Ο David Copperfield και το εξαφάνισμα του αγάλματος της Ελευθερίας

Published by ispofacto in General, Misc, Various

david_copperfield 

Ο David Copperfield είναι ένας από τους πιο γνωστούς ταχυδακτυλουργούς της σημερινής εποχής. Ένα από τα πιο παλιά και πιο γνωστά κόλπα του ήταν το εξαφάνισμα του αγάλματος της Ελευθερίας live, μπροστά σε ένα κοινό που φυσικά έμεινε τελείως όταν δεν έβλεπε πουθενά το φημισμένο άγαλμα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι έγινε πριν αρκετά χρόνια και το κοινό δεν είχε τότε τόσο μεγάλο καταιγισμό τρελών εφέ, σίγουρα καταλαβαίνει κανείς γιατί έμεινε ως ένα από τα πιο φημισμένα μαγικά κόλπα. Ένα βίντεο λοιπόν από αυτό το μαγικό κόλπο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πως το έκανε όμως; Η πιο φημισμένη εκδοχή είναι ότι την ώρα που το κοινό περίμενε να δει το μαγικό κόλπo, η εξέδρα που βρίσκονταν περιστρέφονταν πολύ αργά και σταθερά ώστε να μην το καταλαβαίνει κανείς εύκολα. Όταν έφτασε λοιπόν σε μια ειδική γωνία θέασης προς το άγαλμα έτσι ώστε να μην φαίνεται, οι κουρτίνες έπεσαν και το άγαλμα δεν φαινόταν πουθενά. Στην συνέχεια για την επανεμφάνιση, απλά γύρισε στην ίδια γωνία θέασης. Τύφλα να έχει ο Harry Potter δηλαδή!

Comments (2)

Άγγελος
April 24th, 2007 at 4:59 pm

Ρίξετε μια ματιά εδώ έχει αρκετό ενδιαφέρον ως προς την εξαφάνιση του αγάλματος.

DrSato
May 29th, 2008 at 9:36 pm

Το βασικό κόλπο είναι αυτό. Επίσης έσβησαν τα φώτα στο άγαλμα, και οι κολώνες(αριστερά και δεξιά της κουρτίνας)ήταν πολύ φωτισμένες. Βράδι ήταν, που να δουν το άγαλμα με τα φώτα να σε τυφλώνουν.