Έρχεται ο Firefox mobile?

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

firefox-mobile 

Από ότι φαίνεται, επιτέλους η Mozilla αποφάσισε να ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας mobile έκδοσης του γνωστού browser Firefox! Καιρός ήταν!

Αν και στον χώρο μεσουρανεί ο Opera mobile browser, η Mozillaόπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Mitchell Baker, σε συνέντευξή του στο APCmag – θα παρέχει περισσότερα στον τομέα με τον Firefox mobile (όταν αυτός κυκλοφορήσει) λόγω των δυνατοτήτων του browser.

Ας ελπίσουμε πως όταν αυτή η “μάχη” για το μερίδιο του mobile browsing αρχίσει, να βελτιώσει την όλη κατάσταση στον χώρο!

Comments (6)

papaman
May 11th, 2007 at 7:56 pm

νομίζω πως αυτή θα να είναι και η χαριστική βολή για την Opera

Petrakeas
May 11th, 2007 at 8:31 pm

@papaman ίσως αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου, γιατί η mozilla δε μας έχει συνηθίσει σε ελαφριές λύσεις και το “ελαφρύ” είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την κατηγορία

krap
May 12th, 2007 at 12:32 pm

Καλοί οι browsers for mobile αλλά να υπάρξουν και πακέτα συνδέσεων που να μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε στο Internet via mobile χωρίς να πρέπει πρώτα να υποθηκεύσουμε το σπίτι ή την οικογένειά μας :)

Petrakeas
May 12th, 2007 at 1:39 pm

@krap και γω αυτό σκέφτηκα όταν είδα το post. Αλλά ενημερώνω ότι υπάρχει ένα πακέτο της TIM (TIM Plus Non-Stop) και σου δίνει απεριόσριστη πρόσβαση σε WAP μέσω gprs μόνο με 3,49 ευρώ το μήνα.
Ως γνωστόν οι κανονικές σελίδες (μέσω http) μπορούν να περάσουν μέσω του WAP…
Περισσότερα εδώ:
http://www.timplus.gr/cms/jspsite/TIM/Greek/Pricing/FAQ/index

Jason
May 14th, 2007 at 4:18 pm

deite k ayto http://www.mozilla.org/projects/minimo/

stelabouras
May 14th, 2007 at 4:26 pm

Φαίνεται πολύ καλό project το minimo που λογικά μπορεί να χρησιμοποιήσει-εξελίξει η Mozilla για να το μετατρέψει σε Firefox mobile..Ίσως πάλι να έχουν άλλα σχέδια..
Αυτό που με προβληματίζει είναι πως το Minimo διατίθεται μόνο για την πλατφόρμα Windows Mobile και όχι για Symbian (στην οποία η Opera βγάζει αντίσοιχο browser) και δεν σκοπεύουν να βγάλουν στο άμεσο μέλλον