Οι πειρατικές κόπιες και το Spiderman 3

Published by ispofacto in Cinema, Misc, Software, Tech

spiderman1 

Είναι γεγονός ότι σε μια προσπάθεια να πολεμηθεί η υπερβολικά αυξημένη πειρατεία στην Κίνα, η Sony αποφάσισε η ταινία να κάνει εκεί 1 μέρα νωρίτερα πρεμιέρα. Το γεγονός αυτό προσωπικά δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην πειρατεία καθώς στην Κίνα μπορείς να βρεις όποια ταινία θες με εκτυπωμένο εξώφυλλο με 1 δολλάριο. Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να απασχολήσει κανέναν Κινέζο η νωρίτερη πρεμιέρα. Είναι μάλιστα αλήθεια ότι έχουν πουληθεί λιγότερα από 1000 αντίτυπα των Windows Vista συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα!

Μόλις λοιπόν το Reuters ανακοίνωσε ότι ήδη κυκλοφορούν αντίτυπα της ταινίας στην Κίνα στο… κανονικό ποσό του 1 δολλαρίου, η Sony ανακοίνωσε κατευθείαν ότι σε δικιά της έρευνα που έκανε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει γίνει ακόμα η ταινία pirated, καθώς τα δισκάκια που κυκλοφορούν είχαν το εξώφυλλο της τρίτης ταινίας αλλά στην πραγματικότητα είχαν μέσα την δεύτερη ταινία!

Λες και όταν θα βγει η ταινία, δε θα κυκλοφορήσει κατευθείαν έκδοση cam που θα κατακλύσει την πειρατική αγορά. Πραγματικά δεν νομίζω ότι μερικές μέρες θα κάνουν τη διαφορά και θα σώσουν την ταινία από την πειρατεία. Πάντως ήδη τα μεγάλα κινηματογραφικά studio σκέφτονται να σταματήσουν τελείως να εξάγουν ταινίες στην Κίνα ως αντιμετώπιση του απίστευτα μεγάλου προβλήματος στη χώρα αυτή.

Comments (3)

Johny
April 29th, 2007 at 11:58 pm

Kριτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για το Spiderman 3 υπάρχουν ανεβασμένες στο critics.gr. Κάντε κλικ στο
http://www.critics.gr/Product/spiderman_3/Show.aspx

T. Vercetti
April 30th, 2007 at 12:41 am

Ενδιαφέρον! 35;;; OK, αυτό πρέπει να το δω. Από ποιον tracker είπαμε το κατεβάζουμε;

Petrakeas
April 30th, 2007 at 2:35 am

Καλά σε αυτή την ταινία σκούρα τα πράγματα για τον Spidy! 3 εχθροί + το σκοτεινό εαυτό του μέσα σε 2 ώρες και 20 λεπτά!!!