April 4th, 2007 at 9:38 pm

Εύγε !!!!

Rocean
April 4th, 2007 at 9:52 pm

Θα έχει κι ελληνικούς διαλόγους το παιχνίδι? Θα ήταν πολύ καλό αυτό

chaca-khan
April 5th, 2007 at 12:42 am

Γουάου!!

Και όμως υπάρχουν ελληνικά games « Lida’s Weblog
April 5th, 2007 at 8:25 am

[...] και δέος! Από τον vrypan μαθαίνω για την συνέντευξη στο wiggler της ομάδας που ανέπτυξε το Theseis  της ελληνικής track7games [...]

istor
April 5th, 2007 at 10:08 am

πολύ καλή προσπάθεια! άντε να το δούμε…

kaljo
April 5th, 2007 at 9:57 pm

Καλο φαινεται , αλλα απο οτι θυμαμαι απο κατι trailers που ειχα δει , ειχε χειριστο animation.

Elli
April 9th, 2007 at 2:32 pm

fainete polu kalo!anupomonw na kukloforisei

dpapa
May 4th, 2007 at 12:54 pm

Ευχαριστουμε τα πιαδια απο το Wiggler, για το interview. Αν θελετε παραπανω πληροφοριες, μπορειτε να γραφτειτε και στο φορυμ μας στο http://www.theseisgame.com . Ευχαριστω
Δημητρης Π.

dpapa
May 25th, 2007 at 11:00 am

Hi everyone! The team is expanding, if you are interested and have the right qualifications then go ahead and click the this link. http://www.track7games.com/joinus.php

Hope to hear from you!

Track7
October 29th, 2007 at 4:45 pm

NEW TEASER TRAILER!!!! tou THESEIS!
https://www.youtube.com/watch?v=fuRXRRhgaQk

ENJOY!

more info http://www.theseisgame.com

login face Book
February 26th, 2014 at 10:28 pm

Someone necessarily lend a hand to make seriously articles I’d
state. This is the first time I frequented your web page and up to now?
I surprised with the analysis you mwde to make this actual put up incredible.
Excellent activity!

tous les jeux steam gratuit
April 24th, 2014 at 4:13 pm

It is appropriate tiime to mɑke soe plans for the future and it iis time to be happy.
I’ve read this poost and iif I could І wɑոt to suggest yoս few interesting things or tips.
Maybе you could write next articles referring to tɦis article.
I want to read more thingѕ about it!

game
June 4th, 2014 at 11:47 pm

Hello there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a
community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. Youu have done
a outstanding job!